SalesForce: изтрийте потребителя в няколко лесни стъпки

SalesForce: изтрийте потребителя в няколко лесни стъпки [български]

SalesForce: изтрийте потребителските последици

Не е възможно да се изтрие потребител в платформата SalesForce, тъй като данните се съхраняват поради исторически причини и причини за сигурност. Можете обаче просто да деактивирате потребител, като по този начин да му позволите да влезе в акаунта на SalesForce и да използва SalesForce изобщо, при условие че имате необходимите администраторски права за това.

Платформа SalesForce
използвайте SalesForce
влезте в акаунта на SalesForce

След като деактивира акаунта, отчетът, създаден в SalesForce от потребителя, все още ще е достъпен, заедно с акаунти на SalesForce, контакти на SalesForce или работен процес на SalesForce, който той е създал - той просто няма да може да влезе повече, но данните му няма да бъдете изгубени и други потребители, които имат достъп до неговите данни, ще продължат да виждат профила на потребителския акаунт, който е създал тези данни.

Вижте по-долу в няколко лесни стъпки как да стигнете до там и да извършите безопасно потребителска операция за изтриване на SalesForce.

Как да деактивирате потребител на Salesforce - Galvin Technologies
Изтриване на потребител в salesforce - шампион по автоматизация
Защо потребителите не могат да бъдат изтрити от salesforce.com? - Forcetalks

SalesForce: изтрийте пример за потребителски интерфейс

За да изтриете конкретен потребител или по-точно, за да попречите на акаунта да използва SalesForce, като го деактивирате, започнете от менюто за настройка, достъпно под иконата на зъбно колело на интерфейса на SalesForce Lightning .

След това намерете потребителското меню под администрация в опциите за настройка. Не се колебайте да използвате формата за бързо намиране за търсене на потребителското меню.

Ако не виждате това меню, това означава, че нямате необходимите права за достъп и трябва да се свържете със системния си администратор.

В настройката на потребителя намерете потребителя за изтриване и щракнете върху стрелката в края на реда, която ще покаже скрито меню.

Изберете опцията за редактиране на потребителя, за да стигнете до деактивиране на потребителя.

Деактивирайте потребителя в SalesForce Lightning

Ще се появи изскачащ прозорец, който ви позволява да промените всички данни за потребителя: име, фамилия, имейл и неговия профил, както и квадратче за отметка, за да настроите потребителя като активен или не.

Ако премахнете отметката от активното поле в потребителското меню за редактиране, потребителят ще бъде деактивиран, което означава, че той практически ще изтрие потребителя си от интерфейса на SalesForce, тъй като няма да може да влезе повече, за да използва SalesForce в платформата SalesForce.

След като премахнете отметката, щракнете върху Запиши, за да може потребителят да се деактивира и да му попречи да използва този акаунт.

Върнете се в менюто за настройка на потребителите, трябва да се покаже информационно съобщение, което да потвърди, че промените на потребителя са запазени.

В списъка с потребители ще се вижда, че активната проверка вече не се показва за този потребител, което означава, че потребителят е изтрит, за да използва SalesForce и вече не може да влиза в акаунта на SalesForce.

Промяна на потребителския профил на SalesForce

Същият екран, използван за изтриване на потребителите, се използва и за промяна на потребителския профил на SalesForce.

След като ролите и профилите в SalesForce са дефинирани, просто отидете на този екран за дадения потребител и променете неговия потребителски профил SalesForce в изскачащия прозорец за редактиране.

Стандартни профили - Помощ за Salesforce
Профили в Salesforce | Профили на Salesforce - Tutorial Kart

Подобни статии

Коментари (0)

Оставете коментар