SalesForce: izbrisati korisnika u nekoliko jednostavnih koraka

SalesForce: izbrisati korisnika u nekoliko jednostavnih koraka [Bosanski]

SalesForce: brisanje korisničkih implikacija

Korisnika na platformi SalesForce nije moguće izbrisati, jer se podaci čuvaju iz povijesnih i sigurnosnih razloga. Međutim, korisnika možete jednostavno deaktivirati i na taj način mu onemogućiti prijavu na SalesForce račun i uopće koristiti SalesForce, pod uslovom da za to imate potrebna administratorska prava.

SalesForce platforma
koristite SalesForce
prijavite se na račun SalesForce

Nakon što je deaktivirao račun, izvještaj koji je korisnik stvorio u SalesForceu i dalje će biti dostupan, zajedno s računima SalesForce, kontaktima SalesForce ili radnim procesom SalesForce koji je stvorio - on se više jednostavno neće moći prijaviti, ali njegovi podaci neće biti izgubljen, a ostali korisnici koji imaju pristup njegovim podacima i dalje će moći vidjeti profil korisničkog računa koji je stvorio te podatke.

Pogledajte u nastavku nekoliko jednostavnih koraka kako doći do tamo i sigurno izvesti korisničku operaciju brisanja SalesForce.

Kako deaktivirati korisnika Salesforce-a - Galvin Technologies
Brisanje korisnika u salesforce - Automation Champion
Zašto korisnici ne mogu biti izbrisani sa salesforce.com? - Forcetalks

SalesForce: obrišite primjer korisničkog sučelja

Da biste izbrisali određenog korisnika ili, točnije, kako biste onemogućili računu da upotrebljava SalesForce deaktiviranjem, započnite tako da otvorite meni za podešavanje, dostupan ispod ikone zupčanika sučelja SalesForce Lightning .

Zatim pronađite korisnički meni pod administracijom u opcijama podešavanja. Ne oklijevajte pomoću forme za brzo pronalaženje za pretraživanje korisničkog menija.

Ako ne vidite ovaj izbornik, to znači da nemate potrebna prava pristupa, a potrebno je da se obratite administratoru sistema.

U korisničkom postavljanju pronađite korisnika koji će izbrisati i kliknite strelicu na kraju retka koja će pokazati skriveni izbornik.

Odaberite opciju uređivanja korisnika da biste je deaktivirali.

Deaktiviraj korisnika u SalesForce Lightning

Pojavit će se skočni prozor koji će vam omogućiti da promijenite sve pojedinosti o korisniku: ime, prezime, e-pošta i njegov profil, plus potvrdni okvir za podešavanje korisnika kao aktivnog ili ne.

Ako poništite potvrdni okvir u korisničkom meniju za uređivanje, korisnik će biti deaktiviran, što znači da će njegov korisnik praktično biti izbrisan iz sučelja SalesForce, jer se više neće moći prijavljivati ​​za upotrebu SalesForcea unutar platforme SalesForce.

Nakon što ste isključili potvrdni okvir, kliknite na Spremi da bi se korisnik deaktivirao i spriječio ga da ikad koristi taj račun.

Povratak u izbornik korisničkih postavki, trebala bi se prikazati informativna poruka koja potvrđuje da je promjena korisnika spremljena.

Na popisu korisnika bit će vidljivo da se aktivna provjera više ne prikazuje za tog korisnika, što znači da je korisnik izbrisan kako bi koristio SalesForce i više se ne može prijavljivati ​​na SalesForce račun.

Promijenite korisnički profil SalesForce

Isti ekran koji se koristi za brisanje korisnika koristi se i za promjenu korisničkog profila SalesForce.

Nakon što su definirane uloge i profili u SalesForceu, jednostavno idite na taj ekran za određenog korisnika i promijenite njegov korisnički profil SalesForce u skočnom prozoru za uređivanje korisnika.

Standardni profili - Pomoć za prodajne snage
Profili u Salesforceu | Profili prodajnih snaga - Tutorial Kart

Slični članci


Komentari (0)

Ostavite komentar