SalesForce: izbrisati korisnika u nekoliko jednostavnih koraka

SalesForce: izbrisati korisnika u nekoliko jednostavnih koraka [Hrvatski]

SalesForce: brisanje korisničkih implikacija

Korisnici na platformi SalesForce nije moguće izbrisati jer se podaci čuvaju iz povijesnih i sigurnosnih razloga. Međutim, korisnika možete jednostavno deaktivirati i na taj način mu onemogućiti prijavu na SalesForce račun i uopće koristiti SalesForce, pod uvjetom da za to imate potrebna administratorska prava.

Platforma SalesForce
koristite SalesForce
prijavite se na račun SalesForce

Nakon što je deaktivirao račun, izvješće koje je korisnik stvorio u SalesForceu i dalje će biti dostupan, zajedno s računima SalesForce, Kontakti SalesForce a ili radnog procesa SalesForce koji je stvorio - on se više jednostavno neće moći prijaviti, ali njegovi podaci neće biti izgubljen, a ostali korisnici koji imaju pristup njegovim podacima i dalje će moći vidjeti profil korisničkog računa koji je stvorio te podatke.

Pogledajte dolje u nekoliko jednostavnih koraka kako doći do tamo i sigurno izvršiti operaciju brisanja korisnika iz foruma SalesForce.

Kako deaktivirati korisnika Salesforcea - Galvin Technologies
Brisanje korisnika u salesforce - Automation Champion
Zašto se korisnici ne mogu izbrisati s salesforce.com? - Stupne veze

SalesForce: izbrišite primjer korisničkog sučelja

Da biste izbrisali određenog korisnika ili, točnije, kako biste spriječili da račun upotrebljava SalesForce deaktiviranjem, počnite tako da otvorite izbornik postavki, dostupan ispod ikone zupčanika sučelja rasvjete SalesForce.

Zatim pronađite korisnički izbornik pod administracijom u opcijama za postavljanje. Ne oklijevajte koristiti obrazac za brzo pronalaženje za pretraživanje korisničkog izbornika.

Ako ne vidite ovaj izbornik, to znači da nemate potrebna prava pristupa, a trebate kontaktirati svog administratora sustava.

U korisničkom postavljanju pronađite korisnika za brisanje i kliknite strelicu na kraju retka, koja će prikazati skriveni izbornik.

Odaberite opciju uređivanja korisnika da biste je deaktivirali.

Deaktiviraj korisnika u Salesforce munje

Pojavit će se skočni prozor koji će vam omogućiti da promijenite sve pojedinosti o korisniku: ime, prezime, e-pošta i njegov profil, plus potvrdni okvir za podešavanje korisnika kao aktivnog ili ne.

Ako poništite aktivni okvir u izborniku za uređivanje korisnika, korisnik će biti deaktiviran, što znači da će njegov korisnik praktično biti izbrisan iz sučelja Salesforce, jer se više neće moći prijaviti za upotrebu Salesforcea unutar platforme Salesforce.

Nakon što ste isključili potvrdni okvir, kliknite na Spremi da bi se korisnik deaktivirao i spriječio ga da ikad koristi taj račun.

Povratak u izbornik korisničkih postavki, trebala bi se prikazati informativna poruka koja potvrđuje da je promjena korisnika spremljena.

Na popisu korisnika bit će vidljivo da aktivna provjera više nije prikazana za tog korisnika, što znači da je korisnik izbrisan kako bi koristio Salesforce i više se ne može prijavljivati ​​na Salesforce račun.

Promijenite korisnički profil Salesforce

Isti ekran koji se koristi za brisanje korisnika koristi se i za promjenu korisničkog profila Salesforce.

Nakon što su definirane uloge i profili u Salesforceu, jednostavno idite na taj zaslon za određenog korisnika i promijenite njegov korisnički profil Salesforce u skočnom prozoru za uređivanje korisnika.

Standardni profili - Pomoć za Salesforce
Profili u Salesforceu | Profili prodajnih snaga - Tutorial Kart

Slični članci


komentari (0)

Ostavite komentar