Која е најдобрата алтернатива на AdSense?

Која е најдобрата алтернатива на AdSense?

Како да монетизирате блог без AdSense

Голем број поединци почнаа да ја користат AdSense програмата на Google, но сепак постојат некои кои го откриваат тоа малку претерано сомнително или во основа не ги поставуваат нивните сопствени потреби од рекламна програма.

Биди како што може, за среќа за такви поединци, постојат бројни опции за AdSense кои настојуваат да го олеснат дел од своите недостатоци. Овде е преглед на најкритичните од делот со претстава за секој од нив.

Нашата одлука: Ezoic, која ќе ви открие највозбудливата понуда на рекламни соучесници, на тој начин проширување на вашите приходи.

Ezoic | Веб-разузнавачка платформа за издавачи
Придонесот за промоција на приходот е 50-250% со Ezoic. Партнер за сертифициран издавач на Google.

AllFeeds постојано промовира размена на сцената

AllFeeds има извонреден басен на онлајн спонзори кои треба да ги гледаат. Дополнително вклучува и многу презентациски дизајни кои можете да ги пребарувате. Овие вклучуваат знаменца, фаќа, XML одржува, DHTML скокачки прозорци, итн. Таа дополнително вклучува постојано детализирање на вашиот промотивен статус. Веб-страницата ќе испраќа чек секој месец, ќе ви даде повеќе од 25,00 американски долари, додека се префрлувате преку профит за следниот месец на шансите што не сте ги направиле. Друга фасцинантна работа за AllFeeds е тоа што се вклопува со Google AdSense, зајакнувајќи го вашиот приход со AdSense.

Allfeeds | РЕАЛИЗИРАНА ПЛАТФОРМА ЗА ПРОДАЖБА НА РЕАЛИЗИРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЧИТЕ

Media.net: Контекстуално рекламирање и програмска платформа

Media.net ви овозможува да ја видите веројатноста да го поставите вреднувањето на вашиот сајт. Тоа дополнително ви овозможува да дозволите или одбиете било која врска што се појавува на вашата веб-страница (и покрај фактот што AdSense сам завршува исклучително голема работа со ова, со URL-канали). Исто така постои сегмент за мерења кој ќе ви овозможи да сфатите колку е добро вашиот сајт се доближува. Промоциите се малку едноставно како AdSense и тие се подеднакво едноставни за поставување. Исто така, пријавата за Media.net е бесплатна.

Media.net: Контекстуално рекламирање и програмска платформа

Запознаен, лидер во персонализиран дигитален маркетинг

Запознаен е карактеристичен врз основа на тоа што спонзорите се борат за прилепувања на вашата страница, што на тој начин е наменето да ги произведе највозбудливите можни придобивки за вашата страница. Таа дополнително има огромен басен на промотери кои гарантираат дека има многу поединци за да го изберат вашиот сајт. Бидете како што е можно, тоа бара повеќе чиста близина супстанција, тогаш AdSense. Како и повеќето локации, континуираните согледувања се достапни и е едноставно да се започне со оваа администрација, но од друга страна тоа е навистина прилагодливо.

Запознаен | Лидерот во персонализиран дигитален маркетинг

Chitika онлајн рекламна мрежа

RealContext користи Вештачки увид за враќање на најзначајните промоции за вашата страница. Понатаму, има дополнителна компонента која го прави и RealContext извонреден. Казните фрази се избираат зависно од кои одредни одредувања се исплатуваат и кои не се. Тоа подразбира дека постои конзистентен процес на критика, кој гарантира да се зголеми подобар приход од вашите промоции. Тоа дополнително ги зајакнува попречувањето на одредени вклучува и исклучување на безбедноста на тијки и многу повеќе избори.

Chitika - онлајн рекламна мрежа - каде информациите напредуваат

Rhythm One

Rhythm One is a very component stuffed logical promotion supplier. As with AdSense, commercials are focused on yet it doesn't stop here by any means. The promotions are truly adaptable, you can choose from content advertisements, flags, square shapes, pop-ups, pop-unders or high rises. You can likewise show your own promotions, through revolution, both on your site and on other subsidiary destinations, which makes Rhythm One a mixture with regular publicizing advancements. There's an extremely exhaustive on-line constant revealing element and, as common with such administrations, beginning is free and it's a breeze.

RhythmOne - дома

Комона

Комона has exceptionally adjustable promotion squares, which you can make for yourself with a simple to use on-line interface. You likewise get realtime revealing with snaps by-area, page and refferer. There's coordination with Google AdSense also, through the google_alternate_ad_url so Комона can be utilized as a substitute for Google PSA's (Public Service Ads).

Комона: Home

Совет: Рекламна технологија за издавачи

Поставувањето на Соврн им овозможува на дистрибутерите да ги идентификуваат рекламите со предмети или делови, а не конвенционалната лозинка со промоции. Веб-страницата дополнително ги попушта местата на дистрибутери со промотори со рака за да гарантира реклами со високи примања. Уште повеќе, зборувајќи за приход, мерката за готовина што ја добиваш е непогрешлива половина понуда на мерка за пари Соврна добива за публицист.

Совет: Рекламна технологија за издавачи

Criteo: Фаза на публикување на отворениот интернет

Criteo е договорено повеќе за дистрибутери на супстанции. Тој нуди целосна власт над изгледот на рекламите, мерења над општото извршување на вашиот сајт и подобар приход. Тоа е дозволено да се пријават и ќе освојат обезбедено 60% од целокупниот приход. Можете да ги платите со Paypal на банкарски чекови и (најмногу прилики) жица размена, исто така.

Criteo: Стадиум за промоција на отворениот интернет

Ezoic - Платформа за разузнавање на Интернет за издавачи

Ezoic ќе ве набави колку што е 60% од мерката на готовина што ја произведува вашата веб-страница. Она што го добивате е повеќе отколку со AdSense, можете да видите дека приходите од вашата веб-страница стануваат прогресивно. Можете да добиете пари преку PayPal или преку чек во редовни интервали, дадовте дека сте заработиле повеќе од 50 долари. Во случај да не сте направиле толку многу, вашата победа се пресели во следнава временска рамка.

Ezoic | Веб-разузнавачка платформа за издавачи
Зголемување на приходите за реклами 50-250% со Ezoic. Партнер за сертифициран издавач на Google.

Трговскиот стол | Повеќе јасна перспектива за напредно промовирање

Како AdSense, Трговската биро покажува промоции на содржина на вашата страница. Во секој случај, разликата лежи во начинот на кој публицистите ги нудат своите промовирачки простори, гарантирајќи да стекнете колку што е можно повеќе приходи. Ова дополнително значи дека понудите ќе се зголемат по некое време, освојувајќи значително повеќе пари. Можете исто така да добиете извонреден метод за да ги модифицирате вашите промоции со едноставен за користење на инструментите и извештаите за гнили тврдост на статусот на вашиот сајт.

Трговскиот стол | Повеќе јасна перспектива за напредно објавување

Smaato: Мобилна реклама и монетизација платформа

Smaato постигнува важност со поставување на канал како што е наведено во класификацијата на вашиот сајт. Исто така, ви нуди он-лајн извештаи за статусот на вашиот сајт и веројатноста за вклучување на сопствени сопствени реклами кои ги заменуваат промоциите кои не ве одземаат никаков приход. Поставувањето е основно, исто така и на AdSense и многу прилагодливо. Се центрира и преносливи и апликации.

Smaato: Мобилна реклама и монетизација платформа

TripleLift

TripleLift нуди реклами кои се иницираат од клиентот, со одредени зборови во содржината на страницата и прикажување на значајни промоции кога клиентот го навлекува глувчето над нив. Тој користи планот за евалуација на компензацијата за извршување и може да се употреби заедно со другите техники на рекламирање, без оглед на тоа што е незабележително. Тоа ве става во целосна контрола, овозможувајќи ви лесно да го инкорпорирате во вашиот сајт со некои јасни JavaScript.

TripleLift

IPONWEB - глобален лидер во рекламна технологија во реално време

IPONWEB случаи да се одржи иновација која може да внимава и да ја разбере вашата веб-страница, овозможувајќи им да покаже најприменлива содржина на вашата веб-страница. Освен промоции на содржини, IPONWEB ги истакнува вредностите за корелација на вредноста, исто како и рекламирањето во живо. Тоа е нешто што е тешко да се изврши и има пристоен пристап за пристап исто така.

IPONWEB - глобален лидер во рекламна технологија во реално време

OpenX: програмско рекламирање Мрежа за размена на реклами

OpenX е фокусирана кон дистрибутери со мали и средни големини. Тој ја актуализира полето за пребарување во полето за пребарување и, исто така, вклучува работи како Категорија Директориум исто како и третманот на 404 страници за грешка. Многу добро може да се координира со вашата страница со користење на основен онлајн волшебник.

OpenX: програмско рекламирање Мрежа за размена на реклами

Киоск - започнете да го монетизирате вашиот веб-сајт со киоскед

Киоск ви нуди значајни 65 проценти од она што го прави од крлеж на вашиот сајт. Рати се извршуваат од месец до месец, со помош на PayPal или преку проверки. Промоциите може да бидат дизајнирани онака како што посакувате, а Киоск дури и нуди бесплатна администрација за помош за своите поединци и не се потребни никакви трошоци за да се запишат во администрацијата.

Киоск - започнете да го монетизирате вашиот веб-сајт со киоскед

Трион Интерактивна

Трион Интерактивна offers the likelihood of logical advertisements for dynamic pages, which means promotions will change when your page does. It's anything but difficult to utilize and allowed to sing up for and offers a straightforward installment arrangement. The advertisements are completely adjustable and ongoing reports are accessible every minute of every day.

Трион Интерактивна

Teads: Глобалната медиумска платформа

Teads нуди дистрибутери веројатноста за координирање на реклами за содржини на нивните страници. Овие се направени поединечно стапки, со сајтови, кои ви корист од рака, па изложува неколку сличности со голем промотивен план. Исто така, имате избор за вклучување на "Вашето додавање овде", фаќајќи дека купувачите можат брзо да примат рекламен простор на вашата страница. Исто така може да се искористи во врска со Google AdSense, проширување на вашиот CTR и нудење на спонзори за веројатноста да ги покажат своите врски во вашиот Google AdSense простор. Имате целосна авторитет во врска со изгледот и чувството на твоето вклучување, на крај, добивате неверојатни 75% од она што публицистот плаќа за секој бран.

Teads: Глобалната медиумска платформа

Така, како што би требало да биде очигледно, постојат бројни идеи за овој вид на промоција, и бројни вкрстени врски зависни од AdSense како рекламирање. Исто така, еден тон администрација може да соработува со AdSense за да стекне значително повеќе забележлива мерка на приход за вашиот рекламен простор.

Нашиот омилен избор е Ezoic, кој управува со конкуренцијата помеѓу сите овие партнери.

Зголемување на приходите за реклами 50-250% со Ezoic. Партнер за сертифициран издавач на Google.

Прочитај повеќе

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар