Како можам да извезувам податоци од SalesForce во Excel?

Како можам да извезувам податоци од SalesForce во Excel?

Како да извезуваме податоци од SalesForce до Excel

Извезувањето на податоци од SalesForce до Excel е прилично едноставно, еднаш во извештај, изберете ја стрелката од менито> извоз> Excel формат> Експорт.

Ова директно ќе го отвори извештајот во Excel апликацијата, а податоците ќе бидат употребливи во програмата за табеларни пресметки на Excel.

Експорт извештај до Excel

Starting with an open report that should be exported to Excel from SalesForce Молња, find the arrow menu on the top right corner of the report, next to the edit option.

Now, in the popup arrow menu, select the export option, which will open the interface that will allow the export from SalesForce Молња to Excel.

Извоз опции во Excel формат

Сега, ќе има две различни опции за извоз на податоци од SalesForce, кои се форматиран извештај и само детали.

Select the option you'd like better, and select the format of the export file, which in our case should be Excel format.xlsx, as we want to open the exported data from SalesForce Молња to Excel spreadsheet.

Другите опции се стандардно запишани со кода, или со множински запирка без локален формат, во случај на поинакво шифрирање на знаци.

Не заборавајте да го изберете кодирањето ако е потребно, особено ако имате зачувано во SalesForce некои специфични локални знаци, во кој случај мора да се избере вистинската кодирана датотека.

На пример, одберете го вистинското шифрирање помеѓу западноевропските ISO, Уникод, јапонски, кинески, корејски и повеќе.

Откако ќе бидат избрани различни опции за извоз на податоци во Excel, продолжи со кликање на копчето Експорт за да започне да се извезува во Excel датотека.

Што е форматиран извоз на податоци

The formatted data will export the report just like it was shown on SalesForce Молња interface, including report header, groupings, and filter details.

И извезениот извештај за податоци тешко може да биде корисен за пресметување, бидејќи содржи дополнителни информации, а исто така и некои форматирање на податоци кои можат да бидат соодветни само за SalesForce, но не и за екстра пресметки на Excel.

Што е само извоз на податоци

Податоците само за извоз на податоци ќе извезуваат само редови за податоци, со заглавието.

Ова е формат на датотека што треба да се користи за дополнително пресметување направено во Excel или друга програма за табеларни пресметки, или да се вчита датотеката во друга програма.

Извозната датотека со податоци ќе биде директно употреблива за филтри, стожерни табели или споредби со други датотеки.

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар