Најдобра мрежа за размена на реклами

Најдобра мрежа за размена на реклами

Најдобри рекламни мрежи за издавачи

Постојат многу мрежи за размена на реклами, достапни за монетизација на вашата веб-страница или блог. Најдобар начин да го монетизирате? Регистрирајте се на Ezoic посреднички партнер, кој ќе избере за себе највисоките платени реклами за вашата веб-страна врз основа на систем за аукција.

Сите подолу рекламна мрежа ќе бидат земени во предвид, освен за Google AdSense, бидејќи тие имаат многу строга политика за прифаќање и мора да се регистрирате самостојно за да ги земат предвид нивните реклами во рекламирањето посредување.

Најдобри рекламни мрежи за издавачи

Најдобри рекламирање мрежи за ЦнХИ

Најдобрите рекламирање мрежи за CPM се Google AdSense во врска со Ezoic системот за медијација. На тој начин, најдобрите можни реклами се одбрани од сите под врвни рекламирање мрежи, што го прави најдобар начин да се обезбеди највисокото наддавање на системот за огласување.

Најдобри рекламирање мрежи за ЦнХИ

Топ рекламирање мрежи

Најпознат и тешко да се влезе, Google AdSense е исто така една од рекламните мрежи што ги нуди најголемите резултати.

Google AdSense - правете пари онлајн преку монетизација на веб-страница

Media.net е друг контекстуален огласувач, базиран на систем за реклами на Bing и Yahoo.

Media.net глобалната рекламна компанија

Конверзантниот сервер за реклами може да чини пари, и затоа веројатно не е најдобриот избор, особено за мали или почетни веб-страници.

Ad Tech Services | Technology Suite | Конвергент
Конверсантен сервер за рекламирање VS DoubleClick - пазарниот удел на технологии

Дигиталната рекламна технологија RhythmOne користи многу видео реклами за да ги монетизираат вашите веб страни.

Rhythmone обезбедува иновативни дигитални медиумски решенија за брендови за поврзување со потрошувачите

Системот Комона најдобро функционира за сајтови за шопинг и вести, и потребно е малку време за нивните реклами целосно да се оптимизираат за вашите веб-страници.

Преглед на рекламна мрежа: Комона - Монетизирај повеќе

Индекс берза, компанија за размена на реклами, има многу малку прегледи на Интернет. Затоа, тешко е навистина да се каже дали вреди да се размислува.

Размена на индекси: дома

Sovrn е компанија која има некои внатрешни проблеми, отпуштајќи ги луѓето и поради тоа е тешко да се верува како нов издавач кој сака да се придружи на друга мрежа за размена на реклами.

Совет: Рекламна технологија за издавачи
Преглед на Sovrn Holdings за издавачи

Киоскед е уште една од агенциите за управување со онлајн реклами, кои се чини дека имаат свои внатрешни проблеми и можеби не се најдобрата мрежа за да се придружат.

Започнете да го монетизирате вашиот веб-сајт со Kiosked

Програмската рекламна платформа OpenX го комбинира рекламниот сервер со размена на понуди во реално време, осигурувајќи дека приходот од рекламите е колку што е можно поголем.

OpenX: програмско рекламирање Мрежа за размена на реклами

Трион Интерактивна се фокусира на видео рекламирање на мобилни уреди, како што е рекламирањето во видео игри.

Трион Интерактивна

Criteo нуди персонализирано ремаркетирање рекламирање, што значи прикажаните реклами се базираат на претходни посети и однесување на посетителите на веб-страницата.

Criteo: рекламната платформа за отворен интернет

Трговската биро е рекламна платформа за самопослужување, што значи дека е потребно високо ниво на вклученост за да се искористат придобивките од програмата за размена на реклами.

Трговскиот стол | Појасен поглед на дигиталното рекламирање

Експоненцијални понуди рекламирање интелигенција и дигитални медиумски решенија.

Експоненцијална: дома

CJ affiliate нуди подружница маркетинг. Платформата има неколку партнери, и неопходно е секој од нив да аплицира, да биде прифатен и да управува со рекламното објавување на вашите веб-страници.

CJ Огранок

AdMedia, исто така, нуди рекламирање посредување. Се чини дека тие не се доверливи и не ги плаќаат ветените суми.

AdMedia онлајн рекламна мрежа | Огранок рекламирање решенија
AdMedia CPA - CPA мрежа Осврти - Affpaying

Smaato цели мобилни издавачи и мобилни апликации. Тој нуди одлични можности, особено за развивачите на мобилни апликации за да ги монетизираат мобилните апликации.

Smaato: Мобилна реклама и монетизација платформа
Смаат Преглед - Најдобри мобилни рекламирање мрежи Appmerry.com

TripleLift нуди OTT рекламирање, што значи многу слично како функционира телевизискиот оглас.

TripleLift

Chitika нуди пребарување целни рекламирање веб-страница монетизација решенија. Чикита е уште еден добар начин за монетизација на блог. Најчесто работи на посети од пребарувачите, што значи дека врската за добивање на сообраќај од директни кликови нема да има корист многу од оваа мрежа за размена на реклами.

Chitika | Онлајн рекламна мрежа | Каде што податоците ги иновации
Chitika Преглед и Водич: Контекстуална рекламна мрежа за блог

Iponweb е друга програма во реално време за рекламирање.

IPONWEB - глобален лидер во рекламна технологија во реално време

Фејсбук публиката мрежа е програма за размена на апликации за мобилни апликации од Фејсбук. Со оглед на тоа што се ограничува на мобилната апликациска реклама, таа можеби нема да се вклопи во било каков дигитален проект.

Фејсбук публика мрежа | Фејсбук за програмери

Skimlinks е специјализиран за контекстуално рекламирање во текст. Тоа би можело да биде одличен начин за монетизација на текст-ориентиран дигитален проект.

Движења: Старт | Лидер во индустријата во Огранок маркетинг решенија
Топ рекламирање мрежи

Што е рекламна мрежа

Рекламната мрежа е компанија која наоѓа рекламни, и изберете на кој од нивните издавачки партнери рекламите ќе бидат најдобро опремени за да доведат до кликнување и продажба.

Што е рекламна мрежа

Што е добра CPM стапка

Просечната цена на CPM е 3 $ CPM, што значи 3 $ на 1000 илјади впечатоци, а во просек 0,75 $ CPC, што значи дека се плаќаат за клик.

Во просек, 0,35% од посетитете доведуваат до кликање.

Што значи дека ако добиете 1000 посетители, шансите се дека ќе имате 3,5 од нив кои ќе кликнат на вашите реклами, генерирајќи околу 3 $ од приходите за вас.

Што е добра CPM стапка

Која рекламна мрежа плаќа најдобро

Најдобрата мрежа за размена на реклами е Ezoic, програма за медијација, што значи дека ќе ги избере и прикаже највисоките платни реклами со најголеми шанси да доведе до приходи за рекламодателите.

Исто така, нуди голема вештачка интелигенција, со длабинска анализа која оди многу подлабоко од другите аналитички решенија.

Која рекламна мрежа плаќа најдобро

Прочитај повеќе

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар