Како да ја смените сопственоста на страната на Фејсбук

Како да ја смените сопственоста на страната на Фејсбук

Промена на сопственикот на страната на Фејсбук

Сопственоста на страницата на Фејсбук лесно може да се пренесе од една сметка на Фејсбук на друга. Не е можно да се смени сопственикот на страницата, но префрлањето од еден администратор во друг го прави трикот.

За да го стори тоа, друг администратор на страната прво треба да биде дефиниран за страната, а потоа и другиот Админ мора да биде отстранет, дури и кога е сам.

Прво, отворете ја страницата од профилот на администраторот и пронајдете мени за поставки.

Таму, пронајдете го влезот во Улогите на страната:

Како да ја пренесете сопственоста на страната на Фејсбук 2019

Скролувајте надолу во делот за доделување на нова страница и побарајте личност што треба да се додаде како администратор.

Изберете ја соодветната улога, Администратор и кликнете на Додај:

Сега постојат 2 администратори - претходниот и новиот, и можно е да го избришете претходниот со притискање на копчето Уреди, а потоа Отстрани го копчето во опциите што се откриени

Потврди ја операцијата - и тоа е направено! Новиот администратор сега може да ја администрира страницата, а претходниот администратор веќе нема пристап до него.

Проверете нашата најпосакувана страница на Фејсбук

како да се направи админ во Фејсбук страница

Како да се направи некој администратор на Фејсбук група? Постапката опишана погоре е, исто така, како да додадам админ на страница на Фејсбук, и е начин да се направи некој администратор на Фејсбук страница.

Префрлете ја сопственоста на страната на фејсбук

Додавање на администратор на страната на Фејсбук е како да го смените сопственикот на Фејсбук страницата. Кога ќе додадете администратор на страницата на Фејсбук, тоа е начинот како да додадете сопственик на страната на страната на Фејсбук.

Кога ќе го отстраните администраторот од страната на Фејсбук, ќе ја смени сопственоста на страната на Фејсбук. Ова е како да префрлите сопственост на деловната страница на Фејсбук - или како да ја смените сопственоста на страната на Фејсбук.

Како да се отстрани како администратор од Фејсбук страница

За да ја префрлите сопственоста на деловната страница на Фејсбук, додајте админ на страната на Фејсбук, администратор на, а потоа видете погоре како да се отстраните како админ на страната на Фејсбук. Ова е можно само откако ќе додадете нова администраторска страница на Фејсбук.

Администратор против модератор Фејсбук

Модератор на групата на фејсбук исто така може да се дефинира таму. Што е модератор на групата на Фејсбук? Тој може да испраќа пораки од страната во менаџерот за пораки на Фејсбук, да управува со Фејсбук коментари, да пристапува до менаџерот на Фејсбук реклами, да види кој администратор создал пост или коментар, да ја види аналитика. Администратор е сопственик на страница, тој може да стори сé.

Како и мојата страница на Фејсбук Меѓународниот САП и Веб Консалтинг

Како да го смените сопственикот на страната на Фејсбук

Вашата админ страница facebook во основа значи сопственик, како и сите негови права на страницата.

За да го смените сопственикот на страната на Фејсбук, едноставно додадете друг администратор и отстранете го претходното.

Ова е како да ја смените сопственоста на страната на Фејсбук, правејќи го сопственикот на Фејсбук страница со промена на администраторот.

Како да додадете администратор на Фејсбук страница

Погледнете погоре, промена на фејсбук страница админ е ист како промена на сопственикот на страницата на Фејсбук.

Додајте админ на страницата на Фејсбук како што е опишано погоре во прилагодувањата на страницата, а потоа отстранете ја администраторот од страната на Фејсбук за претходниот сопственик.

Трансфер на бизнис страница на Фејсбук

Пренесувањето на сопственоста на бизнис страница на Фејсбук е многу лесно, со менување на администраторите на страницата. За да пренесете бизнис страница на Фејсбук, едноставно додадете нов администратор, користејќи ја администраторската сметка на страницата и отстранете го првиот администратор од сметката на страницата на Facebook.

Ова е како да ја отстраните администраторската страница на Фејсбук и да го замени сопственикот, со додавање на нов администратор и отстранување на претходните администратори од администрацијата на бизнис страницата, за да ја смените сопственоста на страницата на Фејсбук.

Како да го смените сопственикот на страната на Фејсбук

Отворете ја страницата на Фејсбук со администраторска сметка, одете во прилагодувања> улоги на страница> улога на нова страница, додајте го новиот сопственик како администратор и отстранете го тековниот сопственик од листата на администратори на страници.

Како да најдете сопственик на Фејсбук страница

Единствено е можно да се најде сопственикот на страница на Фејсбук, ако администраторот на страницата го овозможи делот од страната, на кој ќе се прикажат администраторите на страницата.

Ако тие не ги прикажале сопствениците на страницата, тогаш единствениот начин да се пронајде сопственикот на страната на Фејсбук е да се контактира со деловната страница во прашање и да се запраша кој е сопственик.

Како да промените администратор на Фејсбук страница едноставно

За да го смените администраторот на страната FaceBook, додадете нов администратор и отстранете го претходното во прилагодувањата за страница> опции за улоги на страница.

Отворете ја страницата со постоечката администраторска сметка, одете до прилагодувањата за страница> улоги на страница> доделите нови улоги на страница и додајте нов администратор.

Потоа едноставно ја промените улогата на претходниот администратор на нешто друго од администраторот - и ќе го смените сопственикот на страницата и администраторот на страницата.

Администраторите на Фејсбук може да ги отстранат другите администратори (вклучувајќи го и оригиналниот Page Creator)

Прочитај повеќе

Слични статии

Коментари (20)

Tasha Perez, 2018-08-19
Bonne histoire, merci d'avoir partagé
Jackie Underwood, 2018-08-19
Отлично, это именно то, что я искал, теперь я готов
Cecilia Bishop, 2018-08-19
Świetnie się bawiłem czytając te informacje, nadążam za dobrą robotę
Jimmy Martinez, 2018-08-19
Asta a funcționat bine pentru mine, fără a mai fi nevoie să privim mai departe
Carol Diaz, 2018-08-19
Vâng, đó là những gì tôi cần
Gerald Thomas, 2018-08-19
Spróbuję teraz, dziękuję za udostępnienie
Bugsountas, 2018-08-19
Ottimo sito, continua così
Captainfl, 2018-08-19
Ciao, ho visto il tuo articolo e mi ha aiutato a risolvere il mio problema, grazie mille
EssenceRoyal, 2018-08-19
我现在就试试,感谢分享
amoditzt, 2018-08-19
Ano, to je to, co jsem potřeboval
vezilji4, 2018-08-19
Ajoyib sayt, iltimos, davom eting
Azzoguidi6, 2018-08-19
See töötas minu heaks hästi, pole vaja enam otsida
Anushaan, 2018-11-05
@ybierling I am looking to change the "PAGE OWNER" and not Page admin. @Anon @Molly did you guys find if you can change the Pager owner ? I having difficulty creating an Ad Account for a client because I am the Page owner.
ybierling, 2018-11-05
Hello, admin is the highest role - if the page creator (at first the only admin) adds an admin and removes himself, ownership has been been fully changed. This is what is shown in the article with a complete example.
Tablante, 2018-11-05
Ummm you do know your post has nothing to do with page ownership which people are having trouble with. Your title is misleading and should be changed to Admin instead, if you know how to help with "ownership" then go for it.
Anon, 2018-11-05
agreed - only shows admin NOT ownership removal. Poor article.
Molly, 2018-11-05
Agreed that this page is misleading. I am also looking for how to remove ownership, not remove admin status. Has anyone determined how to transfer page ownership to another user?
ybierling, 2018-11-05
Hello, this is what the page is explaining. Admin owns the page.
Kata, 2019-04-06
Csalást hol jelenthetek?
ybierling, 2019-04-06
Hello, you can report a fraud by going to the page > three dots menu > give feedback or report this page

Остави коментар