Бесплатни одговорени HTML билтени шаблони и скрипти

Бесплатни одговорени HTML билтени шаблони и скрипти

Како да креирате бесплатен билтен

Поставување на билтен за вашата публика, и барате HTML образец за шаблони кој е одговорен, лесен за користење и работи на двете GMail и MSOutlook, и лесен начин за управување со претплатата и испраќањето во PHP?

Најдобар дефинитивен шаблон е Cerberus, слободен и едноставен одговорен HTML-е-мејл дефиниција, кој лесно може да се прилагоди на вашите потреби, како што можете да видите подолу.

Најлесен начин за спроведување на билтенот е да ги базира скриптите на скриптата PHP Newsletter од formget.com, многу лесно да се модифицираат.

Cerberus обрасци за одговорни HTML-адреси за е-пошта
PHP Билтен сценарио
Претплатете се на примерен пример за е-пошта
Претплатете се на прилагодувачки примери за е-пошта
Претплатете се на нашиот билтен

Отворени билтени за е-пошта на HTML-пораки

Користејќи го "Серберус", имаме поставено неколку одговорени HTML-пораки за е-пошта, кои работат добро и во Outlook и во GMail, бидејќи ова беше прво прашање кога се обидовме сами да создадеме билтен.

Тоа е затоа што инструкциите на CSS, како и табелите тешко се прикажуваат правилно во софтверот за управување со е-пошта, како Gmail или Outlook.

Отворениот образец од Cerberus беше совршен, и беше многу лесно да се прилагоди на нашите потреби да создадеме билтен на нашата веб страница.

Го пренаменивме образецот за електронска е-пошта на Серберус за сопствени потреби, ги модифициравме деловите што ни се потребни и ги отстрануваме деловите што не ни се потребни.

Серверскиот електронски образец одговорен на "Цербер" работи самостојно на мобилни уреди, без потреба од дополнителен развој. Единствената вистинска тешкотија беше да се најдат HTML-делови за отстранување и повторна употреба, како што се претежно табели внатре во другите табели, а кодот може да биде неуредна.

Cerberus обрасци за одговорни HTML-адреси за е-пошта

PHP Билтен сценарио

Следниот чекор, откако го подготвивме нашиот одговорен HTML-образец за е-пошта, беше да ги поставите соодветните скрипти кои ќе ги менаџираат различните аспекти на нашиот билтен.

Имаше 3 чекори што ги спроведувавме лесно, благодарение на formget.com:

- генерира HTML формулар за регистрација на електронски билтени, во кој посетителите можат да ги внесат своите е-пошта и име,

- извлечете ги податоците од најновите blogposts да ги вклучите во билтенот,

- испратете го билтенот до најновите претплатници.

Cerberus обрасци за одговорни HTML-адреси за е-пошта
900 + билтени шаблони бесплатно симнување

Како да креирате дефиниција за е-пошта во OutLook

Како да креирате дефиниција во Outlook? Откако ќе го подесите вашиот дефиниција, можно е да го поставите во дефиниција во Outlook, создавајќи нова е-порака, вметнување на шаблонот, а потоа да го направите копчето Microsoft Office> save as> save as type list> Outlook template.

Како да креирате пораки за е-пораки во OutLook

- отворено мени на датотеки> нова> mail порака,

- стави содржината на шаблонот во телото на е-поштата,

- кликнете на копчето Microsoft Office> зачувај како,

- одете да зачувате како тип> Outlook шаблон.

После тоа, шаблонот може да се користи за креирање на нови е-пораки.

Испратете порака по е-пошта базирана на дефиниција

Како да креирам кратенка за дефиниција за е-пошта во Outlook

Можете да направите кратенка до дефиниција за е-пошта во лентата за Outlook со отворање на табулаторот> опции> прилагодување лента> десен панел> нова група преименување, ставете име. Потоа во левиот панел> изберете команди> сите команди> изберете форма> додај> ОК. Во прозорецот за избирање форми, пронајдете го изгледот во полето> кориснички шаблони во датотечниот систем> изберете го вашиот шаблон.

Кратенки за е-пошта

Како да споделам дефиниција на Outlook

За да споделите дефиниција на Outlook која е зачувана на заедничка мрежа:

- изберете Outlook фолдерот за управување со шаблони, десен клик на него> додадете дели шаблони,

- пронајдете ја датотеката на заедничкиот диск со заеднички шаблони, одберете ја. Папката со шаблони ќе биде достапна во дрвото шаблони.

Како да ги користите дефинираните фрази за Outlook

Која е разликата помеѓу блогот и билтенот

Блогот е веб-страница на која статиите редовно се објавуваат, воопшто за сличен предмет или одбрана група автори.

Билтен е избор на текстуален текст испратен по е-пошта до група на луѓе кои се претплатиле да го добијат овој преглед.

Претплатете се на примерен пример за е-пошта
Претплатете се на прилагодувачки примери за е-пошта
Претплатете се на нашиот билтен

Прочитај повеќе

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар