Вордпрес карта карта XML оптимизација линкови листа

Вордпрес карта карта XML оптимизација линкови листа

Wordpress ги добива сите страници

Со цел да ја добиете листата на линкови од вашите Wordpress веб-страници - кои можеби ќе треба на пример да ги добиете сите линкови од веб-страница за да ги споделите, или да креирате страници со листа или пренасочување по УРЛ-адресата за промена на URL-то на Вордпрес, инсталирајте го приклучокот All In One SEO Pack.

Види WordPress како да инсталирате додаток, ако не сте сигурни како да продолжите.

Мапа на сајтот XML Wordpress додаток

Од административниот интерфејс, отидете до менито на сите во една оптимизација> XML Sitemap за да ги добиете сите линкови, и кликнете на Ажурирачката мапа на сајтот >> и, откако е направено, отворете за да ја видите врската со картата.

Како да креирате XML карта

Тука можете да го видите вашиот Мапа на сајтот, убаво изречена од страна на прелистувачот.

Мапа на сајтот е листа на сите линкови на вашата веб-страница, па затоа одберете ја целата со CTRL-A и копирајте ја на таблата со исечоци со CTRL-C.

Вордпрес линк листа

На пример, внесете го во Excel лист. Како што можете да видите, листата на линкови ќе треба малку работа за да може да се употреби

Изберете ги првите 7 линии на WP врските и избришете ги:

Потоа можете да додадете филтер за играње со вашите податоци кои ги содржат сите внатрешни врски на страници, како што е предвидено од страна на XML приклучокот на картичката на Wordpress.

... и филтрирајте како што сакате!

Оваа листа сега може да се користи за да продолжи со оптимизација на Мапа на сајтот XML, да ги подобри оптимизација на линкови до сајтови или да пренасочи Wordpress-страница на друг URL-то, правејќи соодветна пренасочување за сите наведени URL-и.

Во тој случај, сите WordPress внатрешни врски треба да бидат пренасочени кон новата, за да бидете сигурни дека нема оптимизација е изгубена. Во некои случаи, можеби ќе биде неопходно да го направите URL-то со URL-то.

Вграден прилог за

Како да креирате врски до сајтови во Wordpress

Линкови до сајтови во Wordpress, исто така наречени sitemap, може да се креираат со користење на приклучок за оптимизација како Yoast додаток. Тој автоматски ќе креира врската до Вордпрес.

Како да најдете Wordpress sitemap.xml

Како да најдете Wordpress sitemap.xml? The Wordpress sitelink can be access at website/sitemap.xml. The file is created automatically by plugins such as Yoast, which will create the Wordpress sitelinks SEO sitemap file.

Мапа на XML во Excel

Во Excel, отворете XML-карта со користење на скриеното мени за развој на лента> увоз> отворена sitemap.xml.

Мапа на XML во Excel

Фото галерија

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар