SalesForce: usuń użytkownika w kilku prostych krokach

SalesForce: usuń użytkownika w kilku prostych krokach [Polski]

SalesForce: usuń implikacje użytkownika

Usunięcie użytkownika z platformy SalesForce nie jest możliwe, ponieważ dane są przechowywane ze względów historycznych i bezpieczeństwa. Możesz jednak po prostu dezaktywować użytkownika, tym samym uniemożliwiając mu logowanie się na konto SalesForce i korzystanie z SalesForce, pod warunkiem, że masz niezbędne uprawnienia administratora.

Platforma SalesForce
użyj SalesForce
zaloguj się na konto SalesForce

Po dezaktywacji konta raport utworzony przez użytkownika w SalesForce będzie nadal dostępny, wraz z kontami SalesForce, kontaktami SalesForce lub stworzonym przez niego przepływem pracy SalesForce - po prostu nie będzie mógł się już zalogować, ale jego dane nie będą zostać utracone, a inni użytkownicy, którzy mają dostęp do jego danych, nadal będą mogli zobaczyć profil konta użytkownika, które je utworzyło.

Zobacz poniżej kilka prostych kroków, jak się tam dostać i bezpiecznie wykonać operację usuwania użytkownika SalesForce.

Jak dezaktywować użytkownika Salesforce - Galvin Technologies
Usuń użytkownika z Salesforce - Automation Champion
Dlaczego nie można usunąć użytkowników z salesforce.com? - Forcetalks

SalesForce: usuń przykład interfejsu użytkownika

Aby usunąć konkretnego użytkownika, a dokładniej, aby uniemożliwić konto korzystanie z SalesForce poprzez dezaktywację, zacznij od menu konfiguracji dostępnego pod ikoną koła zębatego interfejsu SalesForce Lightning .

Następnie znajdź menu użytkownika pod administracją w opcjach konfiguracji. Nie wahaj się skorzystać z formularza szybkiego wyszukiwania, aby wyszukać menu użytkownika.

Jeśli nie widzisz tego menu, oznacza to, że nie masz niezbędnych praw dostępu i musisz skontaktować się z administratorem systemu.

W ustawieniach użytkownika znajdź użytkownika do usunięcia i kliknij strzałkę na końcu linii, która pokaże ukryte menu.

Wybierz opcję edycji użytkownika, aby dezaktywować użytkownika.

Dezaktywuj użytkownika w SalesForce Lightning

Pojawi się wyskakujące okienko, w którym możesz zmienić wszystkie dane użytkownika: imię, nazwisko, adres e-mail i jego profil, a także pole wyboru, aby ustawić użytkownika jako aktywnego lub nie.

Odznaczając aktywne pole w menu edycji użytkownika, użytkownik zostanie dezaktywowany, co oznacza, że ​​praktycznie zostanie usunięty z interfejsu SalesForce, ponieważ nie będzie już mógł się zalogować, aby korzystać z SalesForce na platformie SalesForce.

Po odznaczeniu pola kliknij Zapisz, aby użytkownik został dezaktywowany i uniemożliwił mu korzystanie z tego konta.

Po powrocie do menu ustawień użytkowników powinien zostać wyświetlony komunikat informacyjny, aby potwierdzić, że zmiana użytkownika została zapisana.

Na liście użytkowników będzie widoczne, że aktywny test nie jest już wyświetlany dla tego użytkownika, co oznacza, że ​​użytkownik został usunięty, aby korzystać z SalesForce i nie może się już zalogować na koncie SalesForce.

Zmień profil użytkownika SalesForce

Ten sam ekran użyty do usunięcia użytkowników służy również do zmiany profilu użytkownika SalesForce.

Po zdefiniowaniu ról i profili w SalesForce, po prostu przejdź do tego ekranu dla danego użytkownika i zmień jego profil użytkownika SalesForce w wyskakującym oknie edycji użytkownika.

Profile standardowe - Pomoc Salesforce
Profile w Salesforce | Profile Salesforce - Tutorial Kart

Podobne artykuły

Komentarze (0)

zostaw komentarz