How to merge contacts in Salesforce Classic?

How to merge contacts in Salesforce Classic?

How to merge contacts in Salesforce

Merging contacts from an account can only be performed on Salesforce Classic, and is a pretty straight forward operation.

Z hlavného rozhrania vyberte na navigačnej lište kartu s účtami.

Potom vyberte účet, do ktorého sa majú zlúčiť kontakty> zlúčené kontakty> vyberte záznamy> vyberte hodnoty polí> zlúčiť.

See below a detailed example of a contacts merger in Salesforce Classic.

Nájdite účet s kontaktmi, ktoré chcete zlúčiť

Once on the Salesforce classic interface, start by going in the accounts tab from the navigation panel, as the contacts to merge are attached to an account.

Potom vyberte účet, ktorý obsahuje kontakty, ktoré chcete zlúčiť. Ak je účet dostupný v časti o posledných účtoch, jednoducho ho vyberte.

V opačnom prípade vyhľadajte správny účet pomocou možností vyhľadávania.

Nájsť kontakty, ktoré chcete zlúčiť do podrobností účtu

Keď sa nachádzate v detaile účtu, prejdite nadol na zoznam kontaktov účtu. Odtiaľ musí mať účet samozrejme niekoľko kontaktov, aby bolo možné zlúčiť niektoré z nich dohromady.

Na nasledujúcej obrazovke sa zobrazí zoznam kontaktov v tomto účte so začiarkavacím políčkom pred každým z nich.

Začiarknutím políčka pred nimi vyberte kontakty, ktoré chcete zlúčiť.

Naraz možno vybrať až tri záznamy.

Po výbere kontaktov kliknite na ďalšie tlačidlo.

Vyberte hodnoty, ktoré chcete zlúčiť do kontaktov

Na nasledujúcej obrazovke sa vedľa seba zobrazia vybrané kontakty, ktoré sa majú zlúčiť, a hodnoty sa dajú ľahko porovnať z jedného kontaktu do druhého.

Pre hodnoty, ktoré sú rovnaké pre všetky kontakty, nie je potrebné vykonať žiadnu akciu, pretože po zlúčení sa použije rovnaká hodnota.

Pre polia, ktoré majú rozdielne hodnoty naprieč kontaktmi, je však potrebné prijať rozhodnutie a vybrať prepínač vedľa hodnoty, ktorá by sa mala v zlúčenom kontakte uchovávať, z ktoréhokoľvek kontaktu, ktorý bol vybraný na zlúčenie ,

Oblasti, ktoré si vyžadujú rozhodnutie, budú zvýraznené modrou farbou.

Po skontrolovaní všetkých kliknutí kliknite na tlačidlo zlúčenia a pokračujte v zlúčení.

Vyskakovacie okno sa opýta na potvrdenie operácie fúzie, pretože nemôže byť zrušené a mohlo by viesť k strate informácií.

Dvakrát skontrolujte, či je všetko správne, a že informácie, ktoré sa musia uchovávať, budú uchovávané tak, ako by mali byť vykonané po uskutočnení fúzie kontaktov.

Kontakty sa úspešne zlúčili

Po dokončení zlúčenia sa obrazovka vráti späť do detailu účtu.

Tam prejdite na sekciu kontaktov a pozrite sa sami, kontakty by sa mali zlúčiť a je možné kliknúť na kontaktný odkaz, ak chcete zistiť podrobnosti, či všetko prebehlo v poriadku a či sú k dispozícii správne informácie. kontakt.

Ako zlúčiť kontakty v Salesforce Lightning?

Nie je možné zlúčiť kontakty v Salesforce Lightning, kvôli rôznym správam kontaktov.

Túto operáciu možno vykonať iba v rozhraní Salesforce Classic.

Podobné články

Komentáre (0)

Zanechať komentár