Arsyeja pas (shumica) e zbatimeve të dështuara të PSA-së

Arsyeja pas (shumica) e zbatimeve të dështuara të PSA-së [Shqiptar]

Arsyet e dështimit të zbatimit të ERP

Duke punuar në zbatimet globale të SAP në kozmetikë, mallra të konsumit dhe industri të modës, në të gjitha pozicionet nga analisti i të dhënave deri tek menaxheri i projektit, pa marrë trajnime në internet SAP ose çertifikime profesionale, ndërsa ndërroni punë për të përballuar sfidat e migracionit, dhe duke pasur nevojë të fshihni në CV-në time pjesëmarrja në disa projekte të dështuara të implementimit të PSA-së, arsyeja e zbatimit të dështuar të Revlon është e qartë, dhe standarde: keqmenaxhimi dhe keq-komunikimi janë pas dështimit të zbatimit të ERP-së.

Shanset për sukses me SAP janë vetëm 50-50

1- Mikromanaxhimi

Fatkeqësisht është e zakonshme gjatë projekteve të PSA-së për të gjetur të njëjtën çështje. Menaxherët me pak ose aspak aftësi në menaxhim janë vënë në krye të ekipeve të mëdha në rrjedhave të ndryshme për të cilat ata nuk dinë rreth. Si rezultat, ata kanë tendencë të mikromanojnë bashkëpunëtorët në mënyrë që t'i raportojnë më mirë klientit për temat që nuk i kuptojnë dhe nuk mund t'i shpjegojnë vetë.

Si rezultat, ekspertët me shumë pagë humbasin interesin për punën e tyre, duke rezultuar në teste nën mesatare që çojnë në skenarë të humbur për të zbatuar, testuar dhe vërtetuar si duhet, pasi zinxhiri i komunikimit nuk po funksionon siç duhet me ekspertë të trajnuar, duke çuar kështu përfundimisht në një dështim të zbatimit të ERP.

Si të ndaloni mikromanizimin e ekipit tuaj
Foto nga Jo Szczepanska në Unsplash

2- Keqkuptimi

Puna në kompani e organizuar në silos, do të thotë njësi të ndryshme biznesi që kanë të gjitha të përbashkëta nga jashtë, por konkurrimi kundër njëri-tjetrit nga ana e brendshme për konkurrencën e brendshme të energjisë çon në një mungesë globale të komunikimit, veçanërisht me burimet e jashtme që paguhen për zbatimin e një sistem global, por nuk janë në gjendje të organizojnë takime për transferimin e njohurive të biznesit lokal brenda kompanisë.

Arti i komunikimit në menaxhimin e projektit
Foto nga LYCS Architecture on Unsplash

3- Kombinimi i dështimit

Shoqëruar me një paaftësi globale për të menaxhuar një projekt, ky është çelësi për çdo zbatim të PSA-së të dështojë - duke shtuar më shumë takime të mikromanaxhimit dhe më shumë menaxherë në një projekt të dështuar, zgjidhja e përbashkët, nuk funksionon, sjell klientët që klientët të qëndrojnë brenda biznesit të tyre njësi, konsulentëve për të mos pasur kohë për punë të vërtetë, të gjithë janë të zënë në takime të padobishme për raportim dhe ngadalë humbin interesin për projektin global, deri në vendimin për t'u rikthyer në ERP të mëparshëm pas dështimit të zbatimit të ERP dhe për të lënë atje zbatimin e dështuar të SAP .

Foto nga Micah Williams në Unsplash

Arsyet e dështimit të ERP, dhe si ta shmangni atë

Si të shmangni një dështim të zbatimit të ERP?

  • Besoni ekipin tuaj.

  • Sillni ato së bashku.

  • Punësoni ekspertë të motivuar.

  • Minimizimi i zinxhirit të menaxhimit dhe raportimit.

  • Merrni një abonim të pakufizuar trajnimi në internet SAP për çdo përdorues.

  • Merrni atyre çertifikata profesionale kurdo që edhe nëse nuk e kërkojnë atë dhe veçanërisht kur ata marrin përgjegjësi të reja.

  • Kushtojini vëmendje sfidave të migracionit dhe përgatitni zgjidhje për to.

Mbi të gjitha, menaxhmenti zakonisht nuk arrin të sigurojë elementët e nevojshëm për punonjësit: salla në dispozicion të takimeve, zona të sakta pune (hapësirat e hapura nuk janë zgjidhje për punonjësit që mendohet të mendojnë), lehtësi të tilla si zonat e pushimit të kantinës dhe kohës së lirë dhe çfarë ndoshta duhet të jetë një themelor në çdo projekt teknologjik, por nuk është, mjete dhe shërbime të mira, nga zgjedhja e një VPN që funksionon për t'u siguruar punonjësve laptopë që do t'i përshtaten përdorimit të tyre.

Fotografia nga Guille vlvarez në Unsplash

Dështimet e ERP 2018 dhe SAP dështimet 2019

Disa dështime të zbatimit të ERP kanë ndodhur ndër vite, dhe 2018 ishte në të vërtetë një e madhe për këtë lloj dështimesh. Mos harroni të merrni certifikime profesionale për anëtarët e projektit tuaj për të ndihmuar shanset e zbatimit tuaj SAP për të pasur sukses!

15 katastrofa të famshme ERP, pluhurat dhe zhgënjimi

Mosarritja e zbatimit të Revlon SAP ERP është një shembull i mirë i dështimeve; zbatimi i tyre në vitin 2018 nuk funksionoi dhe nuk mund të mbështesë proceset e prodhimit.

Kur REVLON ndryshoi ERP por duhej të ishte zgjidhur thjesht për të ndryshuar buzëkuqin e saj

Në të njëjtin vit, Lidl rrëzoi projektin e tyre të zbatimit të SAP pasi humbi 500 milion € në projekt, kryesisht për shkak të çështjeve të zbatimit që lidhen me personalizimin e tyre.

Lidl anulon prezantimin e SAP duke fundosur 500 milion € në të

Worth & Co mori vendimin përfundimtar për të ndaluar përdorimin e tyre të Oracle ERP në 2018 dhe filloi të shndërrohet në një sistem të ndryshëm ERP, kryesisht për shkak se ata nuk arritën të zbatojnë komunikimin e saktë midis departamentit të IT dhe përdoruesve.

Padia Oracle ERP nënvizon vështirësitë e instalimit për sistemet e mëdha
Foto nga Kolar.io në Unsplash
Kredia e figurës kryesore: Foto nga Estée Janssens në Unsplash

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment