18 këshilla nga ekspertë për të marrë shërbimet më të mira në internet

18 këshilla nga ekspertë për të marrë shërbimet më të mira në internet - Shqiptar

Përzgjedhja e shërbimit të duhur për shkrim online për krijimin e përmbajtjes mund të jetë e vështirë, nga zgjedhja e llojit të shërbimeve midis një freelancer, ekspertësh ose një agjensie të specializuar, shikimi në vendin e duhur, krijimi i një kërkese të mirë, negociimi i një çmimi të mirë, rruga për të marrë një pjesë e përmbajtjes e krijuar mund të jetë e gjatë.

Ne kemi pyetur 18 ekspertë që kanë trajtuar çështje të tilla për këshillat e tyre, dhe disa prej tyre mund t'ju habisin - megjithëse shumë prej tyre përdorin platforma në internet si UpWork, Facebook, LinkedIn, IWriter, Fiverr, dhe më shumë, ka mjaft mundësi të tjera për të gjetur shkrimtarët e përmbajtjeve në internet.

Shërbimet e shkrimit në internet: Si i gjeni, a punoni me përkthyes të pavarur ose kompani, çfarë funksionon dhe çfarë jo, çfarë lloj përmbajtje porositni.
Punësoni shkrimtarët e pavarur online
Punësoni shkrimtarët e pavarur online

Melissa Teng, Wit dhe Folly: referimi i fjalës për gojë është më i mirë

Mënyra kryesore që i gjej shkrimtarët tani është përmes referimit me gojë dhe duke punuar me agjencitë e krijimit të përmbajtjes. Kur fillova për herë të parë, kam përdorur platforma si Upwork dhe iWriter për të gjetur shkrimtarët. Shkrimtarët në Upwork janë shumë të mirë, por shkrimtarët e mirë që flasin anglisht janë të shtrenjtë.

Gjithashtu, duke qenë se platforma nuk është e vendosur posaçërisht për të punësuar shkrimtarët dhe punon më së miri me tarifa për orë, gjithmonë do të duhet të negociosh koston për artikull. Në iWriter është shumë e thjeshtë të gjesh shkrimtarë të lirë dhe platforma është posaçërisht për punësimin e shkrimtarëve. Sidoqoftë, cilësia është gjithnjë e goditur ose e humbur.

Me kalimin e kohës, kam zbuluar që të punosh drejtpërdrejt me përkthyes të pavarur përmes fjalëve dhe agjencive janë më të mirat për biznesin tim. Unë besoj se arsyeja kryesore për suksesin aktual është për shkak të modeleve të ndryshme të artikullit që kam për secilin lloj artikulli, të cilin unë i jap shkrimtarit të pavarur ose menaxherit të projektit në agjenci përpara se të fillojë çdo artikull. Templatedo model artikulli përshkruan udhëzimet e shkrimit, seksionet dhe numërimet e fjalëve që duhet të ndiqen në secilin seksion. Përmbajtja që porosis unë përfshin rishikime të produkteve, përmbledhje të përmbledhura dhe artikuj thjesht informues.

Melissa Teng, Wit dhe FollyMelissa Teng, Wit dhe Folly
Si bashkëthemelues i një biznesi të vogël, unë mbështetem shumë në marketing përmbajtjesh për të marrë fjalën për markën time, kështu që kam pasur shumë përvojë duke punuar me shkrimtarët në internet.
Mendje dhe marrëzi

Stacy Caprio, Her.CEO: pyesni njerëzit e suksesshëm që të postojnë mysafirë

Një mënyrë që unë gjej shkrimtarët në internet është të arrij tek njerëzit me histori suksesi për të parë nëse ata dëshirojnë të paraqiten si një post mysafir në blogun tim. Unë kam gjetur që kjo të jetë një strategji e suksesshme për të marrë postime të miqve me cilësi të lartë në faqen time, që gjithashtu kanë përfitimin e të qenurit plotësisht i lirë.

Stacy Caprio, Her.CEOStacy Caprio, Her.CEO
Her.CEO

William Taylor, VelvetJobs: UpWork, Problogger, si dhe LinkedIn

Unë shpesh i gjej shkrimtarët në internet përmes platformave si UpWork, Problogger, si dhe LinkedIn. Zakonisht kërkoj postime në blog për faqen tonë të internetit dhe postime të ftuar për faqet e internetit të tjera në emër të kompanisë sonë. Kur punësoni një shkrimtar, sigurohuni që ata janë me përvojë të mjaftueshme për të shkruar përmbajtje miqësore me SEO. Në rast se buxheti juaj është i ngushtë dhe po shpresoni të punësoni një të ri, sigurohuni që t'u jepni atyre një artikull gjyqësor përpara se të nënshkruani punën tuaj aktuale.

William Taylor, Menaxher për Zhvillimin e Karrierës në VelvetJobsWilliam Taylor, Menaxher për Zhvillimin e Karrierës në VelvetJobs
William Taylor është një Menaxher i Zhvillimit të Karrierës në VelvetJobs me përvojë mbi 12 vjet në këshillimin e karrierës, stërvitjen dhe rekrutimin.
VelvetJobs

Dale Johnson, Nomad Paradise: përdorni një listë shkrimtarësh të specializuar

Nga përvoja personale, duke përdorur një listë shkrimtarësh që specializohen në tema të caktuara, në vend se të gjeni 2-3 shkrimtarë për të bërë gjithçka, jep përmbajtje shumë më të mirë në planin afatgjatë. Kjo kërkon shumë më tepër admin në fundin tuaj, dhe ju do të duhet të qëndroni vazhdimisht në vëzhgim të shkrimtarëve, por investimi në kohë këtu është më shumë sesa i bërë për mungesën e redaktimit dhe udhëzimit që do t'ju duhet të shkruani shkrimtarët tuaj në afatgjatë

Unë punoj ekskluzivisht me përkthyes të pavarur, pasi i gjej agjensitë thjesht të veprojnë si personi i mesëm, dhe shpesh transferoj nga përmbajtja juaj nevojat e tua tek freelancer të tyre. Unë kam pasur sukses në Upwork dhe përmbajtje, por përsëri, kjo varet se sa specifik jeni ju. Mos e punësoni një 0.05 $ një shkrimtar të fjalëve nga një vend jo-SH.B.A. dhe më pas të dekurajoni kur artikullit të tyre në lidhje me tendencat e blockchain në vitin 2020 nuk ka thellësi.

Në vitin 2020, RankBrain i Google do të thotë që Google po bëhet më inteligjent ditën. Rrjedha dhe kohezioni, jo vetëm mbushja e fjalëve, është duke u bërë më e rëndësishme. Ju ende mund të gjeni shkrimtarë me çmime jo-exhobitant që specializohen në tema dhe shkruajnë në anglisht rrjedhshëm. Në vitin 2020, nëse shkrimi juaj nuk është i gjatë, i angazhuar dhe i përqendruar në SEO por jo jashtëzakonisht i tillë, do të përpiqeni të renditni. Për ato lloj ekspertize që nuk duhet të prisni të paguani dollari i poshtëm.

Dale Johnson, Bashkëthemeluese dhe Strategjist i Përmbajtjes, Nomad Paradise:Dale Johnson, Bashkëthemeluese dhe Strategjist i Përmbajtjes, Nomad Paradise:
Që nga viti 2016 unë kam punuar në distancë si një tregtar i përmbajtjes dhe publicist, janë paraqitur në pëlqimet e Forbes, Washington Post dhe WSJ, dhe kam udhëtuar për në, ose jetuar në, 29 vende dhe duke llogaritur.
Xheneti i Nomadës

Nancy Baker, ChildMode: Shkrimtarët e trenave nga UpWork

Unuditërisht, puna ime e largët më bëri që të punoja me shkrimtarët në internet. Ne kemi të bëjmë me shkrimtarë në internet për tema për fëmijë dhe nëna që i gjejmë në Upwork (ku i filtrojmë shkrimtarët sipas punëve dhe çmimeve që na duhen).

Puna me shkrimtarët në internet do të hasë disa probleme pasi do t'ju duhet të shpenzoni kohë duke i trajnuar ata për të shkruar idetë dhe format që dëshironi (do të duhet një kohë që gjithçka të jetë perfekte). Ata mund të zhduken në çdo kohë (kam hasur 2 shkrimtarë si kjo, ata u larguan pa asnjë njoftim. Do të duhet kohë për të rekrutuar një person të ri).

Ne shpesh porosisim artikuj që sjellin informacione dhe këshilla shëndetësore për nënat dhe foshnjat. Në përputhje me përmbajtjen në faqen tonë të internetit ChilMode.

Nancy Baker, Redaktore Menaxhuese e ChildMode, ChildModeNancy Baker, Redaktore Menaxhuese e ChildMode, ChildMode
Unë jam Drejtori i Përgjithshëm i një botimi rishikimi në internet me 100% punëtorë të largët. Unë drejtoj faqen e internetit: ChildMode - drejt fëmijëve dhe nënës.
ChildMode

Katie Holmes, OutwitTrade: përdorni tabela lokale të punës

Në të kaluarën unë do të përdorja site freelancing si UpWork dhe Freelancer për të gjetur shkrimtarët, por zbulova se cilësia zakonisht mungonte dhe shkrimtari thjesht do të nxitonte një artikull për t'u paguar sa më shpejtë që të jetë e mundur. Tani, për të marrë punë me cilësi të lartë, preferoj të përdor tabela vendore të punës (në Australi nga jam, që përfshin Seek dhe Gumtree) dhe lidhjet e mia personale që kam zhvilluar gjatë kohës sime në universitet. Shtë më e kushtueshme të punësosh vendas mbi shkrimtarë të lirë nga vendet e botës së tretë në faqet kryesore të pavarur, por punësimi i njerëzve që i njoh personalisht, ose që vijnë të rekomanduar nga dikush që njoh personalisht, pothuajse gjithmonë më ka marrë artikuj me cilësi më të lartë që janë të dobishme për mua lexuesit. Për sitin tim për rishikimin e produkteve, unë kam disa artikuj të shkëlqyeshëm 1.000+ fjalësh nga njerëz që kam punësuar në rrjetin tim që janë objektive, faktike dhe vijnë nga njerëz që kanë provuar produktin për të cilin po shkruajnë dhe kanë ekspertizë në zonë.

Katie Holmes, Themeluese, OutwitTradeKatie Holmes, Themeluese, OutwitTrade
Unë jam redaktori kryesor i OutwitTradedhe një analist i realizuar i të dhënave, shkrimtar dhe tregtar i internetit. Unë kam qenë i motivuar për të ndihmuar në krijimin e këtij botimi pasi u irritova kur shumica e faqeve të internetit të rishikimit ishin dukshëm të njëanshëm, të gabuar, ose të cilat nuk dukeshin as të provonin produktet që po shqyrtonin. Tani, kaloj 20+ orë çdo javë duke shqyrtuar produkte, duke biseduar me kontribuesit tanë dhe duke arritur në kompani të ndryshme.
OutwitTrade

Pete Callaghan, Promoly: ContentFly i menaxhon të gjitha

Kur fillimisht kërkoja një shkrimtar, kalova shumë platforma në internet para se të isha i kënaqur me cilësinë dhe procesin. Kulmi ynë është SaaS në ngrohtë industrinë e muzikës; është nga ato industri që ka kuarcat e saj dhe gjithnjë në ndryshim. Më duhej përmbajtje për blogun tonë, i cili ishte SEO i optimizuar me një ritëm më të shpejtë sesa mund të krijoja vetë. Unë fillova me UpWork por e gjeta të gjithë procesin e marrjes në punë të përditshme. Më pëlqen shpejtësia dhe automatizimi; UpWork nuk ishte as (për mendimin tim) për shërbime të shkrimit. Më duhej të postoja kërkesat, të shisja përmes profileve, të shpjegoja se çfarë është në lidhje me kompaninë tonë (dhe të rishpjegoj) dhe të jap një artikull të lezetshëm për të krijuar. Kam gjetur që kam kaluar më shumë kohë duke u organizuar në UpWork sesa krijimi i përmbajtjes. Pastaj u transferova në ContentFly dhe nuk mund të isha më i lumtur. Më duhet të bëj disa punë fillestare të këmbëve, si hulumtimi i përmbajtjes, analiza e fjalëve dhe të shkruaj një përmbledhje të shpejtë, por platforma menaxhon procesin e marrjes në punë për mua dhe e dërgon artikullin në kutinë time. Përmbajtja që kthehem është e shkëlqyeshme dhe e shkruar nga dikush që e kupton ngrohtësinë time. Ajo zgjidh një pikë të madhe dhimbjeje për mua dhe më lejon të përqëndrohem në vend që të luftoj me freelancer.

Pete Callaghan, CEO - PromolyPete Callaghan, CEO - Promoly
Ndihmoj etiketat reklamuese për të promovuar muzikë me email - Bashkëthemelues i Promoly
Arrijnë njerëzit që kanë rëndësi. Filloni fushatën tuaj të radhës në * http: //promo.ly*

E. Danielle Butler, Librat EvyDani: referime dhe kërkim në internet

Unë fillova karrierën time të shkrimit gati një dekadë më parë me shkrim të pavarur. Që nga ajo kohë, unë jam zgjeruar në një shërbim shkrimi që punon me klientët si në projektet ashtu edhe në bazat mbajtëse. Ofrimi i plotë i shërbimit që funksionon mirë shpesh përfshin bloge / artikuj, media sociale dhe komunikime b2c.

Sigurimi i përmbajtjes për faqet e internetit, bios, dhe kolateral tjetër informativ është gjithashtu një linjë shërbimi. Kjo qasje jep mesazhe të qëndrueshme në të gjitha daljet. Qëllimi për komunikimet e brendshme dhe të jashtme është markë, mesazhe dhe uniformë uniforme.

Kam gjetur sfida për të shkruar partneritete që të lindin kur një audiencë specifike dhe rezultati nuk përcaktohet qartë nga botuesi. Të kesh biseda të qarta midis autorit dhe botuesit në lidhje me pritjet lehtëson shumë presionin dhe zhgënjimin e mesazheve të paqarta.

Krijimi i përmbajtjes online mund të japë rezultate të suksesshme, si përmes një procesi të marrjes në punë të pavarur, ashtu edhe me punën me një kompani të shërbimeve të shkrimit. Unë ofroj shërbimet e mia përmes disa vendeve të pavarura dhe kam klientë afatgjatë që nuk i kam takuar kurrë personalisht. Marrëdhëniet e klientit të shërbimit tim të shkrimit shpesh fillohen përmes referimit dhe kërkimit në internet.

Megjithëse të dyja metodat janë efektive, unë besoj se puna me një shërbim shkrimi ofron një shpërndarje më të fortë.

E. Danielle Butler, CEO, Librat EvyDani, LLCE. Danielle Butler, CEO, Librat EvyDani, LLC
E. Danielle Butler (@evydanib) është një shkrimtar energjik, profesional me fokus në përmbajtje, shkrime fantazmë dhe botuese. Ajo është themeluesi i EvyDani Books, një agjenci e pavarur botuese dhe komunikimi. Shërbimet e saj mbulojnë një gamë të gjerë të industrive duke përfshirë jofitimprurëse, arte dhe argëtim, prodhim dhe arsim.
Librat EvyDani, LLC

Marc Andre, Dollar Vital: UpWork dhe hartues të shkrimtarëve nga faqet e tjera

Unë punësoj shkrimtarë për të shkruar postime në blog, përgjithësisht 1.000 - 3000 fjalë për artikull. Unë preferoj të mos përdor kompani që prodhojnë në masë artikuj (mullinj për përmbajtje) sepse, sipas përvojës sime, cilësia e të shkruarit zakonisht nuk është shumë e mirë. Kam pasur rezultate më të mira për të gjetur shkrimtarë të pavarur, por kërkon pak më shumë kohë dhe përpjekje për ta bërë atë. Kam punësuar një numër shkrimtarësh përmes Upwork.com.

Në përgjithësi, unë kam pasur rezultate të mira atje, por gjithashtu kam tretur përmes shumë kandidatëve me cilësi të ulët në mënyrë që të gjej shkrimtarët që bëjnë punën më të mirë. Upwork gjithashtu ka bërë të mundur që unë të gjej shkrimtarë me çmime shumë të volitshme, dhe shumica e tyre kërkojnë punë të vazhdueshme, kështu që pasi të gjeni një të mirë, mund të vazhdoni të punoni me ta.

Metoda tjetër që unë kam përdorur që mund të funksionojë shumë mirë është të kontrolloni faqet e tjera në industri, duke hartuar shkrimtarë që unë do të dëshiroja të punësoja, dhe më pas t'iu drejtoja atyre për të parë nëse ata do të ishin të interesuar dhe të disponueshëm. Freelancer që unë i kam punësuar në këtë mënyrë kanë pasur tarifa më të larta se ato që unë kam punësuar në Upwork, por kjo ka qenë mënyra më e mirë për të gjetur shkrimtarët që bëjnë punë të shkëlqyera dhe do të jenë një përshtatje e përsosur për artikujt që unë kam nevojë për ta për të shkruar .

Marc Andre, Themelues, Dollar VitalMarc Andre, Themelues, Dollar Vital
Unë kam drejtuar faqet e internetit të bazuara në përmbajtje me kohë të plotë për më shumë se 11 vjet dhe kam provuar shumë mënyra të ndryshme për të gjetur shkrimtarët.
Dollar jetik

Wycliffe Ouko, myessaydoc.com: vetëm nga Fiverr.com

Gjetja e shërbimeve më të mira për shkrim online për blogun ose faqen tuaj të internetit mund të jetë sfiduese, veçanërisht nëse nuk dini vendin e duhur për të marrë pikërisht atë që dëshironi. Për mua, megjithatë, procesi i gjetjes së shkrimtarëve më të mirë në internet është i thjeshtë. Unë thjesht u regjistrova në Fiverr.com, postova projektet e mia dhe shkrimtarët po bënin oferta brenda disa sekondash. Zgjodha një shkrimtar, rashë dakord për çmimin e projektit tim, dhe u dorëzua brenda afatit që kisha caktuar. Unë gjej duke punuar me shkrimtarë të pavarur shumë të thjeshtë sepse pasi të postoni një projekt, disa shkrimtarë i dërgojnë ofertat e tyre, dhe ju merrni mundësinë të zgjidhni vetëm shkrimtarin më të mirë, bazuar në vlerësimet e tyre dhe numrin e projekteve të përfunduara me sukses.

Nga ana tjetër, nuk më pëlqen ideja për të marrë shërbime të shkrimit në internet nga kompani sepse kam punuar me një në të kaluarën, dhe u zhgënjeva. Postova projektin tim, dhe ndryshe nga shkrimtarët e pavarur, nuk pata mundësinë të zgjedh shkrimtarin tim. Kompania zgjodhi një shkrimtar për mua, dhe për fat të keq, shkrimtari dha një artikull me cilësi të ulët, të cilin kurrë nuk e botova në blogun tim. Edhe pasi kërkoi një rishikim, ajo kurrë nuk i plotësoi standardet e mia.

Wycliffe Ouko, botuese dhe CEO në myessaydoc.com. Një botues i pasionuar në internet me 5 vjet përvojë në publikimin e përmbajtjes me cilësi në internet.
myessaydoc.com

Ben Taylor, homeworkingclub.com: caktoni artikuj shkrimtarëve specifikë

Duke punuar me shkrimtarë të pavarur për rreth një dekadë, maja ime kryesore do të ishte zgjedhja e shkrimtarëve të duhur për artikujt e duhur. Njerëzit pa ndryshim shkruajnë më së miri në tema për të cilat janë pasionante dhe me njohuri. Unë kam disa shkrimtarë me të cilët punoj, por shumë mendime hyjnë në të cilat shkrimtari merr çdo artikull. Dhe nëse kam nevojë për një artikull për diçka për të cilën nuk mendoj se ndonjë prej tyre është i fortë, unë do të kërkoj dikë plotësisht të ri - edhe nëse kjo do të thotë se ata shkruajnë vetëm atë artikull. Nëse, për shembull, unë dua një përmbledhje të një produkti ose shërbimi të caktuar, do të përpiqem të gjej dikë me përvojë të gjerë në botën reale të tij. Kjo mund të nënkuptojë reklamim në Upwork ose ProBlogger, ose ndoshta afrim me dikë në një nga grupet e mia të mediave sociale.

Kjo mund të duket si shumë përpjekje - dhe është. Por ka rezultate në përmbajtje shumë më të mirë, më autoritative. Kjo është arsyeja pse unë punoj me individë dhe nuk shkruaj "shërbime". Të cilin ata e kanë vendin e tyre, unë personalisht do ta konsideroj përdorimin e tyre për përmbajtje gjenerike, me shumicë.

Ben Taylor, Themelues, detyrat e shtëpisëBen Taylor, Themelues, detyrat e shtëpisë
Ben Taylor, një solopreneur serik që nga viti 2004, bloger që nga viti 2009, dhe Themelues i www.homeworkingclub.com, një portal këshilla për profesionistët e pavarur.
www.homeworkingclub.com

Dominic Kent, Mio: Freelancer nga vendet e punës Twitter ose Slack

Kam bërë shumë lidhje për marketing dhe shkrim dhe përmbajtje përmes Twitter dhe hapësirave private të Slack. Unë i gjej këta të bëhen miq të referencave të stilit të miqve, të cilëve mund t'u afrohem për përmbajtje specifike. Përmes pjesëmarrjes aktive dhe pasive në këto komunitete, ju mund të mësoni shumë rreth asaj teme që shkëlqejnë shkrimtarët specifikë dhe nëse ato do të ishin një përshtatje e mirë për markën tuaj.

Kryesisht i kërkoj përkthyes të pavarur për dy arsye. Freelancer mund të specializohen në zona të ngrohta, duke i bërë ato NVM si dhe shkrimtarë të shkëlqyeshëm. Freelancer gjithashtu vijnë pa etiketën e ekzagjeruar të çmimeve që ofrojnë agjencitë. Ky kombinim i përcakton profesionistët e lirë përpara se të punësojë një kompani shkrimi.

Të gjesh një shkrimtar që është një NVM në zonën time të ngrohtë është më e vështirë se sa duket. Shumë ekspertë teknikë dhe drejtues biznesi diskutojnë temat që përfshijmë në blogun tonë, por ato nuk janë të disponueshme për të shkruar koncerte. E kundërta është e vërtetë, gjithashtu. Ndonjëherë shkrimtarët e mëdhenj thjesht nuk e njohin mjaft mirë temën dhe hulumtimet dhe intervistat e NVM jo gjithmonë e shkurtojnë atë.

Blogs mysafirë si një vlerësim për të parë nëse freelancer është në gjendje të prodhojë përmbajtjen që ne kërkojmë - si në aspektin e njohurisë dhe mirëkuptimit dhe aftësisë si shkrimtar. Nëse vepra e një shkrimtari nëse do të marrë orë të tëra redaktimi, kjo ose nuk ja vlen të nxirret jashtë, ose ia vlen të paguani nëse vini re mundësinë për t'i stërvitur ata në shkrimtarin e përsosur për markën tuaj.

Dominic Kent, Marketingu i përmbajtjes dhe komunikimi, MioDominic Kent, Marketingu i përmbajtjes dhe komunikimi, Mio
Dominic Kent është Drejtori i Marketingu i përmbajtjes dhe komunikimeve në Mio. Mio fuqizon komunikimin pa probleme midis Slack, Ekipet e Microsoft dhe Ekipet Webex.
Mio

Marc Prosser, Zgjedhja e Terapisë: punësoni ekspertë të çështjeve në vend të pavarur të pavarur

Mendimet: Kompania ime ofron artikuj edukativë mbi shëndetin mendor. Ne kemi zgjedhur të mos punësojmë shkrimtarë profesionistë dhe në vend të kësaj jemi duke punuar me terapistë. Puna me ekspertë të lëndës mund të jetë më e kushtueshme dhe më shumë kohë se sa të punosh me gazetarë ose shkrimtarë të pavarur.

Shkrimtarët jo-profesionistë kërkojnë më shumë redaktime dhe stili mund të jetë më pak i lexueshëm. Sidoqoftë, konstatova se cilësia e përmbajtjes ishte shumë më e lartë!

Si mundet që një shkrimtar i pavarur brenda një dite në dy të zhvillojë një kuptim të thellë të temës. Nëse audienca juaj është e sofistikuar për një temë dhe do të zhgënjehet nga artikujt sipërfaqësorë, ju rekomandoj shumë të përdorni ekspertë të çështjeve, përkundrejt freelancerve!

Marc Prosser, Bashkëdrejtor / Bashkë-themelues Zgjedhja e TerapisëMarc Prosser, Bashkëdrejtor / Bashkë-themelues Zgjedhja e Terapisë
Zgjedhja e terapisë në Twitter
Zgjedhja e Terapisë

Joshua Leavitt, Florida Qendra e Titujve: Shkrimtarët e përmbajtjes së provave para se të caktoni detyra me pagesë

Shkrimi i përmbajtjes është një art i vlefshëm që tonelata shkrimtarësh të vetë-shpallur të përmbajtjes dhe shkrimtarët e kopjuar atje janë të gatshëm të ofrojnë në ditët e sotme. Sidoqoftë, është diçka që jo shumë prej tyre shkëlqejnë.

Së pari, paraqitja me përmbajtje unike dhe me cilësi të lartë për një vend të veçantë, pavarësisht nëse janë postimet në blog, gazetat, kopja e shitjeve ose media sociale, nuk është një detyrë e lehtë.

Punësimi i një shkrimtari të përmbajtjes që e troket jashtë parkut nuk është një copë tortë. Para së gjithash, ne besojmë se bota e pavarur është në kulmin e saj. Ton të pavarur në platforma të ndryshme të pavarura freelancer të tilla si UpWork, Fiverr, Freelancer ofrojnë shërbimet e tyre për shkrim të përmbajtjes rregullisht. Dhe kjo është pikërisht aty ku ekspertët tanë në Qendrën e Titujve në Florida fillojnë kërkimin e tyre.

Shtë me të vërtetë e rëndësishme të punësoni një shkrimtar të përmbajtjes që mban shumë njohuri në vend tuaj. Dhe kjo është saktësisht ajo që ne bëjmë Pasi të kemi një listë të shkrimtarëve të përmbajtjes në duart tona, ne fillojmë me fazën e shfaqjes. Ne i provojmë ata. Pas caktimit të detyrave të paguara, ekspertët tanë në Qendrën e Titujve në Florida analizojnë secilën nga kopjet dhe zgjedhin përshtatjen e përsosur.

Ne e kuptojmë që paraqitja me përmbajtje me cilësi të lartë nuk është aspak e lehtë. Dhe kjo është pikërisht ne u paguajmë atyre ato që vlejnë shërbimet e tyre. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për baza ditore ose mujore, ne i porosisim shërbimet e tyre në platformën pavarur sipas zgjedhjes së tyre dhe u sigurojmë atyre kërkesat për të cilat ata duhet të fillojnë.

Gjatë gjithë kohës, ne mbajmë kontakte me shkrimtarët tanë të përmbajtjes për t'u siguruar që ato janë të qarta në kërkesat dhe nuk kemi nevojë për asgjë më shumë.

Pasi të jemi të kënaqur me ato që janë dorëzuar, lëmë përshtypjet e duhura, në varësi të asaj se sa mirë ka dorëzuar shitësi.

Kjo është nga Florida Titulli Center, një Boutique Insurance Titulli nga Florida e Jugut.
Qendra e Titujve në Florida

Shakun Bansal, Mercer | Mettl: merrni këndvështrime të reja me përkthyes të pavarur

Ne punojmë me përkthyes të pavarur për të shkruar përmbajtjen tonë. Një nga arsyet e shumta që ne e bëjmë punën tonë të bërë nga shumë profesionistë të pavarur pavarësisht se kemi një ekip me përmbajtje të brendshme është se ai i jep stileve të ndryshme të shkrimit, perspektivave dhe tonit në bloget tona. Gjithashtu, ekipi ynë i brendshëm i përmbajtjes shpesh është i ngulitur në marrjen e raporteve me të dhëna të brendshme të gatshme, kështu që ne ua transferojmë blogs tonë për tema të përgjithshme për përkthyes të pavarur. Ne i kërkojmë ekipit tonë të përmbajtjes dhe profesionistëve të tjerë të na rekomandojnë miqtë e tyre të pavarur ose të njohurit që ata njohin për etikën dhe punën e tyre të mirë profesionale. Ne u japim këtyre freelancerve disa punë mostrash për ta përfunduar dhe më pas e lëmë që redaktori ynë ta kontrollojë para se t'u ofrojë atyre punën e vërtetë.

Shakun Bansal, Shefi i Tregtisë Mercer | MettlShakun Bansal, Shefi i Tregtisë Mercer | Mettl
Emri im është Shakun Bansal Shefi i marketingut në Mercer | Mettl, një kompani e teknologjisë HR dhe firmë udhëheqëse e matjes së talenteve që u mundëson bizneseve të marrin vendime të sakta të njerëzve në Rekrutimin, menaxhimin dhe trainimin e talenteve në të gjithë vertikalitetet e industrisë.
Mettl.com

Jovan Milenkovic, KommandoTech: LinkedIn, Facebook dhe Upwork

  • LinkedIn: Kërkimi i shkrimtarëve në LinkedIn është shumë i thjeshtë. Ju mund të kërkoni nëpër profile të ndryshme bazuar në fjalët kyçe, dhe madje të gjeni shkrimtarë në industri ose bazuar në vendndodhjen e tyre. Tjetra, ju mund t'i zbuloni ata duke u dërguar atyre një ftesë për të punuar me ju ose të rekomandoni dikë që do të interesohej për punën.

  • Facebook: Ka shumë grupe në Facebook që mbledhin shkrimtarë të pavarur. Një nga të preferuarat e mia është grupi Cult Of Copy Board Board, i cili është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur një shkrimtar të pavarur në çdo vend.

  • Puna Up: Së fundmi, Upwork është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur shkrimtarë të pavarur të specializuar. E vetmja gjë është që ju duhet të regjistroheni dhe të vendosni llogarinë tuaj, përfshirë verifikimin e fondeve. Por, do t'ju japë një grup të madh shkrimtarësh dhe një mënyrë të strukturuar për t'i punësuar ata.

Ajo që është e shkëlqyeshme për të shkruar është që ju mund të krijoni një proces relativisht të thjeshtë pune. Përfshini fjalët kyçe, pritjet e stilit, gjatësinë dhe afatin, dhe do të keni mundësi të shihni menjëherë nëse rezultatet janë të kënaqshme.

Kopjoni grupin e punëve në Facebook
Jovan Milenkovic, bashkëthemelues dhe kryeredaktor në KommandoTechJovan Milenkovic, bashkëthemelues dhe kryeredaktor në KommandoTech
I’m Jovan Milenkovic, bashkëthemelues dhe kryeredaktor në KommandoTech. I lead a team of writers and SEO experts, and here are some of the resources I’ve used to hire freelance writers.
KommandoTech

Adam Lumb, Casino-Professor.com: vazhdimisht duke kërkuar një miksim të pavarur dhe agjensi të përmbajtjes

Në vend që të kemi një orar të caktuar të përmbajtjes, ne vazhdimisht kërkojmë mundësi të reja për të drejtuar trafikun gjatë vitit. Kur gjejmë një, ne punësojmë shkrimtarët në internet për të krijuar përmbajtje në formën e udhëzuesve, artikujve ose rishikimeve të produkteve. Këta shkrimtarë në internet janë një miksim i pavarur dhe agjencive të përmbajtjes që janë me përvojë në fushën tonë. Ne i gjetëm agjensitë e përmbajtjes përmes një game të gjerë metodash, të tilla si në konferenca ose përmes reklamave në internet. Shumica e pavarurve që kemi njohur nga puna e mëparshme dhe morëm kohën për t'i trajnuar ata për ngrohtësinë tonë. Të dy sjellin të mirat dhe të këqijat e tyre.

Për freelancer, padyshim që kërkon kohë t'i stërvitni ato, dhe gjithmonë ekziston mundësia që ata të shkojnë në mundësi të tjera. Sidoqoftë, pas trajnimit, ata zakonisht prodhojnë përmbajtje që është më në përputhje me ato që duam për shkak të familjaritetit të tyre me faqen tonë. Për agjencitë e përmbajtjes, nuk kërkohet trajnim dhe është më e lehtë të dërgoni urdhra pjesa më e madhe. Nga ana tjetër, disa nga artikujt mund të jenë pak gjenerikë dhe ne nuk mund të komunikojmë drejtpërdrejt me shkrimtarët e tyre për të ofruar udhëzime në kohë reale që mund të ngadalësojnë gjërat paksa.

Adam Lumb, Menaxher i sitit, Kazino-Professor.comAdam Lumb, Menaxher i sitit, Kazino-Professor.com
Menaxheri i faqes, që zhvillon fushata SEO dhe të pa-faqe në tregjet anglisht folëse.
Casino-Professor.com

Brendan Hal, TakeFunnels: Vetëm UpWork - mos kërkoni gjatësi të artikullit për rezultate më të mira

Kam gjetur shkrimtarë të pavarur përmes Upwork të jenë mjaft të mirë. Kjo mund të jetë për shkak të faktit se Upwork është pak më i zgjuar me të cilët ata lejojnë të përdorin platformën e tyre në krahasim me të tjerët si Fiverr.

Gabimi që bëra fillimisht ishte kërkimi i një artikulli të një gjatësi të caktuar për një çmim fiks. Kam marrë rezultate shumë më të mira duke ofruar 2 dollarë për 100 fjalë për një temë specifike dhe në atë mënyrë shkrimtari nuk po vendos përmbajtje mbushëse ose nuk shtrydh shumë informacione për ta bërë artikullin një gjatësi shumë specifike.

Brendan Hal, CEO, TakeFunnelsBrendan Hal, CEO, TakeFunnels
Brendan është një tregtar dixhital me përvojë dhe bloger. Ai ka punësuar dhe punuar me shumë shkrimtarë të pavarur për të prodhuar përmbajtje për bloget e tij të bashkëpunëtorëve.
TakeFunnels
Punësoni shkrimtarët e pavarur online
Punësoni shkrimtarët e pavarur online
Kredia e figurës kryesore: Fotografi nga Andrew Neel në Unsplash

Artikuj të ngjashëm


Comments (1)

Wycliffe Ouko, 2020-04-02
Very informative piece regarding online writing services. Happy to be part of it. Thanks a lot for the post.

Lini një koment