Intervistë e autorit: Ariel Agrioyanis, shkrimtar i librave të Fiction shkencore panamez

Intervistë e autorit: Ariel Agrioyanis, shkrimtar i librave të Fiction shkencore panamez - Shqiptar

Një intervistë me autorin e Genticks: Ariel Agrioyanis

Pasi ishte njohur në vendin e tij të lindjes, Panamaja, përmes sci-fi Saga Genticks, Ariel Agrioyanis flet për librin tjetër të kësaj historie, The Three rrymat, që do të botohet për lexuesit anglisht folës.

Si do ta përshkruanit sagën shkencore, Genticks, për dikë që nuk ka lexuar ose dëgjuar ndonjëherë për këto libra?

Genticks është një seri librash të trillimeve shkencore që rrëfen aventurat e Surina Iacobelli, një vajzë 12 vjeçare që ka jetuar tërë jetën e saj në Mars, në një qytet që ishte zhvilluar nga një shkencëtar i shquar në arritjen e tyre të zbulimeve të reja, por Surina's jeta merr një kthesë pasi mësoi se ajo ishte zgjedhur për të studiuar për dy vjet në akademinë më prestigjioze të shkencës dhe teknologjisë në Tokë: Genticks.

Pasi është në Tokë, ajo zbulon një komplot të komplotuar nga anëtarët e lartë të qeverisë globale të Tokës që është madje i aftë të arrijë planetin e saj në shtëpi Mars, për këtë arsye, së bashku me miqtë e saj të rinj të akademisë, ata do të përdorin të gjitha aftësitë e tyre për të ndaluar atë që është planifikuar të ndodhë. Ajo që e bën sagën Genticks unike është se të gjitha skenarët, teknologjia dhe të dhënat shkencore, bazohen në fakte reale.

Sa libra e bëjnë këtë sagë?

Kur mendoj për herë të parë për këtë histori, unë kisha pretenduar të shkruaja vetëm tre libra të kësaj serie. Por pas një kohe, kur zbulova se u shfaq një klub tifoz i sagës, me shumë lexues që pyetnin dhe argumentonin se çfarë e ka çuar historinë në fillimin e saj, unë njoftova se libri i katërt do të ishte një predikim, i cili do të tregonte historinë e themeluesi i Akademisë Genticks.

A e shpjegon apo hulumton këtë seri librash ekzistencën e qenieve jo njerëzore? Cilat gjëra të tjera eksplorojnë?

Epo, ekzistenca e jetës në botët e tjera, të huajt dhe UFO-të janë elemente që pretendohet të përfshihen në sagën e Genticks, por nuk mund të them shumë pasi kjo mund të prishë befasinë e komplotit. Gjërat e tjera që me siguri mund të përmend, që eksplorojnë këto seri librash, janë premisa për atë që na bën ne njerëz, pse disa njerëz veprojnë me mirësi dhe të tjerët me qëllim të keq dhe nëse teknologjia mund të ndryshojë ose ndikojë në natyrën tonë njerëzore.

Në fakt, në fillim të tregimit, personazhi kryesor, Surina, i referohet ngjarjeve të vërteta në lidhje me këto mendime ndërsa kërkon një përgjigje për këto pyetje.

Cilat fakte të vërteta ishin më interesante për ju ndërsa po shkruanit Genticks?

Unë do të thoja përshkrimin se si funksionojnë vërtet gjërat. Në fakt, Genticks është një libër shumë përshkrues. Si inxhinier i sistemit, nuk do të ndihesha rehat vetëm duke transmetuar përdorimin e teknologjisë që nuk e kuptoj, kështu që, përveç asaj që duhej të mësoja se si funksionojnë disa gjëra për t'i përshkruar ato në këto libra, bëj edhe një referencë në lidhje me disa koncepte të thjeshta të programimit që kisha marrë nga disa SAP dhe mësime të tjera që kisha përdorur gjatë viteve të Universitetit tim. Por sigurisht, që edhe me këto fakte librat kanë shumë fantazi brenda, por mbi të gjitha në ngjarje dhe komplote.

Nëse lexuesit dëshirojnë të lexojnë disa nga temat që ju përmendni në këtë sagë, Si UFO, programim apo edhe për Marsin, a ka ndonjë libër që do të rekomandonit?

Ka kaq shumë informacion në lidhje me UFO-të që mund të gjenden lehtësisht në internet, por unë do të rekomandoja të vizitoja një uebfaqe, ku unë kam bërë disa kontribute: A janë UFO të vërtetë? në areufosreal.com

Gjithashtu, nëse është e mundur, unë do t'ju rekomandoja të udhëtoni për në Peru, ku shumë dëshmitarë kishin ndarë për mua takimet e tyre personale me këtë lloj fenomeni. Unë do të thoja të njëjtën gjë në lidhje me programimin, ka shumë informacion atje lehtë për tu kuptuar, por nëse e plotësoni këtë njohuri me një libër si Programimi Pearls nga Jon Bentley, do të jetë më e lehtë për ju. Dhe në lidhje me Marsin, më e mira është të lexoni të gjitha informacionet që janë aktualizuar në faqet e internetit të NASA-s.

Ku mund të gjenden librat tuaj?

Librat e sig-fi saga Genticks mund të gjenden lehtësisht në më shumë se dhjetëra faqe në internet nëse i kërkoni në Google, por unë rekomandoj të shikoni drejtpërdrejt në Amazon dhe faqen e internetit të Barnes dhe Noble.

Libër Genticks në Amazon
Libër Genticks për Barnes dhe Noble

Gjithashtu, unë i ftoj lexuesit të vizitojnë www.Genticks.com për të mësuar më shumë rreth sagës dhe personit tim.

Më në fund, para se ta përfundoni këtë intervistë, cilat këshilla mund t'u rekomandoni atyre personave që duan të shkruajnë dhe botojnë një libër?

Së pari, të frymëzohemi. Shkrimi është diçka që kërkon entuziazëm dhe një autor duhet të ndjehet gjithnjë i apasionuar pas asaj që shkruan. Në rastin tim, unë u ndjeva i frymëzuar përmes llojeve të ndryshme të tregimeve shkencore që mund të lexoja dhe të shikoja që kur isha fëmijë, si Green Mars nga Kim Stanley Robinson, The Troya Horse nga JJ Benitez dhe filma si Star Wars, Back to E ardhmja dhe anime si Robotech dhe Conan fëmija nga e ardhmja.

Sapo të keni frymëzim, kërkoni një vendndodhje, një vend të veçantë për tu ndier rehat kur shkruajta, për rastin tim, unë shkrova librin tim të parë në një lokal, ku kam kaluar të gjitha pasdite. Dhe së fundi për tu botuar, në këtë kohë, ka mënyra më të lehta.

Amazon ka një platformë të veçantë për këtë dhe ka shërbime të tjera që mund të gjenden lehtësisht përmes internetit.

Gjithashtu, ju rekomandoj të gjithë autorëve të rinj që të regjistrojnë dorëshkrimet e tyre në konkurset letrare, që është një mënyrë e mirë për të njohur autorët e tjerë dhe për tu prezantuar në skenën letrare.

Intervista u krye nga Hector Atencio, ish-Prodhuesi TV i MEDCOM Channel.

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment