Investimi për të krijuar të ardhura pasive

Investimi për të krijuar të ardhura pasive [Shqiptar]

Gjenerimi i rrjedhave të të ardhurave pasive është bërë gjithnjë e më popullore vitet e fundit. Ka shumë rrugë për të investuar për të rritur pasurinë.

Disa nuk kërkojnë para poshtë, ndërsa të tjerët kërkojnë një investim të vogël financiar përpara, siç është financimi i një kredie për biznesin fillestar. Do lloj investimi vjen me rreziqet dhe potencialin e vet për të gjeneruar një kthim të rehatshëm të investimeve.

Nëse jeni duke kërkuar të investoni, por nuk dini se si ose ku të filloni, kërkoni këshillën e një këshilltari financiar i cili mund të diskutojë mbi rrezikun e mundshëm, si dhe fitimet e mundshme dhe si të filloni.

Gjithmonë peshoni rreziqet e mundshme me përfitimet e mundshme financiare dhe keni një kuptim të procesit të investimit para se të zhyteni në.

Sipas përkufizimit, të ardhurat pasive i referohen bërjes së një investimi fillestar financiar në diçka që vazhdimisht do të krijojë të ardhura për investitorin. Ekzistojnë katër prurje të njohura të investimeve që prodhojnë të ardhura pasive. Ndërsa ne nuk po krijojmë një listë shteruese, këto ide janë në krye të portofolit të investitorëve.

Investoni në Pasuri të paluajtshme

Po filloj e rëndë këtu me investimin që ka më shumë kuptim. Pasuritë e paluajtshme janë një rrjedhë e preferuar e vazhdueshme e të ardhurave pasive për investitorin me mend.

Ka shumë rrugë për të ndjekur investimet e pasurive të patundshme. Më e dukshme është investimi në pronë me qira.

Blerja e një dupleksi shumë-familjar ose kompleksi ose një shtëpi me një familje krijon të ardhura mujore. Nëse blini me para, ka kapital të menjëhershëm në pronë përveç gjenerimit të të ardhurave mujore.

Blerja e pronave të shqetësuara për rehabilitimin dhe shitjen ose rehabilitimin dhe marrjen me qira është një rrugë tjetër. Kjo kërkon një yndyrë pak bërryl dhe fonde shtesë për rehabilitimin aktual, por do të keni barazi të menjëhershme pasi të përfundoni projektin.

Vendndodhja është aq e rëndësishme kur merret parasysh kostoja dhe qiraja. Nëse qëllimi juaj është që prona juaj të marrë me qira gjatë gjithë vitit, provoni të blini qira pranë kolegjeve dhe universiteteve. Ju jeni pothuajse të garantuar të ardhura mujore nga studentët që nuk duan të jetojnë në kampus.

Shtëpi pushimi dhe condos janë një tjetër rrjedhë investimesh. Mbani në mend se pronat e drejtpërdrejta kanë avantazhet e saj tatimore, si dhe avantazhet pasive të të ardhurave.

Përdorni aftësitë e kompjuterit tuaj

Ju nuk duhet të jeni gjeni me kompjuterë për t'u bërë një asistent virtual. Përdorni aftësitë tuaja me programe dhe aplikacione të caktuara për të filluar një koncert anësor që gjeneron të ardhura pasive kur ju nevojiten.

Ndihmoni sipërmarrësit dhe bizneset e vogla me gjenerimin dhe lundrimin e sistemeve të tyre të biznesit. Ndihmojini ata të integrojnë të gjitha aspektet e sistemeve të tyre të biznesit në sistemin më të mirë për çmimin më të mirë.

Ndihmoni me fushatat e marketingut në internet dhe fushatat e marketingut në mediat sociale. Edukoni pronarët e bizneseve se si ata do të fitojnë më shumë investimin e dollarëve të tyre të reklamimit.

Huadhënia nga kolegët

Huadhënia nga kolegët është vetëm ajo që tingëllon - dhënia e kredisë për gjëra të tilla si fillimi i një biznesi, projekte të rimodelimit të shtëpisë ose rifinancimi i një makine. Në vend që të huazojnë një institucion huadhënës, individët janë duke marrë hua nga individë të tjerë.

Si një investitor, gjetja e një grupi investitorësh P2P është një mënyrë e shkëlqyeshme për të grumbulluar burime dhe për të vënë para për të punuar. Interesi i krijuar nga huadhënia P2P krijon të ardhura pasive.

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë një kredi për njerëzit me më pak se kredi yjore, por kredia ka rëndësi.

Kushtet e një kredie nga një kolegë tjetër mund të ndryshojnë në krahasim me një kredi nga një institucion huadhënës. Në disa raste, interesi është më i lartë për institucionet tradicionale të huasë, dhe kostoja e përgjithshme e kredisë është më e lartë.

Shtë e thjeshtë për të gjetur huadhënësit P2P. Thjesht shkoni në internet dhe filloni blerjet. Ju mund të mësoni kushtet e kredisë, dhe mund të mësoni mjaft shpejt nëse kualifikoheni me huadhënës P2P, që është një përfitim i madh nëse keni nevojë për të ardhura shpejt.

Kjo është barazimi për investitorët. Kreditë janë të lehta dhe krijojnë të ardhura pasive. Paymentdo pagesa e huasë nga një huamarrës është ri-investuar në biznes minus një përqindje e cila ndahet midis investitorëve, duke krijuar kështu të ardhura pasive.

Biznes i Lehtë Fillestar Online

Nëse keni një pasion ose talent, mund ta shndërroni atë në një biznes. Tani më shumë se kurrë, të punosh nga shtëpia është një mënyrë e shkëlqyeshme për të gjeneruar një rrjedhë shtesë të të ardhurave.

Ka mijëra mundësi të pavarura në internet që ju të mund të punoni rreth punës tuaj me kohë të plotë dhe detyrimet e familjes.

Një mënyrë për të gjeneruar të ardhura është përmes Blogging. Fillimi i një blog mund të gjenerojë një rrjedhë të vazhdueshme të të ardhurave ndërsa ju lejon të zhvilloni talentin tuaj.

Ekzistojnë faqe falas të lira dhe të lira të pritjes në internet që do t'ju ndihmojnë të formatizoni dhe shtoni përmbajtje në blogun tuaj pa pasur një diplomë në programimin kompjuterik.

Nëse ju pëlqen të shkruani, shikoni për mundësitë e shkrimit të pavarur të nivelit fillestar ose bëheni një Asistent Virtual. Me të dy, mund të caktoni orët tuaja, të punoni sa më shumë ose aq pak sa dëshironi, dhe t'i bëni të gjitha nga shtëpia.

Marketingu i Filialeve është një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të gjeneruar të ardhura pasive në internet. Kjo është praktika e referimit të njerëzve tek një filial / një produkt i veçantë dhe për të bërë një përqindje të fitimit. Kjo vazhdon për aq kohë sa blerësi bën blerje. Nuk ndalet pas blerjes fillestare.

Në thelb, ju referoheni një herë dhe paguani derisa blerësi i referuar të ndërpresë blerjen e këtij produkti.

Të bërit një tregtar i filialeve është mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon shumë para por kërkon kohë dhe hulumtime. Ka udhëzues në internet se si të drejtohen në dispozicion për t'ju ndihmuar të filloni.

Pse duhet të investoni

Pavarësisht nga lloji i të ardhurave pasive që kërkon të investosh, investimi është fitimprurës.

Evidentshtë e qartë, veçanërisht në këtë botë të pasigurisë, që ju duhet të krijoni një formë të të ardhurave pasive për të ndihmuar kur kohët janë të vështira financiare.

Diversifikoni, Diversifikoni, Diversifikoni

Ju ndoshta keni dëgjuar thënien, "Mos i vendosni të gjitha vezët tuaja në një shportë." Kjo është ajo që do të thotë të diversifikoni - duke mos investuar gjithë kohën dhe paratë tuaja në një burim të ardhurash pasive.

Ndërtoni portofolin tuaj të investimeve për të minimizuar rreziqet tuaja të humbjes dhe për të krijuar mbrojtje të caktuara gjatë tregjeve të paqëndrueshme.

Mbani në mend se krijimi i burimeve të shumta të të ardhurave nuk është një detyrë e lehtë. Duhet kohë, hulumtim, bërja e pyetjeve dhe peshimi i asaj që është më e mira për ju dhe familjen tuaj.

Nëse mendoni se ndërtimi i një portofoli është një lloj investimi i pasurimit të shpejtë, do të zhgënjeheni për fat të keq.

Në një botë të përsosur, të gjithë do të diversifikonim portofolet tona të investimeve me burime që prodhojnë kthimin më të lartë të investimeve në kohën më të shkurtër. Por ata zakonisht vijnë me rrezikun më të madh që mund të mos jetë i duhuri për atë që shpresoni të arrini.

Nuk ka dëm kur të filloni ngadalë dhe të ndërtoni ashtu siç shkoni. Siguria së pari është një moton e shkëlqyeshme për të investuar!

Robyn Flint, Loans.org
Robyn Flint, Loans.org
Robyn Flint shkruan për Loans.org. Ajo është një sekser i licencuar, një shkrimtar i pavarur dhe një autor i botuar. Robyn është gjithashtu një partner themelues i një kompanie të rehabilitimit të pasurive të patundshme.

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment