Përdorimi i VPN në punë: praktikat më të mira dhe përvoja nga 25 ekspert

Përdorimi i VPN në punë: praktikat më të mira dhe përvoja nga 25 ekspert - Shqiptar

Përdorimet e ndryshme të VPN në punë

VPN, për Rrjetin Virtual Privat, mund të kenë shumë përdorime - disa nga ato më të zakonshmet duke përdorur VPN për të marrë fluturime më të lira duke ndryshuar vendin e shfletimit, duke marrë VPN në një celular për të siguruar të dhënat tuaja, ose duke përdorur një shërbim falas VPN për të hyrë në përmbajtje i kufizuar ne vendin tend.

Sidoqoftë, duke zgjedhur VPN tuaj për qëllime të lidhura me punën, ka shumë përdorime dhe përfitime të tjera nga përdorimi i VPN në punë, siguria e shkëmbimit të të dhënave është shqetësimi kryesor dhe përfitimi nga VPN gjatë përdorimit të punës.

Për t'i zbuluar ato, ne i bëmë këto pyetje 25 ekspertëve, dhe këtu janë reagimet e tyre për përdorimin e një VPN në punë.

Zgjidhjet VPN në të vërtetë reklamohen në të gjithë Uebin. A përdorni një VPN në punë? A është e detyrueshme, e parashikuar nga kompania juaj? A përdorni një private? Nëse po, për cilat arsye? A është provuar e dobishme, do të rekomandonit ta përdorni një, apo e keni ndaluar përdorimin e saj për disa arsye?
Merrni një VPN të sigurt për punë
Merrni një VPN të sigurt për punë

Chima Mmeje, Agjensia e Kopjimit të Zenith: marrja e rezultateve të kërkimit vendor për klientët

Unë përdor një VPN për biznesin tim në shkrimet e shkrimit në internet. Unë jetoj në Nigeri por klientët e mi janë në BE, MB, Australi dhe SH.B.A. Për të siguruar zgjidhje lokale të përshtatura për një audiencë lokale, unë duhet të bëj kërkime për fjalen, vendase për rajonin e tyre.

Me një VPN, unë mund të ndryshoj vendndodhjen time në Australi dhe të marr rezultate vendase për vendin. Nëse klienti im jeton në New York, unë mund të gjej konkurrentët e rangut më të lartë që do të shërbejnë si pikë referimi kur vlerësojnë rezultatet. Unë do të rekomandoja shumë një VPN për punë të pavarur dhe punëtorë të largët që i shërbejnë një audiencë të huaj.

Chima Mmeje, pronare e agjencisë Zenith CopywritingChima Mmeje, pronare e agjencisë Zenith Copywriting
Chima është një kopje e shkrimtarëve SEO e cila është e specializuar në krijimin e kopjeve në internet të optimizuar nga SEO që drejton trafikun dhe rrit konvertimet për bizneset në internet.
Agjensia e kopjimit Zenith

Alexander Dadaev, ZiMAD: mbajtja e të dhënave të sigurta

 • A përdorni një VPN në punë? - Po, është një mjet mjaft i rëndësishëm në arsenalin tonë. A është e detyrueshme, e parashikuar nga kompania juaj? - mandatoryshtë i detyrueshëm, po. Shtë një mjet me porosi i bërë në shtëpi.

 • A përdorni një private? - Sigurisht, është private.

 • Për cilat arsye? - Kryesisht për intimitet. Ne punojmë me shumë të dhëna nën NDA si raporte financiare, të dhëna të përdoruesit, reklama dhe shumë më tepër. Crucialshtë thelbësore që t’i mbajmë të gjitha këto të dhëna të sigurta, nuk duam asnjë rrjedhje. Gjithashtu, ne kemi shumë punonjës në distancë dhe ne duhet t'i mbajmë të gjitha të dhënat pa marrë parasysh se nga po punoni me të.

 • A është provuar e dobishme, do të rekomandonit ta përdorni një, apo e keni ndaluar përdorimin e saj për disa arsye? - extremelyshtë jashtëzakonisht e dobishme sepse kur përballeni me një sulm (për shembull një llogari të hakuar) të gjitha të dhënat tuaja janë plotësisht të sigurta dhe as të dhënat e korporatave dhe përdoruesit nuk mund të vjedhen. Mbajtja e gjithçkaje e mbrojtur është një nga përparësitë tona kryesore, dhe ne jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm ..

Alexander Dadaev, Lead PR, ZiMADAlexander Dadaev, Lead PR, ZiMAD
Alexander, menaxher PR nga ZiMAD. Ne zhvillojmë dhe publikojmë lojëra mobile - Magic Jigsaw Puzzles, DigOut! dhe shume te tjere.
Lojëra mobile ZiMAD

Mikhail Vasilyev, Mio: shtimi i një shtrese tjetër të sigurisë

Mio përdor një shërbim privat VPN dhe ne të gjithë jemi të detyruar ta përdorim atë kur të identifikoheni në serverët tanë të zhvillimit dhe prodhimit, statistikat dhe pultet e monitorimit, ose ndonjë shërbim tjetër të brendshëm, jo-klient.

Ne përdorim një VPN si një shtresë tjetër e sigurisë. Ndërsa kemi punonjës të largët dhe në përgjithësi të hapur për punë në distancë, është gjithmonë një ide e mirë që të kemi këtë shtresë shtesë sigurie në rastet kur anëtarët e ekipit tonë duhet të regjistroheni duke përdorur rrjete Wi-Fi, ose në raste të ngjashme.

Përdorimi i një VPN mund të ketë të metat e saj: ju duhet të vendosni gjithçka (si klienti ashtu edhe serveri). Sigurimi i kredencialeve VPN dhe ndihma për të vendosur një lidhje VPN nga ana e klientit duhet të jetë një pjesë e procesit të punës për punonjësit e rinj, gjë që shton më shumë punë për IT.

Por në përgjithësi, të gjitha të mirat janë më të mëdha se të këqijat. Ne jemi të kënaqur me mënyrën se si funksionon konfigurimi ynë aktual dhe mund të rekomandojmë vetëm përdorimin e një VPN në raste të ngjashme me tonën: kur keni nevojë për një shtresë shtesë sigurie që lidhet me serverët tuaj, ose / dhe kur keni anëtar të largët të stafit.

Mikhail Vasilyev, Inxhinier, MioMikhail Vasilyev, Inxhinier, Mio
Mikhail është një inxhinier në Mio. Kompetencat Mio komunikojnë pa probleme midis Slack, Ekipet e Microsoft, dhe Ekipet Cisco Webex.
Kompetencat Mio komunikojnë pa probleme ndërmjet aplikacioneve të bisedave në vendin e punës

Adam Hempenstall, Propozime më të mira: disa anëtarë të ekipit për hulumtime specifike të vendit

Ne nuk kemi nevojë të përdorim një VPN në kompaninë tonë sepse thjesht nuk është e nevojshme. Sidoqoftë, disa nga anëtarët e ekipit tonë e bëjnë këtë. Në departamentin tonë të marketingut, kemi njerëz nga vende të tilla si Ukraina, Serbia, Polonia dhe të tjerët. Ndonjëherë, ka një problem kur ne kemi nevojë për ta për të hyrë në një faqe të internetit të caktuar. Për shembull, ata duhet të bëjnë disa hulumtime për një postim në blog ose t'i drejtohen pronarit ose redaktorit të faqes në internet. Në këto raste, është e nevojshme të përdorni një VPN për të marrë qasje. Sidoqoftë, në rreth gjysmën e të gjitha rasteve, ne nuk shqetësohemi të gjejmë faqe në uebfaqe që bllokojnë vende të caktuara - kjo do të thotë që ata qëllimisht humbasin shumë trafik, gjë që i bën ata të papërshtatshëm për një partneritet të çdo lloji.

Adam Hempenstall, CEO dhe Themelues, Propozime më të MirëAdam Hempenstall, CEO dhe Themelues, Propozime më të Mirë
Adam Hempenstall është Drejtori i Përgjithshëm dhe Themeluesi i Propozimeve Më të Mirë, softuer i thjeshtë me propozime për krijimin e propozimeve të bukura me ndikim të lartë brenda disa minutash. Pasi i ka ndihmuar klientët e tij në Proposals Betterals të fitojnë $ 120,000,000 + vetëm brenda një viti, ai ka filluar Universitetin e parë të Shkrimit të Propozimeve ku ai ndan praktikat më të mira të propozimit të biznesit.
Propozime më të mira

Marybeth Bentwood, Komunikimi i markës së markës: për sigurinë dhe hyrjen e informacionit të kufizuar nga SHBA

Unë përdor VPN. Criticalshtë kritike për biznesin tim për një larmi arsyesh. Unë jam duke punuar jashtë Santiago, Kili por kryesisht jam duke u konsultuar me bizneset për të rritur bizneset e tyre amerikane në tregun amerikan. Përveç sigurisë që VPN më ofron, më lejon të hyj në informacionin e marketingut dhe pajtimet në dispozicion vetëm për ISPN-të e SH.B.A.-së.

Marybeth Bentwood, Komunikimi i markës lartësueseMarybeth Bentwood, Komunikimi i markës lartësuese
Komunikimet e lartësisë së markës

Tarun Gurang, iFour Technolab Pvt Ltd: për të parandaluar hakimin

A përdorni një VPN në punë? Po, ne jemi duke përdorur një VPN në punë.

A është e detyrueshme, e parashikuar nga kompania juaj? Kjo varet nga kompania. Por kryesisht organizata të mëdha po përdorin kryesisht VPN.

A përdorni një private? Jo, nuk jam duke e përdorur atë private.

Për cilat arsye? Kryesisht ne jemi duke e përdorur atë për të parandaluar hakerat pasi ne jemi një organizatë e TI-së, kështu që është e detyrueshme për ne që të sigurojmë të gjithë skedarët, dokumentet, sekretet e projekteve etj, për të mbajtur të sigurt në organizatë dhe kjo është arsyeja pse ne po e përdorim atë me firewall të sigurt mbrojtje.

A është provuar e dobishme, do të rekomandonit ta përdorni një, apo e keni ndaluar përdorimin e saj për disa arsye? Po, ka qenë e dobishme dhe unë do ta rekomandoja patjetër që organizatat ta përdorin atë. Unë kam ndaluar përdorimin e tij për momentin pasi aktualisht rajoni ynë i synuar është brenda zonës sonë, kështu që ne nuk kemi nevojë të përdorim një VPN. Por po, në të ardhmen unë do ta përdor dhe rekomandoj menaxhmentit të kompanisë që ta blejë atë në mënyrë që të kontrolloj gjëra të ndryshme nga ajo.

Këtu janë disa avantazhe të përdorimit të VPN janë:

 • Mbroni privatësinë

 • Qasje e sigurt e skedarëve tuaj nga distanca

 • Qasuni në faqet e internetit të bllokuara nga Gjeo

 • Anashkaloni Censurimin e Internetit

 • Mbrojtje kundër hackerve

 • Qasja në distancë

 • Ulja e kostos

 • Shijoni internetin pa kufizime

 • Fsheh identitetin tuaj në internet

 • Parandaloni rrëzimin e bandës

Tarun Gurang, Tregtar dixhital, iFour Technolab Pvt LtdTarun Gurang, Tregtar dixhital, iFour Technolab Pvt Ltd
Unë jam një Marketer Dixhital që kam përvojë 8+ vjet duke optimizuar dhe punuar për faqe të ndryshme biznesi.
iFour Technolab Pvt Ltd

Rameez Ghayas Usmani, VPNOMETER: mbroni të dhënat, merrni rezultate të personalizuara të kërkimit, lidheni në mënyrë të sigurt nga distanca

Duke qenë një Tregtar Dixhital, VPN është i detyrueshëm në punën time të detyrave të përditshme. Kompania më ka siguruar një VPN për të përdorur për arsye të ndryshme të përdorura për qëllime të marketingut.

Puna në fushën e marketingut dixhital kërkon që trajtimi i informacioneve të ndryshme të ndjeshme në lidhje me organizatën tuaj, klientët dhe konkurrentët. Prandaj, unë jam përgjegjës për të mbajtur të gjitha të dhënat e ndjeshme të sigurta. Kështu që, një VPN mund të përmirësojë sigurinë tuaj në internet duke mbrojtur të dhënat tuaja në tranzit, duke ju mundësuar të kërkoni në mënyrë private dhe të sigurt. Në këtë mënyrë, unë punoj me qetësinë e plotë, sepse Ofruesi i Shërbimit tim të Internetit (ISP), konkurrentët ose hakerat e mi nuk do të jenë në gjendje të ndjekin aktivitetin tim.

Një VPN mund të ndihmojë tregtarët dixhitalë të marrin një gamë të gjerë të rezultateve të personalizuara të motorit të kërkimit të google. Pa një VPN e bën mjaft të vështirë për mua të kontrolloj nëse faqja në internet që jam duke optimizuar është duke u renditur mirë në rajone të tjera apo jo. Prandaj, kur lidhem me një VPN, unë ndryshoj identitetin tim virtual në një rajon tjetër, i cili jep një pamje të qartë se ku faqja ime në internet po renditet në rajone të ndryshme.

Më pëlqen të udhëtoj dhe të jem një udhëtar i shpeshtë duhet të punoj nga distanca kur jam jashtë vendit. Prandaj, duke përdorur një VPN, unë mund të lidhem me siguri në rrjetin tim të zyrave nga kudo në botë dhe të përfitoj nga të gjitha informacionet dhe burimet e rëndësishme të korporatës.

Rameez Ghayas Usmani, Ekzekutiv i marketingut dixhital, VPNOMETERRameez Ghayas Usmani, Ekzekutiv i marketingut dixhital, VPNOMETER
Rameez Usmani aktualisht është një * Ekzekutiv i marketingut dixhital * për VPNOMETER. I pëlqen të udhëtojë, të lexojë libra dhe herë pas here shkruan për të përhapur njohuritë e tij përmes blogjeve dhe diskutimeve.
VPNOMETER

Nancy Kapoor, Grazitti Interactive: të punosh nga shtëpia

Ne jemi duke përdorur VPN për të punuar nga shtëpia.

Nuk është i detyrueshëm. Ne i përdorim për të hyrë në të sa herë që kemi nevojë për të hyrë në ndonjë server të brendshëm ose ndonjë platformë. Rrjeti Virtual Privat ju lejon të krijoni një lidhje të sigurt me një rrjet përmes Internetit. Ndihmon për të hyrë në faqet e internetit të kufizuara nga rajoni.

Ne përdorim një rrjet privat VPN, për të hyrë në të dhënat e brendshme të organizatës, duke punuar në shtëpi për të mbrojtur të dhënat tona nga çdo lloj sulmi.

Hasshtë provuar e dobishme për të siguruar të dhënat tuaja të vlefshme.

Lidhjet publike Wi-Fi janë zakonisht të pakriptuara, që do të thotë se të dhënat e kompanisë tuaj mund të jenë lehtësisht të arritshme përmes hakerave ose hajdutëve të identitetit. Me ndihmën e një VPN, të dhënat tuaja janë të koduara, matni punën tuaj në mënyrë të sigurt dhe të sigurt, pa marrë parasysh kontekstin e vendeve.

Arsyet e përdorimit të një VPN:

 • 1.) Ne mund të përdorim Wi-Fi publik pa rreziqe. Një VPN me një protokoll modern të kriptimit do t'ju ndihmojë të mbroni ju dhe të dhënat tuaja të çmuara nga këto lloj sulmesh.

 • 2.) Sigurimi i mesazheve të sigurta. Një VPN siguron një nivel më të lartë të sigurisë me kriptimin e integruar dhe i mban këto biseda aty ku ato i përkasin - në mënyrë private.

 • 3.) VOIP (Protokolli i Zërit mbi Internet). Me dërgimin e thirrjeve përmes VPN, ato janë të koduara - Më të Sigurt!

 • 4.) Merrni kontrollin e privatësisë tuaj. Shtë një protokoll i plotë i fuqishëm i kriptimit që ndihmon për të rimarrur privatësinë.

Nancy Kapoor, bashkëpunëtor i lartë i marketingut dixhital, Grazitti InteractiveNancy Kapoor, bashkëpunëtor i lartë i marketingut dixhital, Grazitti Interactive
Nancy Kapoor është një Blogger dhe Eksperte e marketingut dixhital në Grazitti Interactive, një agjenci e marketingut dixhital.
Grazitti Interactive

Luka Arezina, Mbrojtja e të Dhënave: siguroni privatësinë e aktiviteteve në internet

Në DataProt të gjithë ne përdorim CyberGhost VPN si zgjidhjen tonë të zgjedhjes për VPN. Të gjithë punonjësit tanë përdorin një VPN pasi ne jemi një faqe interneti e sigurisë në internet, dhe do të ishte budalla nëse nuk do të bënim!

Do përdorues regjistrohet në llogaritë e veta private kur fillojnë laptopët e tyre, për të siguruar privatësinë dhe përgjegjshmërinë e aktiviteteve të tyre në internet.

Të kesh një VPN është e dobishme për çdo biznes në internet që vlerëson intimitetin dhe një shtresë të shtuar të sigurisë në internet. Pasja e një IP anonim mund të parandalojë hacks e mundshme duke mos zbuluar se nga e keni origjinën adresa IP. Kështu që nëse zbarkoni në faqen e internetit të gabuar ose hakoheni përmes shfletuesit që shfrytëzoni, hakeri nuk do të jetë në gjendje të drejtpërdrejtë të hyrë në rrjetin tuaj lokal.

Për më tepër, ai heq blloqet gjeografike kur jeni duke kërkuar në internet, të cilat mund të bëhen vërtet të bezdisshme. Ka faqe në të gjithë botën, shumë prej të cilave për fat të keq janë bllokuar gjeografikisht. Ose në disa raste, përmbajtja ndryshon sipas vendndodhjes gjeografike siç është me Netflix.

Kështu që ju mund t'u thoni punonjësve tuaj se si një shpërblim për hyrjen në VPN-të e tyre çdo ditë, atyre u lejohet të shikojnë Netflix Evropian në pushimin e tyre të drekës!

Luka Arezina, Bashkëthemeluese dhe Kryeredaktore, Data ProtLuka Arezina, Bashkëthemeluese dhe Kryeredaktore, Data Prot
I armatosur me një diplomë në Filozofi dhe një fiksim me teknologjinë, Luka ka kombinuar aftësinë e tij në bërjen e temave të ndërlikuara të arritshme me pasionin e tij për sigurinë e të dhënave. Rezultati është DataProt: një projekt që i ndihmon njerëzit të ruajnë bazat e një nevoje themelore njerëzore - intimitetin.
Prot të dhëna

Brandon Ackroyd, Tigermobiles: duke punuar në distancë edhe në rrjete të pasigurta

Për këtë arsye, është politika e kompanisë tonë që të përdorim një VPN të cilën ne i furnizojmë të gjithë stafit pasi ata shpesh janë duke punuar në vende me rrjete pa tela (ose më pak të sigurt).

VPN-ja jonë e zgjedhur është ProtonVPN, pasi ne përdorim edhe shërbimet e tyre të postës elektronike. Jo e lidhur, unë ashtu si produkti që ka testuar disa të tjerë. Dhe arsyeja e vetme që përdorim një VPN është për një shtresë shtesë të kriptimit.

A ka rezultuar e dobishme? Unë do të thoja po dhe jo. Ka qenë e suksesshme nga pikëpamja që ne nuk kemi pësuar shkelje të të dhënave, dhe asnjë nga punonjësit tanë nuk ka rënë viktimë e humbjes së të dhënave përmes Wi-Fi të pakriptuar.

Sidoqoftë, nga ana tjetër, VPN nuk janë 100% të besueshme. Lidhjet nuk bien; serverat zmadhohen me lidhje të tjera dhe shpejtësitë mund të ndryshojnë, kështu që në disa raste, produktiviteti ka rënë.

Një gjë që ne po shqyrtojmë për momentin për të kundërshtuar atë problem është furnizimi i punonjësve me karta SIM 4G ose 5G që ata mund të përdorin për të hyrë në internet si në shumë vende të Evropës, shpejtësitë janë më të besueshme sesa interneti me linjë fikse, dhe lidhja është e koduar në të dy mënyrat kur komunikoni me një direk që furnizon sinjalin.

Brandon Ackroyd, Themelues, tigermobilesBrandon Ackroyd, Themelues, tigermobiles
Unë punoj në distancë për rreth gjashtë muaj të vitit dhe kam disa staf të largët që punojnë në të gjithë globin.
tigermobiles

Kathleen Booth, Siguria Attila: siguroni mbrojtjen e të dhënave në çdo kohë

Kur u bashkova me Siguria Attila, mua më lëshua një Klient GoSilent, i cili është një VPN / firewall i kombinuar. Zbulimi i plotë, Attila është prodhuesi i kësaj pajisje, e cila është VPN dhe zjarri i zjarrtë më i vogël i lëvizshëm në botë.

Në rastin tonë, siç mund ta imagjinoni, çdo punonjësi i lëshohet një VPN GoSilent kur bashkohet me kompaninë dhe përdorimi i saj është i detyrueshëm. Për shkak se GoSilent është i lëvizshëm, pritet që t'i përdorim ato kudo - zyrën, shtëpitë tona, në rrugë (hotele, kafene, aeroporte, etj.) - sepse siguron që të dhënat tona të mbrohen, pavarësisht se si jemi duke u lidhur në internet. Si një kompani e sigurisë në internet, është e rëndësishme që të "ecim në këmbë".

Sa i përket përdorueshmërisë, VPN-të janë efektive vetëm në atë masë sa përdoruesi i përdor vazhdimisht ato. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të jetë e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur. Për mua, madhësia e vogël dhe pesha e lehtë e GoSilent janë thelbësore. Unë thjesht nuk do ta përdorja nëse nuk do të ishte e thjeshtë të rrija në çantën time dhe të merrja me vete kudo ku po udhëtoj.

Kathleen Booth, VP e marketingut, Siguria AttilaKathleen Booth, VP e marketingut, Siguria Attila
Kathleen Booth është VP i Marketingu për Siguria Attila, një ofrues kryesor i zgjidhjeve portative për mbrojtjen e IP.
Siguria Attila

Antti Alatalo, Cashcow Ltd: ecuria e renditjes së motorëve të kërkimit

Ne jemi një kompani e marketingut filial. Burimi kryesor i trafikut për faqet e internetit tonë është trafiku i gjeneruar nga motorët e kërkimit.

Ne ndjekim performancën e renditjes së motorëve të kërkimit përmes mjeteve të palëve të treta.

Sidoqoftë, këto mjete nuk janë 100% të besueshme. Ndonjëherë, duhet të bëjmë një kontroll manual të renditjes. Për këtë arsye, ne kemi nevojë për një VPN.

Mënyra më e mirë për të kontrolluar manualisht renditjen është të përdorni modalitetin pa njohje dhe të përdorni një VPN.

Gjithashtu, ne kemi një faqe interneti të licencuar të krahasimit të kazinove, që është duke synuar shtetin e New Jersey. Përmbajtja në faqe do të jetë e dukshme vetëm për njerëzit që vizitojnë nga ai shtet specifik. Zyra jonë është në Maltë; prandaj duhet të përdorim Express VPN për të kontrolluar përmbajtjen e faqes në internet. Express VPN, për dijen time, është vetëm ofruesi i shërbimit VPN, ku ju keni mundësinë të zgjidhni një gjendje të veçantë.

Për këtë arsye, ne u sigurojmë të gjithë anëtarëve të stafit tonë një VPN falas për përdorim.

Antti Alatalo, Bashkëthemelues, Cashcow LtdAntti Alatalo, Bashkëthemelues, Cashcow Ltd
Cashcow Ltd
Merrni një VPN të sigurt për punë
Merrni një VPN të sigurt për punë

Bobby Kittleberger, Guitar Chalk: shtresa e parë dhe më e lehtë e sigurisë

Unë përdor një VPN gjatë gjithë kohës kur jam në punë, dhe shpesh kur jam në shtëpi. VPN që unë përdor nuk është i detyrueshëm, dhe ne në fakt kemi serverat tanë DNS që i bëjnë të dhënat edhe më të sigurta. Personalisht, unë rekomandoj që të gjithë punonjësit dhe përdoruesit tanë të drejtojnë një VPN, por zakonisht unë jam i vetmi që bëj rregullisht.

Për shqetësimet e intimitetit, në thelb është shtresa e parë e sigurisë - dhe një nga më të lehtat - që mund të aplikoni.

Bobby Kittleberger, Redaktor i Guitar ChalkBobby Kittleberger, Redaktor i Guitar Chalk
Unë jam një administrator i sistemeve të IT për një firmë ligjore në Virxhinia. Unë gjithashtu drejtoj biznesin tim online.
Guitar Chalk Media LLC

Gabe Turner, Baron e Sigurisë: kodoni trafikun në rrjetet publike

Unë personalisht nuk përdor një VPN në punë sepse punoj normalisht nga zyra apo shtëpia ime, jo në një rrjet publik Wi-Fi. VPN-të janë vërtet të domosdoshme vetëm nëse jeni në një rrjet publik Wi-Fi, kështu që në teori, unë mund të përdorja një nëse po punoja në një kafene ose bibliotekë. Kompania ime nuk i mandaton VPN kryesisht sepse ne punojmë vetëm në rrjete private. Nëse jam në një rrjet publik në jetën time personale, si në metro, unë do të përdor një VPN.

VPN kodojnë trafikun tuaj të internetit dhe zëvendësojnë adresën tuaj IP, duke e mbajtur aktivitetin tuaj në internet nga hakerat. Unë do të rekomandoja të përdorni VPN, por vetëm në rrjetet publike Wi-Fi. Duke mbrojtur trafikun tuaj të internetit në një tunel të koduar, VPN e bëjnë shumë më pak të ngjarë që të hakoheni, duke zvogëluar shanset tuaja për vjedhje identiteti, phishing, malware dhe më shumë.

Gabe Turner, Drejtor i Përmbajtjes, Baron e SigurisëGabe Turner, Drejtor i Përmbajtjes, Baron e Sigurisë
Gabe Turner është një avokat dhe gazetar me një pasion për teknologjinë në shtëpi dhe jetesën e sigurt, efikase. Që nga diplomimi në Ligjin e NYU, ai ka mbajtur një ekzistencë paradoksale të përpjekjes për të jetuar jetën në mënyrë aventureske, ndërsa mbeti i qëndrueshëm ndaj rreziqeve. Ai është i shqyer nga dëshirat e dyfishta për të dashur të jetë vetëm në Brooklyn duke shkruar në lidhje me politikën e strehimit dhe teknologjinë e shtëpisë së zgjuar dhe që aspiron të vizitojë miqtë e tij të shpërndarë nëpër botë. Gabe beson se komunitetet e qëndrueshme, të sigurta janë gurthemeli i një shoqërie të gjallë dhe të shëndetshme, dhe është ky pasion që e solli atë të kontribuojë në Baron e Sigurisë.
Baroni i sigurisë

Polly Kay, Blinds English: sigurimin e shkëmbimit të të dhënave të kompanisë

Kompania jonë VPN furnizohet nga kompania, dhe është e detyrueshme për aplikime dhe përdorime të caktuara; të tilla si hyrja në intranet e kompanisë, ndarja, shkarkimi ose ngarkimi i skedarëve, dhe dërgimi i komunikimeve të sigurta nga pajisjet personale ose kur përdorni rrjete të jashtme, përveç opsioneve të parashikuara nga vetë ndërmarrja.

Si pjesë e ekipit që përcaktoi vlerën e një VPN për kompaninë dhe që ndihmoi në përcaktimin e parametrave të saj dhe aplikacioneve të përdorimit, do të më duhet të them se ka rezultuar e dobishme! Shumë nga ekipi ynë punojnë pjesërisht nga distanca dhe të gjithë kanë tendencë të kenë shumë autonomi kur bëhet fjalë për të punuar nga shtëpia dhe / ose duke përdorur pajisje të lëshuara jo nga kompani për të hyrë në intranet, informacione potencialisht të ndjeshme dhe komunikimet që lidhen me punën.

Sidoqoftë, për të bërë një VPN të vlefshme për çdo kompani, para së gjithash duhet të identifikoni nevojën për të, dhe atë që dëshironi që ajo të arrijë në mënyrë specifike para se të shkoni në pazar për ofruesin ose zgjidhjen e duhur. Gama e gjerë e opsioneve atje janë të shumta dhe mund të jenë konfuze edhe për të mirat e IT-ve të kaluara, dhe shumë kompani paguajnë shumë për shanset për një bollëk të dispozitave që ata nuk duhen me të vërtetë.

Të gjitha kompanitë që kërkojnë një VPN të re kanë sigurinë dhe integritetin e të dhënave si një shqetësim parësor, por shumë më pak prej tyre dinë të vlerësojnë dhe matin në mënyrë objektive ofertat e VPN-ve të ndryshme, dhe si të kalojnë zhargonin dhe shpjegimet e ndërlikuara për të gjetur më të mirën.

Nëse nuk keni një departament të IT ose konsulent në shtëpi dhe po mendoni të shtoni një VPN, punësimi i një konsulenti të pavarur i cili nuk është i lidhur me asnjë shitës me pakicë është një veprim i shëndoshë për të filluar, dhe për të kursyer para në afat të gjatë.

Polly Kay, menaxher i lartë i marketingut në anglisht BlindsPolly Kay, menaxher i lartë i marketingut në anglisht Blinds
Polly Kay ka mbi një dekadë përvojë si një konsulent dixhital i marketingut dhe menaxher i vjetër i marketingut, duke shërbyer një gamë të larmishme klientësh, duke filluar nga NVM-të deri tek korporatat e mëdha ndërkombëtare dhe emrat e familjeve.
Blinds angleze

Ruhul Amin, Golfer Trusted: një gamë e gjerë e përdorimeve personale dhe profesionale

Unë jam duke përdorur një VPN në punë. Nuk është e detyrueshme, por e dobishme. Një VPN është një rrjet privat virtual që punon duke koduar trafikun e Internetit në dhe nga pajisja juaj.

Kur lidheni për herë të parë në Internet, nga Wi-Fi i ftuar në punë, për shembull, do të nxjerrni një adresë IP nga ruteri Wi-Fi i ftuar që administron punëdhënësi juaj.

Unë jam akoma duke përdorur VPN. Në terma shumë të thjeshtë, një VPN lidh kompjuterin tuaj me një kompjuter tjetër diku në Internet, dhe ju lejon të shfletoni Internetin duke përdorur lidhjen në internet të këtij kompjuteri. Atëherë, nëse ai server është në një vend tjetër, do të duket se ai vjen nga ai vend dhe mund të përdorë gjëra që normalisht nuk ka mundur.

Arsyeja pse unë jam ende duke përdorur VPN:

 • 1. Anashkaloni kufizimet gjeografike në faqet e internetit ose transmetoni audio dhe video.

 • 2. Merrni filtrimin në internet nga kompania.

 • 3. Fshehni zakonet tona të shfletimit nga punëdhënësi ynë.

 • 4. Qasni me siguri skedarët tanë nga distanca.

 • 5. Mbroni veten nga spiunimi i zonave të pavlefshme të Wi-Fi.

 • 6. Merrni të paktën disa anonimitet në internet duke fshehur vendndodhjen tuaj të vërtetë.

 • 7. Mbroni privatësinë tonë

 • 8. Përfitoni nga interneti më i shpejtë.

Shumë njerëz këto ditë po përdorin një VPN për të dërguar përrua ose anashkaluar kufizimet gjeografike për të parë përmbajtjen në një vend tjetër. Ato janë akoma shumë të dobishme për t'ju mbrojtur ndërsa punoni në një lokal, por kjo nuk është më përdorimi i vetëm.

Ruhul Amin, Autor, Webmaster dhe SEO, Besimtar GolferRuhul Amin, Autor, Webmaster dhe SEO, Besimtar Golfer
Unë nuk jam një lojtar golfi profesionist, por unë jam një tifoz i madh i golfit dhe kjo faqe është krijuar për aksion për të udhëzuar për tu bërë lojtarët më të mirë.
Besuar Golfer

Jay, Mushroom Networks, Inc .: tuneling VPN për të shmangur konfigurimin e VPN

Lidhja VPN përdoret për të lidhur zyrat e degëve, ose zyrat e largëta (të tilla si një zyrë në shtëpi) me rrjetin e korporatave mbi VPN që mund të përdorin 2 ose më shumë linja të Internetit. Me lidhjen e VPN ju bashkoni shpejtësitë ISP dhe për këtë arsye merrni lidhje më të shpejtë dhe më të besueshme.

Me disa nga konfigurimet e klientëve tanë, përdorimi i një tuneli të koduar VPN është i detyrueshëm për të arritur në rrjetin e tyre të korporatave. Përdorimi i një pajisjeje lidhëse VPN si degë ose ruter zyre në shtëpi automatizon tunelimin e VPN dhe për këtë arsye eliminon nevojën që personeli i IT-së të ketë nevojë të menaxhojë setupin VPN. Pa një konfigurim automatik VPN, lidhja në distancë mund të krijojë shumë dhimbje koke IT.

Jay, CEO, Rrjetet e kërpudhave, IncJay, CEO, Rrjetet e kërpudhave, Inc
Unë jam Drejtori i Përgjithshëm i Mushroom Networks, një kompani e rrjeteve që ndërton ruterë dhe pajisje të përparuara, që kanë aftësinë e lidhjes VPN.
Rrjetet e kërpudhave, Inc

Nick Allo, Soltech IT Solutions: kontrolloni përdoruesit e lëvizshëm aksesin e të dhënave të kompanisë

Ne kemi një standard që të gjithë përdoruesit tanë celular të kenë një lidhje VPN. Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme pasi atëherë mund të përdorim fuqinë e mureve tona për të filtruar gjërat e këqija. Gjithashtu siguron përgjegjshmëri me punonjësit që kanë akses në të dhënat e ndërmarrjes nga distanca.

Pa të, ne nuk kemi asnjë mënyrë të dimë se çfarë po ndodh apo kontrollojmë rezultatin. Në peizazhin e sotëm të kërcënimit është e domosdoshme.

Nick Allo, Drejtor i Shërbimeve të IT, Zgjidhje IT për semtechNick Allo, Drejtor i Shërbimeve të IT, Zgjidhje IT për semtech
Nick Allo është Drejtori i Shërbimeve të IT për Solutions në MSP Semtech me bazë në Florida. Zgjidhje IT për semtech ka shërbyer në Orlando dhe profesionistë të teknologjisë që nga 2011.
Zgjidhje IT për semtech

Jason Simons, ICS: përdoruesit nuk duhet të hyjnë kurrë në RDP pa VPN

Një VPN është absolutisht e nevojshme për të kriptuar transmetimin e skedarëve dhe të dhënave për kur jeni jashtë zyrës ose për zyrë në zyrën e transmetimit. E vetmja kohë kur një VPN nuk rekomandohet për qasje në distancë është kur të gjitha të dhënat transmetohen përmes aplikacioneve të bazuara në internet që mbrohen nga protokolli HTTPS. Kjo përfshin, por nuk është e kufizuar në, aplikacione si Microsoft 365 dhe portalet e internetit Citrix, LogMeIn (dhe aplikacione të ngjashme) dhe shumë aplikacione cloud me bazë në internet.

Përdoruesit nuk duhet të përdorin kurrë një server të largët nga Protokolli i Rrjetit të Protokollit (RDP) pa u lidhur së pari me një VPN. Politikat e sigurisë duhet të kufizojnë përdoruesit që të krijojnë qasjen e tyre të koduar. Për shembull, çdo përdorues mund të vendosë LogMeIn për të fituar qasje në kompjuterin e tij nga distanca, por kjo është një dobësi sigurie për shkak të qarkullimit (Kush di ta mbyllë atë kur të largohet).

Nëse nuk është politika e korporatës për qasje në distancë, ajo duhet të bllokohet.

Zyrat e largëta duhet të lidhen gjithnjë përmes një qarku të të dhënave private ose një rrjeti VPN / SD-WAN.

Jason Simons, Pronar, ICSJason Simons, Pronar, ICS
Jason është themeluesi i MSP me bazë në Teksas, ICS. Jason u rrit në verën e punës të sektorit të teknologjisë dhe fundjavave duke bërë gjithçka, nga kablloja deri tek instalimi i sistemeve telefonike dhe rrjeteve të të dhënave. Në 1997, Jason u diplomua në Universitetin A&M të Teksasit me një diplomë biznesi në menaxhim.
ICS

Don Baham, Grupi Kraft Technology, LLC: përdorni personal në vend të zgjidhjes VPN të korporatave

Zgjidhjet e korporatave VPN akoma përdoren gjerësisht si mënyra për të siguruar qasje të largët në të dhëna dhe aplikacione për punonjësit që udhëtojnë ose nuk janë në zyrë për një arsye ose një tjetër. Ka disa të meta me zgjidhjet e korporatave VPN që organizatat kanë filluar të adresojnë.

Problemi i parë nuk është të ketë autentifikim dy-faktor (2FA) për hyrjet në VPN. Pa u aktivizuar 2FA, nëse kredencialet VPN të një punonjësi janë vjedhur, një aktor i keq mund të ketë qasje të pakufizuar në të dhënat e korporatës. Issueështja e dytë është e lidhur me të parën. Disa zgjidhje VPN i trajtojnë punëtorët e largët sikur janë ulur brenda kampusit të korporatave në një pajisje me kontrollet e sigurisë së korporatave. Realiteti është që përdoruesit e VPN duhet të trajtohen në një model zero besimi pasi ato mund të mos jenë në një pajisje në pronësi të kompanisë dhe ka shumë të ngjarë që operojnë nga një rrjet pa kontrollet e sigurisë së korporatave.

Kjo do të thotë që të gjitha lidhjet VPN duhet të kenë kontrolle shtesë sigurie të aplikuara për të siguruar që trafiku i rrjetit të punëtorit në distancë është i pastër dhe i autorizuar.

Zgjidhjet personale VPN personale janë krijuar për të mbrojtur trafikun tuaj personal në internet nga sharjet ndërsa jeni në rrjetet publike. Për shembull, nëse jeni duke shfletuar uebin në një vendndodhje publike WiFi si një kafene, një zgjidhje personale VPN kodon shfletimin e uebit, kështu që, në teori, mund të kryeni punë të ndjeshme si banking online. Ka shumë zgjidhje personale VPN në treg, kështu që është e mençur të bëni hulumtime prapa kush e zotëron produktin, politikën e tyre të privatësisë (si i ndajnë të dhënat) dhe lehtësinë e përdorimit.

Don Baham, President, Grupi Kraft Technology, LLCDon Baham, President, Grupi Kraft Technology, LLC
Grupi Kraft Technology, LLC

Thomas Blake, Agjensia e marketingut dixhital: VPN është thelbësore për të menaxhuar ekipe në vende të ndryshme

Drejtimi i një kompanie për zhvillimin e softuerit, një VPN është një mjet thelbësor kur keni ekipe që veprojnë në vende të ndryshme dhe zona kohore. Shark Media funksionon jashtë Australisë, Nga një perspektivë sigurie kur hyrni në llogari të ndryshme nga jashtë vendit, ju do të godisni shtresa shtesë sigurie, d.m.th. 2 autentifikim faktor, kjo ka më pak të ngjarë të bëhet nëse keni hyrë në llogari nga i njëjti vend (mirë të paktën se është ajo që beson sistemi) Për më tepër, lejon të themi që kemi një ekip zhvillimi jashtë Indisë që të hyjë në një llogari të klientit, klienti mund të marrë një njoftim ku thuhet se llogaria juaj po arrihet në Nju Delhi si një shembull, madje edhe me klientin që është i vetëdijshëm për Ekipet e devijimit në det të hapur brenda projektit, kjo shpesh do të rezultojë në një frikë në krahasim me llogarinë tuaj është arritur nga Brisbane Australia.

Në një shënim personal, edhe unë përdor një VPN që jam me origjinë nga Britania e Madhe dhe një emigrant në Bregun e Artë ka shfaqje të ndryshme televizive që i vazhdoj dhe i qasem përmes lojtarit të BBC I, lojtar itv VPN është mënyra e vetme për të parë këto shfaqje. (jo e paligjshme kur regjistroheni jashtë shtetit paguani për shërbimin dhe ajo që ata ofrojnë është qasja në VPN palë e tretë)

Në përgjithësi, një VPN është mjet shumë i dobishëm, do të gjeni njerëz që kanë pasur përvoja të këqija me VPN-të në përgjithësi përdorin "prova falas" kjo është humbje kohe dhe ofruesi VPN nuk do të jetë në standardin e tij të rëndësishëm që paguani për VPN-në tuaj dhe hidhni një sy në shqyrtimet e VPN-së së dhënë .. Unë do të thoja se ka sigurisht një anë të errët për VPN kur përdoren nga njerëzit për arsye të gabuara, por ky mund të jetë rasti në çdo mjet ose instrument të krijuar për të maskuar identitetin ose ku bëhet fjalë.

Thomas Blake, Drejtor, Agjensia e Tregut Digjital, Australi Gold Coast.Thomas Blake, Drejtor, Agjensia e Tregut Digjital, Australi Gold Coast.
Agjensia e marketingut dixhital, Gold Coast Australia.

Alec Papierniak, themelues: lidhje të sigurta kur Cloud nuk përdoret

Shumica e klientëve me të cilët kam punuar kanë një VPN të disa llojeve. Trendi që kam parë zhvillohet gjatë viteve të fundit është se ndërsa gjithnjë e më shumë punë janë të mbingarkuara në cloud, ka gjithnjë e më pak nevojë për një VPN.

Ndërsa ngarkesa e punës zhvendoset në cloud, gjithnjë e më shumë punë bëhen në shfletues. Me teknologji si TLS dhe Sekreti Perfect Forward, lidhja midis shfletuesit dhe serverit sigurohet nga kriptimi i fortë - shpeshherë kriptim më i fortë se sa ato që ofrojnë disa VPN.

Ndërsa tendenca sigurisht është duke u zhvendosur në re, shumica e kompanive tashmë kanë investuar shumë në infrastrukturën paraprakisht. Serverët, sistemet e komunikimit, etj, dhe në shumicën e rasteve kërkohet një VPN për të fituar qasje në këto burime. Për qasje të largët në infrastrukturën e kompanisë, VPN-të në këto skenarë ka shumë të ngjarë që të mos largohen derisa ngarkesa e punës të emigrohet për të qenë më me origjinë në re.

Në një shënim më personal, unë përdor një VPN në shtëpinë time kur jam duke udhëtuar dhe duke përdorur internet në dispozicion publik. Kafenetë, hotelet dhe rrjetet e tjera të hapura WiFi janë objektiva të pjekur për sulmuesit. Duke përdorur një VPN, ju siguroni një shtresë shtesë të sigurisë dhe intimitetit për përdorimin e internetit tuaj ndërsa jeni në lëvizje.

Alec Papierniak, themelues, Deviç NordikAlec Papierniak, themelues, Deviç Nordik
Emri im është Alec Papierniak. Unë jam një themelues i Devic Nordik, një konsulencë softuerësh me bazë në Minneapolis, dhe Spear Forward, një simulim shtizash dhe ofrues trainimesh.
Devic Nordik

Adam Lumb, EN Menaxher i sitit: hyrja në informacionin e drejtuar

Unë aktualisht punoj në Maltë, por në uebfaqen që po drejtoj shënjestron tregjet e tjera nëpër botë. Prandaj, unë përdor një VPN në punë dhe është jashtëzakonisht e dobishme pasi shumë informacione nga të cilat kërkohet të dija janë të geotargeted.

Theshtë mënyra e vetme e mundshme për të hyrë në këtë informacion - Unë nuk do të dëshiroja të doja të dërgoja me email kontaktet e mia në rajone të shumta vetëm për të kërkuar një fotografi!

Ndërsa është kaq jetike, puna ime e siguron atë për mua dhe anëtarët e tjerë të ekipit.

Sidoqoftë, kjo është thjesht për të na ndihmuar në rolin tonë. Përdorimi i një VPN në punë nuk është i detyrueshëm për qëllime të sigurisë ose intimitetit, siç janë shitur shumë pako. Në fakt, kur unë nuk jam duke kontrolluar faqet e internetit të geotargeted, unë zakonisht fikur VPN. Kjo për shkak se mund të ndërhyjë me softuer të tjerë të palëve të treta, i cili përdor autentifikimin me dy faktorë dhe mendon se jam duke hyrë nga një vendndodhje ose pajisje e re.

Në mënyrë private, unë nuk kam një pajtim VPN. Sidoqoftë, unë mendoj se do ta blej një shpejt pasi udhëtoj mjaft gjatë gjithë vitit gjë që çon në shumë lidhje Wi-Fi publike të pasigurta.

Adam Lumb, Menaxher i sitit,Adam Lumb, Menaxher i sitit,
Një tregtar dixhital me përvojë, aktualisht po zhvillon fushata SEO dhe të pa-faqe në tregje shumë konkurruese.
Casino-Professor.com

Stefan Chekanov, Messenger i çastit Brosix: mbroni të dhëna të ndjeshme në lëvizje

Unë përdor një VPN për punë, megjithëse nuk është një politikë e detyrueshme për kompaninë time. Kam vendosur të përdor një VPN për paqen e mendjes sime duke pasur parasysh që kryesisht punoj nga distanca, dhe jo gjithmonë në të njëjtin vend ose dy lokacione. Duke pasur parasysh që shpesh jam duke u lidhur në rrjetet publike në hotele, kafene, etj. Preferoj të përdor një VPN me një protokoll të sigurt dhe nivel të lartë të kriptimit. Kjo më ndihmon të mbroj të dhënat e ndjeshme, që janë në interesin tim personal dhe të kompanisë time. Fatkeqësisht ka rreziqe gjithnjë e më të larta që lidhen me rrjetet publike. Nëse do të vendosesha plotësisht në një zyrë kryesore, nuk e di nëse do të përdorja në mënyrë aktive një VPN. Tani për tani, kjo strukturë funksionon mirë për mua.

Stefan Chekanov, bashkëthemelues dhe CEO, Messenger i çastit BrosixStefan Chekanov, bashkëthemelues dhe CEO, Messenger i çastit Brosix
Stefan Chekanov është bashkëthemeluesi dhe CEO i Messenger i çastit Brosix, një shërbim IM i përqendruar në sigurimin e bizneseve me rrjete private të sigurta IM.
Messenger i çastit Brosix

Alexander M. Kehoe, Zgjidhja Dixhitale Caveni: merrni paragjykimet për vendndodhjen e rrjetit në shtëpi

Ne shpesh përdorim VPN si rezultat i punës sonë. Ne nuk kërkojmë përdorimin e tyre në zyrën tonë fizike. Por, shumë prej punëtorëve tanë në distancë u kërkohet t'i përdorin ato në varësi të pozitës së tyre. VPN-të na lejojnë të testojmë SEO, shpejtësinë e faqeve dhe cilësinë e përgjithshme të një faqe në internet pa paragjykimin e rrjetit tonë në shtëpi duke i bërë gjërat më shpejt dhe më të buta. Një punëtor i largët në një VPN me internet të ndezur është një provë shumë më e mirë e një faqe interneti ose shërbimi sesa një krye e kompjuterit të linjës në kabllot e rrjetit optik. Për më tepër, VPN-të na lejojnë të testojmë në rajone të ndryshme dhe të përcaktojmë cilësinë e përvojës së përdoruesit për dikë tjetër në botë. Për bizneset e tjera, përfitimi i vërtetë është se ato janë më të sigurta; është shumë më e vështirë të gjurmosh dikë që po përdor një VPN. Ne do t'i rekomandojmë ata kryesisht për punëtorët në distancë, nuk ka një përfitim të madh në përdorimin e tyre në vendndodhjen tuaj kryesore të zyrës.

Alexander M. Kehoe, Bashkëthemelues dhe Drejtor i Operacioneve, Zgjidhja dixhitale CaveniAlexander M. Kehoe, Bashkëthemelues dhe Drejtor i Operacioneve, Zgjidhja dixhitale Caveni
Zgjidhja dixhitale Caveni
Merrni një VPN të sigurt për punë
Merrni një VPN të sigurt për punë
Kredia e figurës kryesore: Fotografia nga Marvin Meyer në Unsplash

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment