Si ta bëni APK nga Android Studio? Gjeneroni një pako të nënshkruar

Si ta bëni APK nga Android Studio?

Bërja e një APK ose një pako e nënshkruar nga Android Studio është një hap i domosdoshëm për konfigurimin e aplikacionit në Google Play Store, pasi paketa e aplikacionit Google Android dhe paketa Google Play APK janë paketat që duhet të krijohen për të ngarkuar paketat e aplikacioneve në Play Store dhe të kenë një aplikacioni i publikuar në GooglePlayStore.

Shikoni më poshtë vazhdimin e shembullit tonë për krijimin e programit më të mirë të buxhetit të udhëtimit Android duke përdorur kodin falas ekzistues nga programi i bashkëpunëtorëve TravelPayouts.

Programi i Filialit TravelPayouts dhe kodi për zhvillimin e aplikacionit për prenotim fluturimi
WhereCanIFLY Where Can I FLY - aplikacioni më i mirë i buxhetit të udhëtimit Android

Gjeneroni një pako ose APK të nënshkruar nga Android Studio

Gjenerimi i një pakete apo APK të nënshkruar nga AndroidStudio është mjaft e lehtë, në rast se mund të përdorni një çelës të ri të ngarkimit dhe nuk e keni harruar fjalëkalimin e çelësit tuaj të ngarkimit - përndryshe, nuk do të funksionojë.

Për ta bërë APK nga studio Android, filloni duke hapur paketën e nënshkruar ose të APK-së të nënshkruar.

Gjeneroni një pako të nënshkruar të aplikacionit Android në Android Studio: ndërtoni> gjeneroni një pako të nënshkruar / APK

Pastaj, zgjidhni nëse dëshironi të krijoni një pako të nënshkruar të aplikacionit Google Google, ose një APK të Google Play.

Për të krijuar një pako të nënshkruar, do të jetë e nevojshme të sigurohet një çelës. Nëse keni një çelës ekzistues, përdorni butonin zgjidhni ekzistues.

Nëse jo, filloni të krijoni një çelës të ri.

Krijoni çelësin e ri të ngarkimit të dyqanit Play

Për të krijuar një çelës të ri të ngarkimit, shkruani të gjitha informacionet e nevojshme në formën: shtegu i dyqanit kryesor, fjalëkalimet që përputhen, alias, fjalëkalimi i tastit që përputhet, vlefshmëria në vite, emri dhe mbiemri, njësia organizative, organizata, qyteti ose lokaliteti, shteti ose provinca dhe kodin ISO të vendit.

Pastaj, gjeneroni çelësin që do të ruhet në kompjuterin tuaj.

Pakoja juaj e Google Android tani mund të gjenerohet dhe ju mund të ngarkoni paketën e aplikacionit në Dyqanin Play - përveç nëse përballeni me një problem, siç është përdorimi i një çelësi të ri për një aplikacion që tashmë ekziston.

Rivendosni çelësin e ngarkimit të Google Play

Për të rivendosur çelësin e ngarkimit të Google Play, do të duhet të kontaktoni mbështetjen e Google Play dhe t'i kërkoni prej tyre të rivendosin çelësin tuaj të ngarkimit.

Pas një kohe, mbështetja do të përgjigjet duke kërkuar që të gjeneroni një çelës të ri siç u shpjegua më lart dhe për çertifikatën e re kryesore në formatin PEM.

 Qendra e Ndihmës në Studio Android: Gjeneroni një buton të ngarkimit dhe të librit kryesor
çertifikatë eksporti për çelësin e nënshkrimit të zgjatjes .pem në Android Studio

Instaloni KeyStore Explorer për të marrë çertifikimin e tastit PEM

Nëse keni nevojë të përdorni një çelës të ri të ngarkimit dhe t'i dërgoni GooglePlay mbështetjen e certifikatës PEM, mënyra më e mirë është të përdorni programin KeyStore Explorer.

Shkarkoni dhe instaloni atë për të marrë atë certifikatën PEM.

Shkarkoni Explorer KeyStore

Pas kësaj, filloni aplikacionin nga menyja e fillimit të Windows.

Instaloni Java për Explorer KeyStore

Mund të jetë e nevojshme të instaloni versionin më të fundit Java përpara se të filloni programin Explorer KeyStore dhe të merrni certifikatën PEM.

Shkarkoni Java për Windows

Merrni çertifikatën e tastit PEM nga një çelës i ngarkimit

Pasi të keni instaluar programin Java, më në fund duhet të jeni në gjendje të instaloni programin KeyStore Explorer.

Zgjidhni hapjen e një opsioni ekzistues të tastierës për të filluar.

Pastaj, gjeni në kompjuterin tuaj çelësin në formatin .jks që është krijuar më parë me AndroidStudio.

Fjalëkalimi do të kërkohet për të hapur atë çelës, dhe do të duhet ta siguroni për të futur detajet e tij.

Pasi të keni çelur çelësin, klikoni dy herë mbi atë që do të përdorni për të ngarkuar paketën e aplikacionit në Play Store duke klikuar dyfish mbi të.

Të gjitha detajet do të shfaqen, dhe ju do të keni mundësi të klikoni në një buton PEM për të hyrë në certifikatën e famshme PEM.

Sapo të shfaqet certifikata PEM, thjesht klikoni në eksport për ta ruajtur në kompjuterin tuaj dhe dërgojeni atë skedar te Ndihma Google Luaj për të rivendosur çelësin tuaj të ngarkimit.

Pas një kohe, ata do të konfirmojnë se çelësi është rivendosur, dhe se ju mund të përdorni çelësin e ri të ngarkimit për të gjeneruar pako të nënshkruara ose APK për të ngarkuar paketat e aplikacioneve në Play Store - do të duhen ende disa ditë që çelësat e rinj të bëhen të vlefshme.

E gjithë operacioni i rivendosjes së një çelësi të ngarkimit të Google Play zgjat rreth një javë, pas asaj që do të jetë e mundur të ngarkoni përsëri paketën e aplikacionit tuaj në Google në një version të ri të aplikacionit.

Ku mund të aplikojnë Android mjete udhëtimi

Issuesështjet e zakonshme të azhurnimit të lëshimit të aplikacionit

Përditësimi i aplikacionit tim Android nuk është duke u rrotulluar: Nëse lëshimi i ri nuk po propozohet të shkarkohet te përdoruesit që kanë instaluar tashmë aplikacionin, ndërsa lëshimi i aplikacionit në Console Google Play tregohet si i botuar me të gjitha azhurnimet drejtpërdrejt, mund të jetë për faktin se kodi i versionit dhe emri i versionit nuk janë azhurnuar, duke mos lejuar që përdoruesit e telefonave të identifikojnë azhurnimin si një version të ri.

Si lëshoni një azhurnim të aplikacionit Android? Sigurohuni që numri i versionit të jetë azhurnuar në AndroidManifest.xml ose në skedarin build.gradle
Luaj Dyqanin që ka versionin e ri të aplikacionit, por nuk tregon azhurnim
Yoann
për Yoann
Yoann is an international business consultant. He helps businesses implementing their international projects, facilitating exchanges between various cultures, specialties, streams, and technologies. He thrives in designing, improving, adapting, innovating, and making solutions work, to satisfy clients. He created www.ybierling.com to share his expertise. He worked more than 10 years in international business development, global supply chain perfection, financial optimization, SAP ERP project deployment, and Web based business support for various industries, such as logistics, cosmetics, consumer goods, beauty care, or fashion, in more than 30 countries around the globe.
 

Comments (0)

Lini një koment