9 mënyra befasuese për të optimizuar njoftimet e shtytjes për bloget tuaja.

9 mënyra befasuese për të optimizuar njoftimet e shtytjes për bloget tuaja. [Shqiptar]

Ndërsa bloget janë rritur shumë, po kështu sasia e informacionit është në dispozicion në internet. Konkurrenca u rrit në mënyrë dramatike dhe promovimi i përmbajtjes u bë komponenti thelbësor i suksesit të blogging.

Marketingu me email dhe media sociale kanë qenë kanale të fuqishme për promovimin e përmbajtjes, por ato po humbasin avantazhin e tyre. Pra, tani markat po kërkojnë mënyra të reja dhe të ndryshme për të promovuar përmbajtje.

Nëse keni një blog dhe po përpiqeni të përmirësoni trafikun në internet, kaloni përmes kësaj. Më poshtë janë 9 mënyrat befasuese për të optimizuar njoftimet e shtytjes për bloget tuaja.

1. Ndërtoni një listë të marketingut më të lehtë dhe më të shpejtë

Ndërtimi i një liste marketingu është strategjia kryesore për çdo marketing në internet. Në zhvillimin e një liste marketingu, qëllimi juaj është të konvertoni sa më shumë vizitorë të faqes tek pajtimtarët që të jetë e mundur.

Me njoftime shtytëse, ndërtimi i një liste të marketingut me potencial të lartë është i lehtë dhe i shpejtë.

Një përdorues viziton faqen tuaj për herë të parë, pasi një tregtar duke përdorur të gjitha qasjet tuaja të strategjisë së jashtëzakonshme të marketingut, keni bërë stimuj ekskluzivë në dispozicion në faqen kryesore për të tërhequr dhe kthyer atë një vizitor tek një pajtimtar. Sa të parezistueshëm janë stimujt, përsëri shanset për t'u regjistruar janë në rrezik. Shanset kryesisht për të ndaluar vizitorin për t'u kthyer është procesi i gjatë i paraqitjes së detajeve në formën opt.

Kjo është ajo ku njoftimet për shtytje dallohen nga metodat e tjera të konvertimit. Shërbimi i njoftimeve të shtypura ofrojnë një mundësi të vetme pajtimi. Kur përdoruesit vizitojnë një faqe në internet të integruar me njoftimin për shtyp, një abonim i shpejtë shfaqet drejtpërdrejt në ekran. Përdoruesit, thjesht duke klikuar në butonin e lejimit në çastin e pajtimit, mund të abonohen lehtësisht dhe mund të shtohen në listën e marketingut. Të klikosh në butonin është më e lehtë sesa të plotësosh një formular dhe nuk ka nevojë të ndash informacione personale si në pajtimin me email.

Clickdo klikim në butonin ‘Lejo’ shton një pajtimtar në mënyrën e listës suaj më të lehtë dhe më të shpejtë.

2. Pushimi i lajmeve më shpejt

Qëllimi kryesor i faqeve të internetit të bazuara në përmbajtje është ofrimi i përmbajtjes për t'i mbajtur pajtimtarët të azhurnuar me ngjarjet dhe informacionet më të fundit. Bota dixhitale ka të bëjë me të qenit i menjëhershëm dhe tendencioz. Nëse një uebfaqe lajmesh ndan lajmet thelbësore pas disa orësh ngjarja ka ndodhur, nuk do të shkatërrojë asgjë. Të gjitha faqet e tjera publikojnë artikujt në të njëjtën ngjarje, por ajo që mund të bësh për të dalluar veten po ndizet shpejt. Kjo është ajo që pajtimtarët tuaj presin nga ju si një uebfaqe lajmesh.

Njoftimet e shtytura mund të paralajmërojnë pajtimtarët për lajmet që prishen në faqen tuaj të internetit menjëherë. Ju mund të krijoni një fushatë manuale, të hartoni mesazhin, të zgjidhni marrësit, të shtyni mesazhin, të bërë! Njoftimet e shtypura ofrojnë mesazhe thyerëse në kohë reale të cilat mund të shikohen menjëherë duke e mbajtur faqen tuaj në internet.

3. Njoftoni përmes burimeve RSS

Përdoruesit vizitojnë faqet e internetit kur përmbajtja e re dhe trendi është në faqe. Kur nuk gjejnë një përmbajtje të tillë, ata do të lënë faqen e internetit dhe nuk do të kthehen. Për ta bërë më të zbulueshëm përmbajtjen, dërgimi i një njoftimi për përmbajtjen e publikuar tek përdoruesi përmes RSS mund të ndihmojë. Duke krijuar një burim RSS, të gjitha postimet e reja do të futen në RSS dhe do të jetë e lehtë për përdoruesit të gjejë përmbajtjen e botuar së fundmi.

4. Synimi i segmentuar

Lajmet dhe informacionet mund të jenë për gjithçka si politikë, sport, argëtim, biznes, teknologji. Si një faqe interneti e bazuar në përmbajtje, ju mund të publikoni një numër artikujsh në kategori të ndryshme. Dërgimi i njoftimit për të gjithë pajtimtarët sa herë që një blog i ri publikohet në faqen e internetit është praktikë e keqe e marketingut.

Përdoruesit presin që përmbajtja të jetë e personalizuar dhe e rëndësishme për interesat e tyre. Synimi i segmentuar është i mundur me njoftime për shtytjen në internet. Njoftimet mund të bëhen specifike për audiencën bazuar në sjelljen e tyre të mëparshme në uebfaqe.

Për shembull, ju them kategoritë e politikës, biznesit, sportit dhe argëtimit, dhe të tjerët. Kur publikoni një artikull mbi politikën, mund të dërgoni një njoftim te një segment i përdoruesve që kanë lexuar më parë artikullin mbi politikën. Me këto lloj fushatash përdorimi i angazhimit të njoftimit shtytës është shumë i garantuar.

5. Promovoni bloget e vjetra

Përditësimi i faqes në internet me përmbajtje të freskët rregullisht është i mirë për trafikun tuaj. Bazuar në ndjekësit e besueshëm dhe lexueshmëria rritet dita ditës. Por a keni menduar ndonjëherë për postimet tuaja të vjetra në blog?

Blog-et e vjetra të përdorura mirë mund të marrin një trafik masiv në faqen tuaj të internetit dhe njoftimet e shtytjes mund t'ju ndihmojnë me këtë. Krijoni një fushatë njoftimesh ‘Blog për ditën’, zgjidhni një nga bloget e vjetra të rëndësishme për ditën / e cila është interesante, azhurnoni atë nëse është e nevojshme dhe shtyni njoftimin së bashku me botimet e reja të botuara çdo ditë. Të gjithë ndjekësit tuaj të rinj që nuk e lexuan blogun e vjetër dhe ndjekësit e vjetër që e gjejnë blogun përkatës, drejtohen në faqen e internetit. Kështu që njoftimet për shtyp ju ndihmojnë të merrni të gjithë trafikun që mund të merrni nga një blog i vjetër.

6. Angazhohuni në celular pa një aplikacion

Me një numër në rritje të njerëzve që mbajnë një smartphone, celular do të jetë një mundësi për të tregtuar biznesin tuaj në një pishinë të madhe. Njoftimi për shtytje në internet është padyshim mënyra më e mirë për marketing. Njoftimet për shtytjen në internet mund të dërgojnë mesazhe te përdoruesit pa marrë parasysh pajisjet e tyre. Me një shtytje, mesazhi i njoftimeve shpërndahet në desktopet, skedat dhe celularët gjithashtu. Për të angazhuar përdoruesit celular me përmbajtjen tuaj nuk ju nevojitet një aplikim kur keni njoftim për shtytje në internet, mjafton që një faqe në internet është e mjaftueshme.

7. Ndërgjegjësimi i markës

Blogimi është një nga mënyrat më efektive për të rritur vetëdijen tuaj për markën. Të gjithë e dimë këtë. Por a jeni në dijeni se si njoftimet për shtytje mund të jenë një mjet i fuqishëm për të rritur ndërgjegjësimin e markës përmes Blogimit?

Blog-t e rëndësishëm që mund të sjellin mesazhin e markës tuaj dhe të krijojnë një ndikim në pajtimtarët tuaj, janë blogs me shtyllë. Këto bloge janë themeli i biznesit tuaj. Pastaj kategorizoni këto bloge dhe filloni një fushatë pikuese. Dërgimi i njoftimeve shtytëse për të lexuar këto bloge në një seri u lejon pajtimtarëve të dinë se si keni filluar, çfarë bëni dhe si i ndihmoni ata, cilat janë motoja e biznesit tuaj dhe gjithçka mbi ju. Ju po i ushqeni ato çdo ditë dhe ngadalë po shënoni përshtypjen e markës tuaj mbi ta.

E gjithë kjo është një mënyrë e thjeshtë për të ndërtuar markën tuaj me njoftime pushimi duke përdorur bloget tuaja në faqen e internetit.

8. Ruajtja e përdoruesit

Si tregtarë, ju i shpenzoni të gjitha përpjekjet dhe burimet tuaja në tërheqje dhe shndërrim me një përqendrim më pak në mbajtjen.

Shitja e mollëve tuaj për klientët që tashmë i kanë blerë, shijuar dhe pëlqyer ato është më e lehtë sesa të shesësh tek klienti për herë të parë që nuk ju njeh. Pra, mbajtja mbrapa e këtyre përdoruesve që më parë lexuan bloget tuaja dhe janë pajtuar është mbajtja e klientëve. Një ekuilibër midis blerjes së klientit dhe mbajtjes së klientit është nevoja standarde që duhet të mbahet në biznes.

Njoftimet e shtytura mund t'ju ndihmojnë në atë mënyrë në një mënyrë të shkëlqyeshme për faqet tuaja të botimit të përmbajtjes dhe këtu është ajo që mund të bëni.

Trajtoni ata me kujdes shtesë dhe në një nivel më personal sepse ata tashmë janë pajtimtarët tuaj.

Ndani përmbajtjen e cila është akoma e rëndësishme për lexuesit tuaj besnikë dhe dërgoni kujtesë për të rinovuar pajtimet.

Dërgoni një mesazh në lidhje me ato që ato mungojnë dhe tregoni sa i doni ata që të kthehen. Dërgoni njoftime sa herë që përmbajtja për të cilën ata interesohen publikohet në faqen e internetit.

Kanale të tjera të marketingut gjithashtu mund t'i bëjnë të gjitha këto, por njoftimet për shtyp janë të veprueshme. Nuk do të shkojë në një kuti të hapur, dhe të presësh atje për tu lexuar. Isshtë atje para pajtimtarëve në një distancë prej një klikimi. Njoftimet e shtypura tregoni pajtimtarët se çfarë është atje dhe gjithashtu tregojnë një mënyrë për ta arritur atë.

9. Rritja e trafikut të përsëritur

Jo aq befasuese pasi keni ditur të gjitha mënyrat e mësipërme për të përdorur njoftime të shtyera për Blogging. Synimi i përdoruesve të segmentuar, ripërdorimi i blogeve të vjetra, angazhimi i përdoruesit me njoftim të personalizuar, mbajtja e përdoruesit, angazhimi në celular, kur të gjitha këto të bëhen drejt duke përdorur njoftime shtytëse, përfundimisht do të rriten në trafikun tuaj të përsëritur.

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment