Si të shkruani një artikull të mirë në blog dhe të merrni më shumë trafik?

Si të shkruani një artikull të mirë në blog dhe të merrni më shumë trafik? - Shqiptar

Edhe nëse blog-u juaj nuk ka një paragjykim komercial, të shkruash një artikull me formë të lirë nuk është ende një ide e mirë. Nëse doni të jeni interesant për të lexuar jo vetëm për ju, por edhe për publikun e gjerë, duhet të ndiqni disa rregulla të pashkruara. Ne do të flasim se si të shkruajmë një artikull të mirë për blogun tuaj në këtë artikull të mirë.

Këto këshilla jo vetëm që do t'ju ndihmojnë të fitoni para në internet duke marrë më shumë përmbajtje më cilësore që do të ndihmojnë që faqja juaj të renditet nga motorët e kërkimit, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të fitoni para nga faqja juaj e internetit, pasi do të jeni në gjendje të futni më shumë lidhje të marketingut të partnerëve dhe mbi llojet e tjera. të shtesave fituese pasive të përmbajtjes së shkëlqyeshme që do të kesh krijuar.

Por, para se të arrini ta bëni atë, do të duhet të përqendroheni në krijimin e përmbajtjes së shkëlqyeshme! Shihni më poshtë disa këshilla për ta arritur atë objektiv.

Struktura (skelet)

Ashtu si baza për të mësuar një gjuhë të huaj është gramatika. Baza për të shkruar një artikull është edhe struktura. Shkrimi i një artikulli për një blog është pak më ndryshe nga botimet e tjera letrare, kështu që struktura duhet të funksionojë sipas rregullave të marketingut. Qasja e shkrimit të artikullit nga këndvështrimi i lexuesit (konsumatori).

Pjesa hyrëse.

Identifikoni problemin. Vendoseni veten në vendin e audiencës tuaj të synuar dhe bëni pyetje që dëshironi t'u përgjigjeni atyre në këtë artikull. Prologu nuk duhet të jetë shumë i madh. Megjithatë, është pothuajse më e rëndësishmja në tërë artikullin. Detyra juaj kryesore në këtë fazë është të tërheqni lexuesin, ta interesoni atë. Bëni që ai të dëshirojë të lexojë më tej. Pjesa hyrëse është një lloj reklame për artikullin tuaj.

Pjesa kryesore.

Ky është, në të vërtetë, artikulli juaj. Duhet të jetë sa më i lexueshëm. Për të filluar, bëni një plan. Mendoni për titra. Mundohuni të siguroheni që nën secilën nënkapitull nuk ka më shumë se dy ose tre paragrafë, kur një paragraf nuk i kalon 4-5 rreshta. Theksoni gjënë kryesore. Shkruaj fjali të shkurtra. Artikulli juaj nuk duhet të duket si një histori, por përkundrazi, një përmbledhje e kompozuar mirë.

përfundim

Në pjesën hyrëse, ne kemi identifikuar problemin, në pjesën kryesore që e zbuluam, përshkruan zgjidhjen. Tani duhet të përmblidheni gjithçka të shkruar në disa fjali dhe ta thërrisni lexuesin në veprim.

përmbajtje

 • Përcaktoni se kush është audienca juaj e synuar. Kur shkruani pjesën kryesore, mbani në mend këtë.

 • Vendosni për temën. Mundohuni të mos përqendroheni në ato që ju interesojnë të shkruani, por, para së gjithash, në ato që do të jenë interesante për audiencën tuaj të synuar për të lexuar.

 • Pjesa kryesore duhet t'u përgjigjet pyetjeve të parashtruara në hyrje. Me secilin paragraf, kujtojini vetes atë që dëshironi t'i tregoni lexuesit dhe për çfarë qëllimi shkruani këtë ose atë informacion.

 • Shkruaj thjesht. Nëse ju duket se shkrimi është i thjeshtë - shkruani edhe më lehtë. Ka shumë informacion në internet, kështu që nëse mund të shkruani edhe tema komplekse në gjuhë të lehtë, lexuesi do të largohet të kërkojë informacione më të arritshme për burimet e tjera.

 • Nuk varet nga fakti nëse jeni ekspert në atë që shkruani, ose nëse nuk dini asgjë për temën e zgjedhur - hapni motorin e kërkimit. Vendosni në Google temën në të cilën shkruani dhe hapni 10 artikujt e parë që ju dha kërkimi. Lexoni secilën prej tyre dhe nënvizoni për veten tuaj pikat kryesore që ju duket interesante. Kjo do të plotësojë në mënyrë të përsosur idetë tuaja, dhe do të ndihmojë në kërkimin e lidhjeve të jashtme për të optimizuar SEO, e cila do të diskutohet së shpejti.

KUJDES !!!

Shmangni plagjiaturën. Harrojeni tiparin Copy-Paste. Edhe nëse kjo është vetëm një fjali, përpiquni ta rifrazoni, ose të paktën të zëvendësoni disa fjalë. Përjashtimet janë citime. Por në këtë rast, mos harroni të vendosni thonjëza, dhe tregoni një lidhje me autorin e citatit ose burimit.

Më shumë këshilla

 • Mos harroni parimin e abstraktit dhe përpiquni të shkruani artikullin tuaj duke përdorur sa më shumë nëntituj të jetë e mundur. Mundohuni t'i bëni ata të kapen.

 • Bëni shumë lista - të grumbulluara ose të numëruara. Ju gjithashtu mund të përdorni ndërtimin e "së pari", "të dytë". Njerëzit thjesht duan lista! Për më tepër, kjo e bën të lexueshëm edhe tekstin shumë të madh.

 • Theksoni fraza të rëndësishme. Ju mund të përdorni BALL BALL guximshme ose CAPS.

 • Në fund, sigurohuni që të kontrolloni drejtshkrimin tuaj, sepse gabimet gramatikore mund të shkatërrojnë përshtypjen madje edhe të përmbajtjes më të dobishme.

 • Nuk do të jetë e tepërt të kontrolloni tekstin tuaj për unike. Për shembull, në faqen e tekstit.ru mund të zbuloni falas veçantinë e artikullit tuaj si përqindje. Për më tepër, shërbimi si kontroll kontrollon tekstin për "ujë", për drejtshkrimin dhe analizon përbërësin SEO.

Përshtatja e tekstit SEO

Për të marrë sasinë maksimale të trafikut në artikullin tuaj, duhet të bëni optimizimin e tekstit.

 • Madhësia optimale e artikullit duhet të përmbajë 900-1300 fjalë.

 • Diversifikoni tekstin duke shtuar rreth pesë fotografi në të. Mos harroni të shkruani vlerën ALT për secilën fotografi të shtuar. Vendosni atë që tregohet në foto atje. Mundohuni të përdorni frazat kryesore nga artikulli.

 • Fraza kryesore duhet të shfaqet në titull, në paragrafin e parë të artikullit, dhe të paktën pesë herë të tjera.

 • Shtoni lidhje të jashtme (në faqet e tjera) dhe lidhje të brendshme (te artikuj të tjerë në blogun tuaj). Desirableshtë e dëshirueshme që të ketë të paktën pesë. Dhe përparësia është pikërisht lidhjet e jashtme.

Mënyra më e mirë për të mësuar se si të shkruani një artikull të mirë është të shkruani sa më shumë!

Mos u mundoni të shkruani menjëherë artikullin e përsosur. Shkruajeni si do të rezultojë, dhe në proces automatikisht do të merrni ide se çfarë të ndryshoni ose hiqni. Pasi të keni përfunduar kryeveprën tuaj, bëni një pushim për drekë ose një shëtitje. Pas ca kohësh, lexoni përsëri atë që keni shkruar nga këndvështrimi i lexuesit. Me një mendje të freskët, do të jetë më e lehtë të bëhet rregullimi përfundimtar i tekstit.

Me çdo artikull të ri, do të vini re se si aftësitë tuaja për të shkruar rriten në mënyrë eksponenciale. Ju nuk keni nevojë të keni ndonjë talent të veçantë në mënyrë që të blog. Të gjithë mund të shkruajnë - të gjithë kanë diçka për të thënë! Por më të mirat janë më kokëfortët.

Kontrolloni tekstin për unike në internet, një algoritëm efektiv për kontrollimin e unike

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment