Si të krahasohen dy skedarë në Notepad ++?

Krahasoni dy skedarë me NotePad ++

Shpesh ndodh, kur duhet të punosh me shumë të dhëna, të duhet të njohësh dallimet midis dy grupeve të të dhënave të tekstit.

Një zgjidhje e thjeshtë për të ditur shpejt nëse grupi i të dhënave duket njëlloj ose jo, ose të keni një përmbledhje të linjave të ndryshme, është të përdorni Redaktorin e tekstit Notepad ++ si një skedar teksti mjet krahasimi me një shtesë shtesë, që mund të instalohet lehtësisht nga Menaxheri i Plugin. Madje funksionon për të krahasuar dy skedarë XML!

Gjithashtu do të duhet të instalosh Krahaso shtojcën. Për ta bërë këtë, shkoni në SourceForge dhe shkarkoni versionin e fundit të plugin. Ju pastaj vetëm duhet të nxjerrë arkivin shkarkuar në dosjen tuaj të instalimit Notepad ++.

Pastaj hapni skedarin tuaj të parë dhe një të dytë, duke përdorur Notepad ++ dhe kur dy skedarët që dëshironi të krahasoni do të jenë dy skedarët e fundit të hapur në softuer, krahasoni fillimin me Plugin => Compare => Compare, ose shkurtore të tastierës Alt + D.

Shkarkoni Notepad ++ 64 bit, një burim të hapur dhe notepad falas, shikues i madh i skedarëve XML

Dy dosjet tuaja do të jenë, pas përpunimit, shfaqur me dallimet e tyre: linjat e grisura (-) dhe linjat e shtuara (+). Linjat që gjenden në të dyja skedarët do të mbeten të shfaqura me një sfond të bardhë.

Notepad ++ krahasoni dy skedarë xml falas

Shtë gjithashtu e mundur me mjetin Notepad ++ për të krahasuar dy skedarë xml. Thjesht ndiqni hapat e mëparshëm, të cilat janë Notepad ++ krahasoni instalimin e shtojcave, hapni skedarin xml në Notepad plus plus dhe krahasoni ato duke përdorur menunë Notepad ++ Plugins Krahasoni.

Krahasimi XML në Notepad ++ do të bëhet menjëherë falas, duke treguar linjat e hequra, linjat e shtuara, tekstin e modifikuar në të njëjtën linjë. Notepad plus plus ndoshta është redaktori më i mirë XML pasi funksionon gjithashtu si një formatues XML, dhe është një redaktues i shkëlqyeshëm XML për Windows 10.

Kjo është se si të redaktoni skedarët xml në notepad, por edhe si të ruani skedarin xml në notepad.

Sample XML file përdoret për të krahasuar dy notepad xml ++
Krahaso shtojcën për notepad ++

notepad ++ krahasoni dy skedarë

Duke vepruar si një skedar i madh krahasimesh, mund të krahasoni edhe skedarët e tekstit me këtë tekst krahasoni notepad ++ mashtrim. Edhe krahasoni dy fjale dokumente duke kopjuar ngjitjen e tekstit në Notepad ++.

Krahasoni dy skedarë teksti me versionin e notepad plugin, i cili përdoret për të krahasuar 2 skedarë në notepad ++ dhe krahasoni skedarët e tekstit notepad ++.

Si të krahasohen dy skedarë?

Shkarko notepad ++ skedarin krahasoni plugin dhe instaloni, në mënyrë që të përdorni notepad plus plus krahasoni plugin për të bërë një notepad ++ krahasoni dy skedarë teksti.

Krahasoni dy skedarë në notepad ++:

Në këtë mënyrë është e mundur të krahasohet përmbajtja e çdo lloj skedari.

Përdorimi kryesor është krahasimi i dy skedareve të tekstit notepad ++.

Por krahasimi i notepad-it mund të përdoret edhe nga ngjitja e të dhënave nga çdo skedar në aplikacion dhe përdorimi i notepad ++ diff për të treguar të gjitha dallimet midis përmbajtjes së skedarëve.

Në këtë mënyrë, notepad ++ krahasim mjet mund të ndihmojë në kontrollin e dallimeve në mes të çdo lloji të file.

Si të krahasohet XML në Notepad ++?

Krahasoni dy skedarë teksti në Notepad ++ për të krahasuar skedarët XML, duke hapur të dy skedat dhe duke përdorur menynë Plugins> Krahaso> Krahaso.

Kjo do të rezultojë në të dy dosjet që shfaqen një pranë tjetrës, do të theksohen të gjitha dallimet në krahasimin XML.

Si të kontrolloni ndryshimin midis dy skedarëve në notepad ++?

Për të krahasuar skedarët në NotePad ++, përdorni krahasimin e shtojcës për të kontrolluar ndryshimet ndërmjet dy skedarëve, të cilat duhet të hapen si skeda teksti, të tilla si skedarë XML, skedarë HTML, skedarë CSV ose skedarë të tjerë teksti për t'u krahasuar.

Si të instaloni shtojcën krahasuese për Notepad ++?

Shkarko versionin më të fundit të krahasuar nga SourceForge dhe hiqni atë në dosjen e instalimit të plugin NotePad ++, që ndodhet zakonisht në "C: \ Program Files (x86) \ Notepad ++ \ plugins", dhe rifilloni programin Notepad ++ për të krahasuar dy skedarë duke përdorur menunë Plugins> Krahaso > Krahaso.

Shtojca e menaxherit të plugin NPP

Si të krahasohen dy dokumente të Fjalës në fletore ++?

Krahasimi i dy skedareve të tekstit në Windows 10 është shumë e lehtë me Notepad ++.

Për të krahasuar tekstin e dokumenteve të Word, kopjoni tekstin e të dy dokumenteve në skedat e ndryshme të Notepad ++ tekst editor, dhe përdorni Notepad Plus Plus krahasoni shtojcën për të krahasuar tekstet.

Dallimet e gjetura në tekst nga dokumentet e Word-it do të jenë të lehta për t'u lokalizuar në ndërfaqen e Notepad ++ duke treguar dallimet në mes të skedarëve.

Krahasoni dy skedarë duke përdorur Notepad ++

Instaloni Krahaso shtojcën me Plugin Manager

Krahaso plugin është gjithashtu në dispozicion në Plugin Manager.

Si të instaloni krahasoni Notepad ++ plugin me menaxherin e shtojcave? Thjesht hapni shtojcat e menysë> menaxher plugin> tregoni administratorin e shtojcës> në dispozicion> zgjidhni Krahaso shtojcën> instaloni.

Pasi të jetë shkarkuar dhe instaluar plugin, rifilloni Notepad ++ dhe do të jetë i disponueshëm në shtesat e menysë> të krahasohen.

Si të krahasohen dy skedarë në Notepad ++?

Artikuj të ngjashëm


Comments (8)

Moses Allen, 2018-08-19
Increíble, ¡ahora es mi turno de probar!
Jeannie Austin, 2018-08-19
Ecco come lo facciamo, bello saperlo
Woodrow Warren, 2018-08-19
A avut o mare ocazie de a citi aceste informații, să păstreze lucrarea bună
Katherine Hughes, 2018-08-19
ว้าวมันง่ายจริงๆที่จะลองตอนนี้
Jacqueline Richardson, 2018-08-19
Nie mogę uwierzyć, że w końcu znalazłem rozwiązanie, to był koszmar od dawna, teraz rozwiązany
Freezinger, 2018-08-19
それは私のためにうまくいったので、これ以上見る必要はありません
cargaderad, 2018-08-19
Geweldige site, ga alsjeblieft door
Jacu79, 2018-11-05
Dzięki przydało się :) Notepad ++ faktycznie jest super, ale tej funkcji nie znałem.

Lini një koment