Si të përdorim siç duhet funksionin Excel String Compare?

Si të përdorim siç duhet funksionin Excel String Compare? [Shqiptar]

Përdorni funksionin e krahasimit të vargjeve Excel

Përdorimi i MS Excel‌ si një zgjidhje e përditshme, mund ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë. Nuk ka rëndësi se ku punoni, mënyra se si funksionon Excel, do t’ju ​​largojë nga telashet, me mjaft funksione të dobishme të thjeshta për të numëruar numrin e dukurive, të gjeni pozicionin e një personazhi në një varg, të numëroni shifrat në qelizë ose numëroni karakteret në qelizë për shembull.

Por Excel ka një veçori interesante që është shumë më e lehtë për t'u punuar me çdo softuer tjetër në ditët e sotme. Do t'ju lejojë të krahasoni dy vargjet dhe të shihni nëse ato janë të ngjashme ose të ndryshme nga njëra-tjetra.

# 1 Si i krahasoni dy vargjet për ngjashmëri në Excel?

Nëse dëshironi të përcaktoni nëse dy qeliza janë të barabarta, që është një version matematikor shumë më i lehtë, do të përdorni funksionin EXACT.

Nuk ka rëndësi nëse ka numra ose fjalë ose fraza. Ky funksion do të ekzaminojë qelizat për të cilat dëshironi të kryeni një krahasim të duhur të Excel String.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni në qelizën që dëshironi të merrni rezultatin. Pas kësaj, klikoni në skedën formula, e cila është sipër qelizave. Në skedën e formulave do të shkruani funksionin me të cilin do të duhet të punoni.

Nuk është e nevojshme të kërkoni funksionet në cilësimet e funksionit. Ju mund të mësoni disa prej tyre kështu që procesi do të jetë më i shpejtë.

Në atë skedë do të vendosni shenjën e barabartë përpara çdo funksioni. Kështu do të jetë kështu:

Excel String e krahasojnë çështjen e ndjeshme: = EXACT

P.sh. Le të themi se C1 është erm shalqi ’dhe C5 është Wat Shalqiri’.

Funksioni për të kryer krahasimin e saktë të vargut Excel do të jetë:

Exing të ndjeshme për rastin e saktë krahasojnë: = EXACT (C1, C5)

Në qelizën që keni zgjedhur të merrni rezultatin, Saktësi do të shndërrohet në E VRTET or ose FALSE, në varësi të asaj që dëshironi të krahasoni.

Në rastin tonë do të jetë një rezultat FALSE, sepse çështja është e ndryshme, dhe funksioni EXACT është i ndjeshëm ndaj çështjeve. Nëse dëshironi të krahasoni 'Green' dhe 'Green', softueri do të dijë se vargjet janë të njëjta dhe do të merrni një rezultat të VRTET.

Sido që të jetë, nuk duhet të shqetësoheni për rezultatin sepse softueri Excel gjithmonë do ta marrë atë ashtu si duhet. Thjesht kujdesuni që të përdorni funksionin që ju nevojitet për procesin që dëshironi të kryeni, në rastin tonë një tel të saktë Excel krahasuar midis dy qelizave.

# 2 Krahasoni dy tela me vlerën e kthimit të personalizuar

Ju madje mund të personalizoni përgjigjet që do të merrni në atë qelizë. Në vend që të merrni të VRTET or ose FLASE, mund të merrni PO ose JO. Por për këtë ju duhet një funksion shtesë, i cili është funksioni IF.

Krahasoni dy tela me vlerën e kthimit me porosi: = N (SE (EXACT (C1, C5), PO, JO)

Gjithashtu, mos harroni të përdorni thonjëza kur nuk përdorni një funksion ose numra qelizash.

# 3 Si të krahasohen rastet e dy telave të pandjeshëm në Excel?

Sidoqoftë, funksioni EXACT është i ndjeshëm ndaj çështjeve dhe ekziston një mënyrë shumë e thjeshtë. Duke harruar këtë funksion ju mund të përdorni edhe një shenjë të barabartë si një funksion i pastër.

Vargun e Excel-it e krahasojnë çështjen e pandjeshme: = C1 = C5

Nuk është e vështirë të krahasosh qelizat midis tyre pa i kushtuar vëmendje të madhe ose të mëdha. Nuk ka rëndësi nëse jeni duke shkruar WaTErmelon ose thjesht shalqi sepse ky mjet i MS do të verifikojë përmbajtjen e fijes dhe do të marrë rezultatin ashtu si duhet.

Me pak fjalë, si për të kryer një krahasim të përsosur Excel String

Sigurisht, ka shumë mënyra për të krahasuar dy tela në MS Excel. Por kërkon që të njihni pak kodifikim. Dhe askush nuk ka kohë të mësojë mënyrën e kodimit kur përdor Excel për punë. Kështu që, në fund të fundit, kjo është një mënyrë e duhur për të marrë një rezultat të duhur për nevojat tuaja.

Exing varg krahasojnë çështjen e ndjeshme: = EXACT (C1, C5)
Vargun e Excel-it e krahasojnë çështjen e pandjeshme: = C1 = C5

Shkoni edhe më tej me operacionet e vargut MSExcel si numër numër i dukurive, gjeni pozicionin e një personazhi në një varg, numëroni shifrat në qelizë, ose numëroni karakteret në qelizë tani që zotëroni krahasimin e vargut në programin tuaj të preferuar për spreadsheet, MSExcel.

Complete 2019 Excel për fillestarët në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment