Si të regjistroni ekranin në Windows 10 falas

Si të regjistroni ekranin në Windows 10 falas - Shqiptar

Regjistruesi i ekranit pa pagesë Windows 10

Ekzistojnë disa mënyra për të regjistruar ekranin falas në Windows 10, ose duke përdorur rekorderin e ndërtuar në Regjistrin e ekranit të Lojërave të disponueshme me Windows + G dhe duke ndjekur udhëzimet në ekran.

Opsioni tjetër është instalimi i lojtarit të shkëlqyeshëm medial VLC, dhe e përdorin atë si një video recorder me ekran të lirë për Windows 10 ose ndonjë version tjetër të Windows në të cilin është instaluar.

Si të regjistroni ekranin në Windows 10 falas

Regjistruesi më i mirë i ekranit për PC me zë, është në fakt regjistruesi i integruar i ekranit me audio në Windows 10, i aksesueshëm me shkurtesën e tastierës Win + G.

Ky është softueri më i mirë i regjistrimit të ekranit për Windows 10 dhe madje edhe nëse është ndërtuar për lojëra, është mirë të regjistroni çdo dritare në të cilën po bëni një aksion interesant dhe doni të filloni regjistrimin e ekranit me audio.

Tastet e shkurtesave të regjistruesit të ekranit të Windows

 • Hapni menynë e ekranit video të ekranit të ekranit Win + G,

 • Merrni screenshot: Win + Alt + Prntscrn,

 • Fillimi i regjistrimit të sfondit: Win + Alt + G,

 • Filloni regjistrimin e ekranit nga tani: Win + Alt + R,

 • Aktivizoni ose fikni mikrofonin gjatë regjistrimit: Win + Alt + M,

 • Nisni transmetimet në XBox live: Win + Alt + B,

 • Aktivizoni ose fikni mikrofon gjatë transmetimit: Win + Alt + M,

 • Ndizni ose fikni kamerën gjatë transmetimit: Win + Alt + W.

Kur shtypni shkurtorin Win + G mbi një dritare aktive që dëshironi të regjistroni në Windows 10, menyja e mbivendosjes do të kërkojë konfirmimin se është një lojë në të cilën dëshironi të hapni barin e lojërave të mbivendosjes, që do të lejojë regjistrimin e ekranit.

Sapo të konfirmohet, shirit kryesor i hapur, me të gjitha opsionet e nevojshme për të regjistruar ekranin, duke përfshirë mundësinë për të përfshirë tingujt e mikrofonit në krye të audios së PC-së që do të regjistrohen gjithashtu.

Opsionet e cilësimeve në të vërtetë do të lejojnë të zgjedhin opsionet audio të regjistruesit të ekranit, të cilat janë si më poshtë:

 • vetëm lojë, që vetëm do të regjistrojë audio që vjen nga dritarja e definuar si dritarja e lojës, ajo që është aktive kur hapet menyja e regjistruesit të ekranit,

 • të gjitha, që do të regjistrojnë çdo audio të prodhuar nga kompjuteri, duke përfshirë për shembull tingujt e sistemit ose audio që vijnë nga aplikacione të tjera,

 • asnjë, që nuk do të përfshijë asnjë audio fare në ekranin e regjistruesit.

Regjistruesi i ekranit pa pagesë Windows 10

Pasi të jeni gati për të regjistruar, thjesht shtypni butonin e rekordit tani në menynë e mbivendosjes ose përdorni shkurtorin e tastierës Win + Alt + R për të filluar regjistrimin video falas për një dritare në Windows 10.

Ndërsa regjistrimi i ekranit është në vazhdim, do të shfaqet një tjetër meny me mbulesë, duke treguar gjatësinë aktuale të videove dhe me tre butona, një për të ndaluar regjistrimin video, një për të aktivizuar regjistrimin audio të mikrofonit në video ose për ta çaktivizuar atë dhe një për të lëvizur menyja e mbulesës në desktop.

Pas ruajtjes së videos, mund të luhet në çdo video player, siç është VLC media player, i cili gjithashtu mund të regjistrojë vetë ekranin e tërë desktop.

Videot e regjistruara nga regjistruesi i ekranit të ndërtuar në Windows 10 me audio janë ruajtur sipas parazgjedhjes në dosjen e explorer të Windows-it Kjo video> kap> PC.

Si të screenshot në Windows 10

Është e mundshme për screenshot në Windows 10 pa snipping mjet, duke përdorur ndërtuar në Windows screenshot Win + Alt + Prntscrn.

Thjesht përdorni këtë kombinim kyç dhe një screenshot i dritares aktuale aktive do të ruhet në dosjen e parazgjedhur të Windows Explorer Ky PC> video> kap.

Në këtë mënyrë ju mund të merrni një screenshot video në PC falas, ose një screenshot të çdo dritare aktualisht të hapur dhe aktiv në desktopin tuaj të Windows 10.

Ku e bëjnë screenshots në PC? Ata shkojnë në dosjen e përdoruesit> video> kapni, sipas parazgjedhjes, kur merreni me veglën e ekranit të ndërtuar në Windows 10 me Win + Alt + Prntscrn.

VLC pa regjistrues

Për të regjistruar gjithë desktopin tuaj dhe madje edhe për të derdhur atë, është e mundur të përdorësh rekorderin e shkëlqyeshëm të VLC media player për Windows 7 dhe versionet e tjera.

Filloni duke shkarkuar VLC media player për PC falas duke përdorur lidhjen më poshtë, dhe instaloni.

Është mjaft e thjeshtë për të konfiguruar VLC për të shfaqur desktopin tuaj.

Hapni VLC media player dhe shkoni te pamja e menysë> kontrolle të avancuara. Kjo do të shtojë butona ekstra në ndërfaqen, që mund të përdoret për të regjistruar ekranin.

VLC media player shkarko pa pagesë

Sapo të jetë shtuar butoni rekord vLC në ndërfaqen, është e nevojshme të zgjidhni opsionet e kapjes së ekranit. Ose përdorni shkurtore të tastierës CTRL + C ose shkoni te media> pajisja e kapjes së hapur.

Në këtë meny, sigurohuni që modaliteti i kapjes është vendosur në desktop për të filluar regjistrimin e desktopit.

Gjithashtu, ndryshoni shkallën e kuadrove, e cila është cilësuar si parazgjedhje në 1 kornizë për sekondë, që do të thotë që një foto e një ekrani të merret në sekondë. Merrni, për shembull, 12 korniza për sekondë për një video goo.

Kliko pastaj në lojë, e cila do të fillojë regjistrimin e ekranit të gjithë desktop, pa pasur nevojë të shtyjë butonin rekord VLC.

Dritarja VLC mund të marrë shumë hapësirë ​​në desktop, mos hezitoni të minimizoni dritaren në mënyrë që të regjistroni pjesën tjetër të desktopit në vend të dritares VLC.

Pasi të keni regjistruar atë që dëshironi në tavolinën e punës, shtypni përsëri butonin e regjistrimit të VLC ose shtypni butonin e ndalimit, për të ndalur regjistrimin e ekranit.

Skedari i ekranit është krijuar në dosjen e videove të Windows-it> ky PC>, i aksesueshëm direkt nga shkurtoret e parazgjedhur të Windows Explorer.

A mundet VLC të regjistrojë ekranin? Po, por për fat të keq, rekord rekord VLC me audio nuk është e mundur, është e mundur vetëm të regjistrohet një skedar audio regjistruar tashmë kur desktop po regjistrohet.

Desktop do të regjistrohet në formatin RAW, i cili merr shumë hapësirë ​​në hard drive, afër një gigabajt për vetëm pak sekonda të regjistrimit. Videot duhet të jenë të ngjeshur më pas.

VLC media player shkarko pa pagesë
Përdorni VLC si një mjet për regjistrimin e ekranit

VLC media player screenshot

Ka dy mënyra për të marrë një screenshot VLC:

 • Win + Alt + Prntscrn për të marrë një pamje ekrani të dritares VLC kur është aktive,

 • Shift + S për të marrë një pamje ekrani të videos që po luhet.

Snapshot marrë me Shift + S të video do të ruhen në dosjen e përdoruesit> foto, pasi ajo është marrë nga aplikimi VLC, dhe fotografi të marra me Win + Alt + Prntscrn do të ruhen në dosjen e përdoruesit> video> kapjen.

Kanalizimi i kanalit të kanalit Youtube

Artikuj të ngjashëm


Comments (1)

Dominik, 2019-12-03
Myślę, że na desktopie najłatwiej jest użyć wtyczki "screen recorder" na xroom.app Całkiem szybko, ponieważ nie trzeba niczego pobierać ani rejestrować się.

Lini një koment