Si të importoni skedar ICS në Google Calendar

Si të importoni skedar ICS në Google Calendar [Shqiptar]

Importi i Google Calendar për importin

U përpoqa të shtoja ICS në Google Calendar, për shembull një ngjarje Outlook. Shkrimesh në Google Calendar, dhe nuk mund të gjente se si?

Është shumë e lehtë. Duke siguruar që skedari i ICS, për shembull që vjen nga Outlook, është krijuar dhe është i arritshëm në sistemin e skedareve kompjuterike.

Si të importoni ICS në Google Calendar

Nga pamja e Google Calendar, gjeni shenjën plus + pranë Shto kalendarin e një shoku.

Kliko në ikonën plus +, e cila do të zbulojë një meny që lejon të krijojë kalendarë të rinj, por gjithashtu të shfletoni kalendarët publikë, kalendarët e importit nga URL ose kalendarët e importit nga dosjet e kalendarit lokal tashmë të eksportuar.

Aty, zgjidhni Importimi për të ngarkuar ICS në Google Calendar.

Nga ky meny (gjithashtu i aksesueshëm nga Settings), klikoni mbi Select file nga kompjuteri juaj.

Si të shtoni ICS në Google Calendar

Kjo do të hapë një dritare eksploruese, në të cilën duhet të gjesh skedarin tuaj të ICS, importimin e Google Calendar.

Një mesazh konfirmimi do t'ju njoftojë se sa ngjarje janë importuar nga dosja ICS.

Dhe voilà! Kthehu te Kalendari i Google dhe ngjarja do të jetë atje.

Tani do të njoftoheni nga Kalendari dhe do ta shihni atë nga telefoni juaj Android, nëse llogaria jote Google lidhet në përputhje me rrethanat në kalendarin e telefonit tuaj.

Importi i Google Calendar importon ICS URL

Është gjithashtu e mundur të ngarkoni ICS në kalendarin Google me një skedar ICS që gjendet në internet, për shembull që vjen nga një faqe interneti ose ruhet në një disk publik publik.

Për ta bërë këtë, thjesht ndiqni hapat e njëjtë siç u shpjegua më sipër dhe zgjidhni Nga URL në menunë shtesë të kalendarëve të tjerë.

Atje ngjisni URL-në e skedarit kalendarik online dhe ndiqni hapat deri në fund për të importuar ICS në Google Calendar.

Importo kalendarin e Outlook-it në Google

Për të importuar pamjen në Google Calendar, hapi i parë është të hapësh Outlook-in dhe të eksportosh kalendarin e kërkesës në një skedar ngjarjeje.

Pas kësaj, ndiqni hapat e mësipërm për të shtuar ICS në Google Calendar.

Udhëzues për fotografi dhe video: Skedari ICS importon Kalendarin Google

Shikoni më poshtë një përparim të plotë, Në imazhe dhe më poshtë në video, se si të rëndësishme një skedar ICS në Kalendarin Google në disa hapa:

  • Hapi i parë, klikoni në ikonën plus pranë kalendarëve të tjerë, në pjesën e poshtme të majtë të ekranit. Ju mund të duhet të lëvizni poshtë kalendarit dita-ditës për të parë atë ikonë.

  • Hapi i dytë, zgjidhni opsionin Import në listë. Nëse kalendari është i arritshëm në Web, ju mund të dëshironi të zgjidhni opsionin "Nga URL".

  • Hapi i tretë, klikoni në skedarin e zgjedhur nga kompjuteri juaj për të hapur Explorer Windows

  • Hapi i katërt, zgjidhni skedarin në kompjuterin tuaj duke shfletuar nëpër dosjet tuaja me Explorer Windows

  • Hapi i pestë, klikoni në butonin Import për të importuar skedarin ICS nga kompjuteri juaj në Kalendarin tuaj Google.

  • Hapi i gjashtë, skedari ICS është importuar në Kalendarin tuaj të Google, dhe Kalendari Google tregon se sa ngjarje janë importuar nga skedari ICS.

  • Hapi i shtatë, kontrolloni nëse ngjarja ICS është importuar në Kalendarin tuaj të Google dhe hapeni për ta modifikuar ose verifikuar.

Kalendari Google: importoni skedarin dhe ngjarjet ICS

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment