Si të fshini kopjimet në Excel

Si të fshini kopjimet në Excel [Shqiptar]

Si të eliminohen kopjimet në Excel

Si të gjeni kopjimet në Excel, të fshini rreshta kopjuar në Excel dhe të eleminoni kopjimet në Excel të gjitha janë të njëjta gjë, me një funksion të thjeshtë të përfshirë në Excel për të kryer deduplikimin e të dhënave.

Më poshtë, ne gjithashtu do të propozojmë një zgjidhje tjetër me një formulë të Excel-it të kopjimit të kopjimit, i cili gjithashtu mund të përdoret për të identifikuar kopjimet në Excel dhe për të fshehur kopjet në Excel, pa patur nevojë të eliminojë kopjimet në Excel.

Një zgjidhje e shpejtë me një buton të thjeshtë për të fshirë të gjitha kopjimet, dhe një zgjidhje duke përdorur funksione dhe formula, pak më të komplikuara, për t'i identifikuar ato.

Si të shpëtoj kopjimet në Excel

Renditja e një liste dhe heqja e dublikatave është një operacion i zakonshëm dhe i dobishëm, kur punoni me listat e të dhënave: adresat e emailit, numrat e faturave, vlerat, ...

Një zgjidhje për të shpejt të përpunuar grupe të mëdha të të dhënave mund të jetë përdorimi i Notepad ++.

Një mundësi tjetër është të përdorni Excel 2013 nga suite Microsoft Office‌ 2013.

Si të hiqni dublikat në Excel

Duke filluar me grupin e të dhënave, zgjidhni kolonën (at) në të cilën dëshironi të hiqni kopjimet.

Pastaj, nga menuja DATA, zgjidhni opsionin "Hiq kopjimin".

Në popup, zgjidhni nëse të dhënat tuaja kanë header ose jo (do të thotë, një vijë e parë që nuk do të merren parasysh në operacion), dhe kolonat që dëshironi të merrni në konsideratë dhe klikoni OK. Kjo është se si të hiqni rreshta kopjuar në Excel!

Madje punon edhe me dy shtylla, tre kolona ose më shumë. Të gjithë ju duhet të bëni është të zgjidhni sa shumë kolona që përmbajnë të dhëna të nevojshme, dhe ky funksion do të fshijë kopjimet. Kjo është si të krahasosh dy kolona për të gjetur kopje identike në Excel dhe punon me më shumë kolona nëse është e nevojshme.

Ju duhet të merrni një konfirmim me sasinë e kopjeve të fshirë dhe vlerat unike të mbetura.

Së fundi, mund të dëshironi të renditni të dhënat, tani që kopjet janë eliminuar, që të keni një listë më të pastër.

Mbajtja e zgjedhjes suaj, në të njëjtën menynë DATA, zgjidhni ngjitje ose zbritje të llojit, dhe voilà!

Rendisni ose nga më të voglat në më të mëdhenjtë, ose nga më të mëdhenjtë në të vegjël, në varësi të të dhënave dhe nevojës për të.

Fshih kopjet në Excel

Për të fshehur kopjimet në Excel, dhe të ketë një deduplikim të të dhënave që do t'i mbajë të gjitha të dhënat në vend që të fshijë kopjet, bëj si në vijim. Është gjithashtu një mënyrë tjetër për të identifikuar kopjimet në Excel me formula, në vend që të përdorin funksionin e integruar. Gjithashtu do të gjeni vlera unike në kolona të shumta të Excel, vetëm në disa hapa të shpejtë dhe të lehtë:

  • Shto një kolonë të re në grupin e të dhënave, para ose pas të dhënave,

  • Renditini të dhënat sipas kolonës. Nëse dy kolona ose më shumë janë të nevojshme për kontrollin e kopjimit, krijoni një kolonë tjetër me lidhjen e këtyre dy ose më shumë kolonave dhe rendit sipas atij bashkërendimi,

  • Në kolonën e zbrazët, shtoni formulën e mëposhtme (nëse kolona është A dhe qeliza e parë boshe është A2, dhe B2 është qeliza e parë që kontrollon për kopjimin).

Formula për të gjetur kopje identike në Excel

=if(A2=B3;"Duplicate";"Original")

Highlight rreshtave të kopjuar në Excel

Tani, thjesht zgjidhni të gjitha rreshtat me vlerën Duplicate në kolonën A dhe theksojini ato!

Identifikoni kopjimet në Excel

Të gjitha kopjimet tani janë identifikuar, dhe ju mund të bëni atë që dëshironi me ta: theksoni dublikatat, fshehni kopjimet, ose shihni se si të fshini rreshta kopjuar në Excel, ...

Excel heq kopjimet nga kolona

Për të hequr dublikatat, ose fshehni kopjet në Excel, thjesht filtroni në kolonë Një vlerë të barabartë me Duplicate dhe kryejini veprimin përkatës. Kjo është si të fshini kopjimet në Excel 2013, për të kryer Excel heqjen e dublikatave nga një listë, por gjithashtu si të hiqni kopjimet‌ në Excel 2013.

Kopjoni kopjet në Excel

Për të numëruar kopjimet, në fletën aktuale, shtoni një kolonë të zbrazët në të djathtë të kolonës me funksionin e krahasimit, filtroni në kolonën A të barabartë Origjinale dhe shtoni formulën e mëposhtme në kolonën B. Ju duhet të keni çelësin në kolonën C :

=countif(C:C;A2)

Dhe zgjasë formulën në të gjithë kolonën. Prandaj do të shfaqë numërimin e dublikatave për secilën vlerë unike!

Complete 2019 Excel për fillestarët në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment