Notepad ++ nxjerr adresat e postës elektronike nga skedari i tekstit në disa hapa

Si të nxirrni adresat e postës elektronike nga skedari tekst

Duke pasur një skedar, për shembull një nxjerrje nga kutia juaj e postës dhe dëshironi të nxjerrni vetëm adresat e emailit?

Përdorimi i Notepad ++ dhe shprehja e thjeshtë e rregullt, kjo është shumë e thjeshtë.

Shihni më poshtë një shembull të plotë ose, për të përmbledhur, hapni skedarin tuaj, përdorni më poshtë regexp për të gjetur adresat e emailit, shtoni ndërprerjet e vijave para dhe pas secilës prej tyre dhe pastaj shënoni linjat që përmbajnë një adresë e-mail dhe fshijnë linjat e pashënuara.

Tekst Notepad ++ regex ekstrakt

Fikrado toos ah - laakiin hoos fiiri tusaalahan buuxa adoo isticmaalaya fikradan xariifka ah ee ka soo baxa doodda Stackoverflow.com oo ku saabsan "Soocista emailka qoraalka iyadoo la adeegsanayo note-ka ++ iyo regexp", iyo dhiirigelin dheeraad ah oo ka socota falanqayn superuser.com "Sida loo tirtiro dhammaan khadadka Notepad ++ marka laga reebo khadadka ay ku jiraan erayga aan u baahanahay? "

(\b[A-Za-z0-9._%+-][email protected][A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}\b)

Duke filluar me skedarin tuaj - në atë shembull, një ekstraktim i adresave "TO" të një dosjeje të dërguar nga Outlook 2013 - mund të keni shumë karaktere të çuditshme, tekst të panevojshëm, adresa email në të njëjtën linjë, ...

Hapi i parë është hapja e opsionit Replace, Search => Replace ose Ctrl + H.

Nnotepad ++ shprehje e rregullt

Këtu, në Gjeni çfarë, futni më poshtë shprehjen e rregullt.

(\b[A-Za-z0-9._%+-][email protected][A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}\b)

Në Replace me, futni këtë për të zëvendësuar secilën adresë të postës elektronike me: break line \ n + string kërko $ 1 + break line \ n

\n$1\n

Sigurohuni që të kontrolloni butonin e radios Express Express dhe klikoni Replace All.

Shihni rezultatin - çdo adresë e-mail është tani vetëm në një vijë të re.

Hapi tjetër është identifikimi i të gjitha këtyre rreshtave që përmbajnë vetëm një adresë të vetme elektronike. Hapni Marktabin në dritaren e Kërkimit. Kopjoni të njëjtën regexp si më parë për të identifikuar adresat e emailit. Sigurohuni që shprehja e rregullt të jetë e kontrolluar, së bashku me opsionin e vijës së shënimit, dhe të filloni operacionin e shënjimit me Mark All

Në skedar, të gjitha linjat që përmbajnë adresat e emailit tani janë të bookmarked.

Në Kërko => Faqerojtës, zgjidhni Hiq Lines të Unbookmarked

Dhe voilà! Dosja juaj tani përmban vetëm adresat e-mail pa tekst të panevojshëm.

Si një hap i fundit, mund të dëshironi të hiqni kopjimet për të pasur një listë të adresave unike të email-it.

Ekstraktimi i emaileve nga teksti file

Për të nxjerrë email nga një skedar teksti, hapeni duke përdorur Notepad ++ tekst editor, dhe zbatoni udhëzimet e mësipërme, duke përdorur një shprehje të rregullt, etiketimin e të gjitha emaileve, përzgjedhjen vetëm të postës elektronike dhe kopjimin e tyre.

Notepad ++ kopjoni të gjitha ndeshjet regex

Për të kopjuar të gjitha ndeshjet e regex, përdorni Marktab në dritaren e kërkimit të Notepad ++. Duke vënë këtu regexp, të gjitha rezultatet që përputhen me regexp do të shënohen dhe mund të zgjidhen dhe kopjohen në këtë mënyrë.

Hiq kopjimet në notepad ++

Notepad ++ shirit tags HTML

Për të hequr HTML tags në Notepad ++ nga një tekst, përdorni më poshtë shprehjen e rregullt<.*?>|</.*?>, dhe zëvendësohet për shembull me hapësirë. Sigurohuni që kutia e kontrollit të shprehjes së rregullt në formën e kërkimit është përzgjedhur.

<.*?>|

Notepad ++ nxjerr URL

Në menunë e zëvendësimit, e aksesueshme me shortcut CTRL + H, përdorni regexp në vijim, me shprehjen e rregullt dhe dot përputhet me linjën e re të kontrolluar:

.*?(http\:\/\/www\.[a-zA-Z0-9\.\/\-]+)

Dhe përdorni këtë zëvendësoj vargun për të marrë një listë të të gjitha URL-ve të nxjerra në skedar:

$1\n

Si të kopjoni linjat e shënuara në NotePad ++?

Teksti i shënjuar në Notepad ++ mund të kopjohet duke përdorur një kërkim regex, duke përdorur menunë e kërkimit> shenjë, duke zgjedhur linjën e bookmark dhe duke klikuar të shënoni të gjitha.

Pastaj, përdorni kërkimin> bookmark> copy menu bookmarks line, dhe rezultati mund të ngjitet në një skedar të ri, që përmban kopjen e linjave të shënuara.

Si të nxirrni email nga teksti në disa klikime?

Për të nxjerrë email nga teksti, thjesht futni një shprehje të rregullt për të gjetur të gjitha adresat e emailit në një skedar teksti, për shembull një nxjerrje të të gjithë kontakteve nga Microsoft Outlook.

Pastaj, identifikoni adresat e emailit dhe hiqni linjat shtesë. Duke përdorur NotePad ++, lehtë mund të bëhet duke ndjekur udhëzuesin tonë.

nxjerr adresën e emailit nga Notepad ++ duke përdorur regex

Si të nxirrni email nga skedari CSV?

Adresat e postës elektronike në një CSV, siç është eksporti i MicrosoftOutlook, funksionojnë saktësisht njësoj si për një skedar teksti standard.

Për të nxjerrë email nga skedari CSV, filloni duke hapur skedarin CSV me redaktorin e tekstit Notepad ++, dalloni adresat e vetme të postës elektronike me procesin e shpjeguar më lart dhe kopjoni ato.

Për të nxjerrë email nga skedari CSV ndiqni procesin e mëposhtëm:

  • Hapni skedarin CSV me redaktorin e tekstit Notepad ++,

  • Vendosni adresa të rregullta që përputhen me adresa të mundshme të postës elektronike,

  • Zëvendësoni ato me postë elektronike dhe pushim të linjës,

  • Përdorni një shprehje të rregullt për të shënuar adresat efektive të postës elektronike,

  • Hiq linjat pa shënjuar që nuk përmbajnë adresa të postës elektronike,

  • Merrni një listë përfundimtare duke kryer një operacion për të hequr kopjimet që do të pastroni skedarin tuaj dhe do të keni ekstraktet e postave elektronike nga skedari juaj CSV dhe të gatshëm për eksport.

Pasi të keni përfunduar emailet nga procesi i skedarit CSV, duke përdorur një shprehje të rregullt, do të keni mundësi t'i kopjoni ato direkt nga rezultatet.

Si të nxirrni adresat e postës elektronike nga skedari tekst

Artikuj të ngjashëm


Comments (7)

Irene Page, 2018-08-19
Simple, clair et bien expliqué, merci beaucoup
Lee Ryan, 2018-08-19
No sabía acerca de estos detalles, por favor haga más
Raymond Mcbride, 2018-08-19
O poveste grozavă, mulțumesc pentru schimbul
Kathryn Baker, 2018-08-19
ที่ทำงานได้ดีสำหรับฉันไม่จำเป็นต้องดูเพิ่มเติมใด ๆ
testkingaws, 2018-11-05
Thank you, author, was very useful for me
George Mauricio Santana Lima, 2019-01-16
THIS TUTORIAL IS AMAZING, SUCH AN USEFUL GUIDE! <3
Kaspars, 2019-01-16
Thank you! This came handy!

Lini një koment