Si ta regjistroni zërin në Windows 10 lehtësisht me Audacity?

Si ta regjistroni zërin në Windows 10 lehtësisht me Audacity? [Shqiptar]

Hapat e thjeshtë për të përdorur programin më të mirë falas për regjistrimin e zërit për Windows 10

Për të regjistruar zërin në Windows 10 mënyra më e lehtë mund të jetë përdorimi i softverit muzikor Audacity për Windows që mund të shkarkohet dhe përdoret falas, si një redaktues skedar WAV për Windows 10 dhe si një regjistrues MP3 falas për Windows 10.

Skedarët e krijuar me zë rekord në Windows 10 mund të përdoren për shembull për të bërë prezantimin Powerpoint me audio dhe për ta kombinuar atë me një regjistrim të ekranit të Windows për shembull.

Ju gjithashtu mund të përdorni regjistruesin e ndërtuar në audio për Windows - por ai është më pak i plotë, ka funksionalitete të kufizuara dhe nuk do t'ju lejojë të krijoni dhe modifikoni skedarët WAV siç duhet.

Si të regjistroni zërin duke përdorur aplikacionin Regjistruesi i Zërit në Windows 10

1- Shkarkoni programin muzikor Audacity për Windows

Filloni duke shkarkuar programin muzikor Audacity për Windows i cili është në dispozicion falas në faqen e tyre të internetit, dhe është programi më i mirë i regjistrimit audio për Windows të disponueshëm.

Merrni versionin e fundit si një Windows Installer, mënyra më e lehtë për të shkarkuar dhe instaluar programin në kompjuterin tuaj.

Pastaj, pasi të keni shkarkuar dhe nisur instaluesin e automatizuar, ndiqni hapat e magjistarit të instalimit që do t'ju udhëheqin gjatë procesit - si parazgjedhje, me siguri nuk keni nevojë të bëni ndonjë gjë të veçantë dhe thjesht mund të vazhdoni të klikoni në tjetrën.

Softuer muzikor i guximshëm për Windows

2- Regjistroni zërin në Windows 10 falas

Once in the Softuer muzikor i guximshëm për Windows, the first screen will offer links to get help on using the software.

Sidoqoftë, ndërfaqja është mjaft e vetë-shpjeguese dhe softveri është shumë i lehtë për t’u përdorur.

Filloni regjistrimin duke klikuar në butonin shumë të madh të kuq, regjistroni rrugën e re. Dhe kjo eshte e gjitha!

Duke klikuar thjesht në atë buton, programi do të fillojë të regjistrojë zërin tuaj në Windows 10.

Pasi të keni mbaruar regjistrimin, thjesht klikoni në butonin stop, dhe regjistrimi menjëherë do të ndalet.

Pas kësaj, përdorni butonin play për të dëgjuar përsëri regjistrimin e zërit tuaj që sapo është krijuar.

Softuer muzikor i guximshëm për Windows

Duke hapur menunë e modifikimit, do të keni qasje në disa opsione thjesht të botimit të regjistrimit të zërit, siç është fshirja e regjistrimit aktual në rast se dëshironi të filloni një të re.

Nëse keni zgjedhur një pjesë të regjistrimit audio vizualisht duke përdorur një operacion zvarritës, mund të përdorni gjithashtu menunë edituese për të prerë atë rekord, shumë të dobishme për shembull për të zgjedhur vetëm regjistrimin e zërit dhe prerë zhurmat para dhe pas audio rekord.

3- Eksportoni regjistrimin audio të skedarit WAV

Pasi të jeni të kënaqur me regjistrimin e zërit që është krijuar, përdorni opsionin redaktoni> eksportoni si WAV, ose modifikoni> eksportoni si MP3, sipas dëshirës tuaj, për të eksportuar regjistrimin tuaj audio në formatin e kërkuar.

Pastaj do të duhet të zgjidhni një vendndodhje në kompjuterin tuaj për të ruajtur skedarin audio që është regjistruar.

Ai skedar audio më pas do të përdoret si çdo skedar audio në kompjuterin tuaj, dhe për shembull mund të përdoret në një listë dëgjimi.

Para ruajtjes së skedarit, do të keni mundësi të futni informacione shtesë meta që do të përfshihen në regjistrimin e skedarit audio, siç janë emri i artistit, titulli i pista, titulli i albumit, numri i pista, viti, zhanri dhe komentet.

Të gjitha këto informacione mbi etiketat e metadata do të shfaqen për shembull në ekranin e një MP3 player, ose do të përdoren për të menaxhuar një bazë të dhënash regjistrimesh audio.

Regjistrimet audio të krijuara me Audacity në Windows 10

Duke përdorur regjistrimin e zërit të krijuar në atë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të modifikoni skedarët tuaj WAV dhe të krijoni përmbajtje të mahnitshme, siç janë skedarët audio për kurset në internet!

Kurse në internet me regjistrime audio dhe video

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment