Udhëzuesi i Scribus-it shton hyperlink në PDF

Duke përdorur softuerin falas të Scribus, është e mundur që të shtoni një hyperlink në krye të çdo imazhi, dhe të eksportoni atë në formatin PDF.

Kur punoni në një dokument, a do të ishte një dokument vektor, një poster i printuar ose thjesht një imazh jpeg, mund të shtoni në krye të çdo pjese të imazhit, një annotation lidhje ose një hyperlink që do të shfaqet në një PDF interaktive si zonë e klikueshme, që çon në hapjen e lidhjes së hyperlink.

Me një dokument të hapur, zgjidhni ikonën Insert Link Annotation nga shiritin e menusë, ikona dukej si dy gjurmë të zeza.

Pas kësaj, do të jetë e mundur për të zgjedhur një zonë në dokument, cila zonë do të jetë zona e klikueshme në eksportin interaktiv PDF.

Zona nuk duhet të zgjidhet drejtpërsëdrejti në mënyrë të drejtpërdrejtë, pasi ajo mund të ndryshohet më pas në çdo kohë.

Pasi që kuti të jetë vënë në zonën e përdorshme, tërhiqeni dhe rrëzojeni atë për ta zhvendosur në një pozicion tjetër, ose përdorni bërrat e lëvizjes dhe ndryshoni madhësinë e saj.

Do të jetë zona e klikueshme në PDF interaktive që do të eksportohet nga softueri Scribus.

Klikoni dy herë mbi zonën për të hapur popuncat e shënimit, ku hyperlink mund të jetë setup.

Mund të jetë një tekst, një lidhje, një lidhje e jashtme ose një lidhje e jashtme e internetit. Për të krijuar një hyperlink, ne do të zgjedhim opsionin e jashtëm hyper link.

Prej atje, thjesht futni URL-në në të cilën duhet të lidhet hyperlink dhe URL-ja do të jetë destinacioni i zonës së klikueshme në PDF interaktive.

Pasi që dokumenti të jetë konfiguruar, për shembull duke importuar një foto dhe duke shtuar një hyperlink në krye të zonës së klikueshme, mund të eksportohet nga Scribus.

Përzgjidhni menynë e opsionit eksport> eksport si PDF dhe zgjidhni versionin PDF që duhet përdorur për të krijuar një PDF interaktive me një hyperlink klikueshëm.

Sapo skedari të jetë krijuar në kompjuter, hapni atë me një softuer të shikuesve PDF dhe vendosni treguesin e miut në zonën e klikueshme.

Duhet të ndryshohet në një dorë, duke treguar se zona e klikueshme është një hyperlink dhe URL-ja e destinacionit do të shfaqet në zonën e aluzionit, duke treguar se ku do të shkojë klikimi në linkun.

Klikoni në linkun për ta hapur atë në shfletues, dhe ndani PDF ku është e nevojshme!

Ndihmë Smartphone - udhëzues dhe këshilla për pajisjen tuaj
Ku mund të FLY? Frymëzim udhëtimi dhe prenotim
Scribus portativ
Shkarko Scribus

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment