Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Si për të zgjidhur një touchpad me aftësi të kufizuara laptopë ASUS?

Si për të zgjidhur një touchpad me aftësi të kufizuara laptopë ASUS? [Shqiptar]

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Si të zgjidhet një touchpad me aftësi të kufizuara në ASUS ZenBook

Duke gabuar me aftësi të kufizuara ASUS ZenBook touchpad, me pamundësinë për të reaguar atë duke përdorur shkurtore të tastierës, zgjidhja e vetme është që të shkoni te cilësimet e Windows> pajisje> touchpad> vendosni prekësin në ON.

Nëse opsioni touchpad nuk po shfaqet, ose zhduket pas rifillimit të kompjuterit, atëherë shkarkoni drejtuesin e Asus ATK nga faqja e shkarkimit të Asus, drejtoni aplikacionin, çinstaloni paketën, instaloni përsëri atë dhe rifilloni kompjuterin. Pas kësaj, touchpad Asus duhet të punojë përsëri.

Faqja e shkarkimit të shoferëve të Asus

Shihni më poshtë një udhëzues të detajuar se si të zgjidhet kjo çështje e një touchpad me aftësi të kufizuara ASUS ZenBook.

Si të çaktivizoni një mouse pad në një fletore Asus Chron.com

Aktivizimi i touchpad në cilësimet e Windows

Duke filluar me hapjen e menysë së Windows-it, kërkoni për opsionet e cilësimeve duke lëvizur poshtë listës së aplikacioneve në dispozicion. Është gjithashtu e mundur për të gjetur atë duke kërkuar për cilësimet në formën e kërkimit të Windows.

Si të Disable / Enable Touchpad në Windows 10 Laptop

Hapi tjetër, një herë në cilësimet e Windows, për të riaktivizuar një touchpad me aftësi të kufizuara, është të hapni menunë e pajisjeve nga cilësimet e Windows. Kjo meny do të mbulojë të gjitha opsionet për pajisjet BlueTooth, printera dhe mouses - që përfshin touchpad.

Çaktivizo / Aktivizo Touchpad - Ccm.net

Pastaj, gjeni opsionin e prekjes së prekjes, e cila është e disponueshme në menunë e majtë, nën menunë e miut.

Pastaj, thjesht kthehuni mbrapsht në opsionin e aktivizimit të touchpad në cilësimet e touchpad. Në shumicën e rasteve, arsyeja që prekja është çaktivizuar është gabim dhe kjo është mënyra më e lehtë për të zgjidhur problemin.

Pasi që opsioni të jetë riaktivizuar, provoni të prekin touchpadin tuaj dhe të lëvizni treguesin e miut, tani duhet të punoni mirë.

ASUS Touchpad nuk punon në Windows 10 [SOLVED] - Driver Easy

Pse touchpad nuk funksionon

Nëse operacioni i mëparshëm nuk ka funksionuar, atëherë mund të jetë një problem me shoferin.

Ka dy zgjidhje atje. Filloni duke vizituar faqen e internetit të prodhuesit të laptopit dhe duke shkarkuar drejtuesin më të fundit.

Provo të instalosh versionin e fundit të shoferit për touchpad dhe miun, rinisni laptopin dhe provo përsëri.

Nëse operacioni nuk funksionon, provoni së pari të hapni menaxherin e pajisjes së Windows, gjeni opsionin e touchpad, që mund të jetë ose nën seksionin e pajisjeve të ndërfaqeve njerëzore ose nën seksionin e miut dhe kliko me të drejtë mbi të.

Prej aty, provoni një përditësim të shoferit duke ndjekur opsionet që do të shfaqen tek ju.

Nëse kjo nuk funksionon, provoni ta çinstaloni shoferin nga menaxherët e pajisjes së Windows dhe pastaj instaloni versionin më të fundit të shkarkuar nga faqja e internetit të prodhuesit të laptopëve. Kjo duhet ta zgjidhë problemin.

Në rast se problemi ende nuk është zgjidhur, mund të ndodhë që touchpad të jetë i prishur.

Në atë situatë ekstreme, zgjidhja e vetme është që të sjell laptopin për riparim në një pikë riparimi të licencuar, garancia mund të funksionojë edhe për këtë problem.

Kur touchpad i laptopit tuaj nuk funksionon PCWorld

Touch touch-i i laptopit Asus nuk funksionon

If the above solution didn’t work out for you, it might be because your drivers are outdated and must be updated in order to have your Touch touch-i i laptopit Asus nuk funksionon solved.

Filloni duke vizituar faqen e internetit të Asus dhe gjetjen e faqes që lidhet me kompjuterin tuaj dhe sistemin operativ.

Faqja e shkarkimit të shoferëve dhe manualeve të Asus

Pastaj, shkarkoni shoferin më të fundit të touchpad-it për kompjuterin tuaj. Instalimi i shoferit dhe rifillimi i kompjuterit tuaj duhet të zgjidhë problemin.

Asus fillestarizimkacpidevice kthen mesazhin e gabimit të rremë gjatë fillimit - jo më prapa dritës së prapme të tastierës

Nëse merrni mesazhin e gabimit fillestarizimin e kacpidevice kthehet false në fillimin e fletores suaj Asus ZenPad, dhe nuk keni më dritë prapa tastierës së prapme edhe kur shtypni tastet e tastierës për të aktivizuar dritën e prapme të tastierës, atëherë çështja mund të zgjidhet lehtësisht duke shkarkuar paketën ATK në Uebfaqja mbështetëse e Asus.

Faqja e shkarkimit të shoferëve dhe manualeve të Asus

Kur drita me prapavijë të dritës nuk do të ndizet, shkarkoni dhe instaloni paketën ATK direkt nga faqja e internetit e Asus. Do të kërkojë që kompjuteri të rindizet në mënyrë që të përfundojë instalimin.

Pasi të keni instaluar versionin më të fundit të paketës ATK, mesazhi i gabimit fillestarizimkacidepadike kthehet false në fillimin duhet të ishte zhdukur, dhe drita e dritës së tastierës tani duhet të funksionojë përsëri!

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Artikuj të ngjashëm


Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

koments (0)

Lini një koment

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.