Zgjedhur: Tekstet e programit Windows 10 nuk shfaqen më

Windows 10 nuk ka tekst kudo - çfarë të bëni?

Përjetimi i teksteve që nuk shfaqen siç duhet në Windows 10 pas disa azhurnimeve specifike, dhe veçanërisht me një nga azhurnimet më të fundit të Microsoft Office, kur hapni skedarë MS Excel që ruhen në cloud OneDrive?

Kjo çështje është ndoshta për shkak të azhurnimeve më të fundit për të dy Microsoft Office dhe cloud OneDrive të Microsoft që mund të rrëmbejnë sistemin.

Shihni më poshtë mënyrën më të lehtë për të zgjidhur shpejt këtë çështje, e cila me siguri do të kërkojë të paktën një rifillim të kompjuterit.

Urdhëroni komandën e hapur si administrator

Filloni të zgjidhni problemin e tekstit eksplorues të Windows 10 që mungon duke kërkuar programin e shpejtë të komandës, duke përdorur funksionin e kërkimit të dritares dhe duke shtypur thjesht CMD, ose duke filluar të shtypni shkronjat për komandën e shpejtë.

Pasi të shfaqet aplikacioni i shpejtë i komandës, klikoni me të djathtën mbi të për të ekzekutuar si administrator.

Sidoqoftë, nëse po përjetoni tekste të programit Windows që nuk shfaqen më gabime, thjesht nuk do të mund të përdorni komandën e shpejtë, pasi nuk shfaqet asnjë tekst, dhe është e pamundur të shkruani ndonjë gjë në dritare.

Në atë rast, e vetmja zgjidhje është të rindizni kompjuterin tuaj, duke përdorur opsionin e rifillimit të menusë së Windows.

Teksti i Windows 10 që nuk shfaqet dhe aplikacionet që nuk funksionojnë - Microsoft

Drejtoni skanimin e SFC në komandën e shpejtë

Pasi kompjuteri të rindizet, provoni përsëri të hapni aplikacionin e shpejtë të komandës si një administrator.

Nëse shfaqet teksti, tani jeni në gjendje të përdorni programin dhe të filloni një skanim.

Vendosni më poshtë kodin dhe vërtetojeni me tastin enter.

SFC /scannow

Kjo do të fillojë skanimin e sistemit që mund të ketë disa çështje të sistemit që hynë në kompjuterin tuaj pas disa azhurnimeve të WIndows.

Pasi të përfundojë procesi, i cili do të marrë kohë në varësi të sistemit tuaj, por afërsisht 5 minuta, rezultati duhet të tregojë se disa çështje të sistemit janë zgjidhur.

Një regjistër është i disponueshëm në rrugën e caktuar në kompjuterin tuaj në rast se doni ta kontrolloni, por është shumë teknik dhe mund të mos ju sjellë shumë informacion.

FIX: I gjithë teksti mungon nga Windows 10

Drejtoni një pastër DISM

Pas skanimit të SFC, në të njëjtën dritare të shpejtë të komandës, ekzekutoni një program tjetër që mund të zgjidhë çështje shtesë në kompjuterin tuaj.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Ky program do të kontrollojë nëse ndonjë dyqan i komponentëve është i korruptuar, dhe do t'i korrigjojë ato nëse është e nevojshme.

Kontrolloni për azhurnimet e sistemit

Para se të rindizni kompjuterin tuaj dhe të përdorni ndryshimet e aplikuara, një hap i fundit mund të jetë të kontrolloni sistemin tuaj për azhurnime të mundshme që janë krijuar ndërkohë.

Në shiritin e kërkimit në Windows, kërkoni programin e kontrollit për azhurnimet dhe hapeni atë.

Atje, nëse ndonjë azhurnim i sistemit është i disponueshëm, ato do të shfaqen.

Dërgojini ato dhe instaloni sa më shpejt që të jetë e mundur, pasi ato gjithashtu mund të zgjidhin çështje shtesë me kompjuterin tuaj, dhe përfundimisht me suitën tuaj të Microsoft Office dhe çështjet e lidhura me re të OneDrive.

Pasi të jenë instaluar azhurnimet, rinisni në kompjuter për të aplikuar azhurnimet në kompjuterin tuaj.

Pothuajse i gjithë teksti mungon nga Windows 10 Solved - Forumet Windows 10

Teksti shfaqet përsëri në explorer dhe MS Excel

Pasi të keni rifilluar kompjuterin tuaj dhe pasi të keni ekzekutuar këto zgjidhje të ndryshme, ekrani i tekstit duhet të kthehet në aplikacionet tuaja si Microsoft Office, tastiera në ekran, teksti në eksploruesin WIndows.

Gjithashtu nuk duhet të jetë më problem hapja e skedareve MS Excel që janë të ruajtura në cloud OneDrive të Microsoft dhe që ishin para se të shkaktonin prishjen e eksploruesit WIndows.

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment