How can I të dhënat e eksportit from SalesForce to Excel?

How can I të dhënat e eksportit from SalesForce to Excel? [Shqiptar]

Si të eksportoni të dhëna nga SalesForce në Excel?

Në shumë raste, mund të jetë e dobishme të eksportoni raportin e SalesForce në Excel, në mënyrë që të ndani të dhënat me kolegët ose të përgatitni prezantime. Ka mënyra të ndërtuara për të bërë një eksport SalesForce në Excel në disa hapa të thjeshtë, të gjitha të arritshme menjëherë pas hyrjes në llogarinë SalesForce.

Exporting data from SalesForce to Excel is pretty simple, once in a report, select the menu arrow > export > Excel format > Export.

Kjo do të hapë drejtpërdrejt raportin në aplikacionin Excel dhe të dhënat do të përdoren brenda programit Excel spreadsheet.

Eksporto raportin në Excel

Starting with an open report that should be exported to Excel from SalesForce Lightning, find the arrow menu on the top right corner of the report, next to the edit option.

Now, in the popup arrow menu, select the export option, which will open the interface that will allow the export from SalesForce Lightning to Excel.

Opsionet e eksportit në formatin Excel

Now, there will be two different options for data export from SalesForce, which are a formatted report, and details only.

Select the option you'd like better, and select the format of the export file, which in our case should be Excel format.xlsx, as we want to open the exported data from SalesForce Lightning to Excel spreadsheet.

Opsionet e tjera janë standarde të ndara me presje ose prerja e kufizuar pa format lokal, në rast të një kodimi të karakterit të ndryshëm.

Do not forget to select the encoding if necessary, especially if you have stored in SalesForce some specific local characters, in which case the right file encoding must be selected.

Për shembull, zgjidhni kodimin e duhur midis ISO-së perëndimore të ISO, Unicode, Japonisht, Kinezisht, Koreane dhe më shumë.

Pasi të përzgjidhen opsionet e ndryshme për eksportimin e të dhënave në Excel, vazhdoni duke klikuar në butonin Export për të filluar të eksportojë në skedarin Excel.

Çfarë është një eksport i formatuar i të dhënave

The formatted data will export the report just like it was shown on SalesForce Lightning interface, including report header, groupings, and filter details.

The exported data report will hardly be usable for computing, as it contains extra information, and also some formatimin e të dhënave that might be suitable for SalesForce only, but not for extra Excel calculations.

Cila është një detaj vetëm i eksportit të të dhënave

Të dhënat vetëm të eksportit të të dhënave do të eksportojnë vetëm rreshtat e të dhënave, me kokën e tyre.

Ky është formati i skedarit që duhet përdorur për informatikë shtesë të bërë në Excel ose në një program tjetër spreadsheet ose për të ngarkuar skedarin në një program tjetër.

Dosja e të dhënave e eksportuar do të përdoret drejtpërdrejt për filtrat, tabelat e pivot ose krahasimet me skedarët e tjerë.

Si të eksportojmë Raportin SalesForce në Excel shkurtimisht? A mund ta eksportoni SalesForce në Excel?

Raporti i SalesForce i eksportit të Excel is pretty easy in general, as all you have to do to perform a SalesForce eksportoni në Excel is to open a report, find the export arrow, and select an Excel export.

The only real difficult that you will face during the SalesForce eksportoni në Excel is to eventually select the right data that is necessary for your export.

Once the SalesForce eksportoni në Excel has been fully performed, you will be able to play with all the exported data in your spreadsheet editor, but remember that the changes performed in Excel won’t have any impact on the data stored in your SalesForce account.

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment