Si të krijoni një pult, në SalesForce Lightning?

Si të krijoni një pult, në SalesForce Lightning? [Shqiptar]

Si të krijoni një tabelë në SalesForce?

Krijimi i një pulti në SalesForce do t'ju lejojë të hyrni shpejt dhe me efikasitet informacionet më të rëndësishme për aktivitetin tuaj. Pultet e SalesForce Lightning përmbajnë informacionin e dobishëm që dëshironi të qaseni shpejt dhe mund të përshtatet plotësisht për nevojat tuaja. Krijimi i tabelave në SalesForce është një operacion i thjeshtë dhe i nevojshëm për të përdorur potencialin e plotë të raportimit në kohë reale.

Për të krijuar një, thjesht shkoni te pultet në aplikacionet e navigimit> pulti i ri dhe shtoni komponentët që janë të domosdoshëm për vizualizimin tuaj të shpejtë, dhe shihni më poshtë udhëzuesin tonë të plotë për krijimin e pultave në versionin SalesForce Lightning.

Krijo një pult të ri

Për të krijuar një pult të ri, fillo duke përdorur aplikacionin e paneleve të kontrollit nga paneli i navigimit në ekranin kryesor.

Prej aty do të shfaqen panelet e fundit, nëse ndonjëri prej tyre është i disponueshëm. Përndryshe, ju mund të krijoni një pult të ri duke klikuar mbi butonin e ri të pult.

Procedura e krijimit të pultit

Hapi i parë për të krijuar një pult të ri është të futni një emër për pult, i cili është i detyrueshëm.

Në rast se keni shumë pult, mund të jetë e dobishme të futni një përshkrim gjithashtu, në mënyrë që ta merrni më shpejt në të ardhmen.

Është gjithashtu e mundur të ruhet paneli në një dosje të definuar, në mënyrë që të gjitha skanimet e tua të ruhen siç duhet me llojin e panelit ose përdorimin për shembull.

Shtimi i komponentëve në një pult

Sapo të krijohet pult, do të vijë bosh, pa shtuar asnjë komponent. Një sasi e caktuar e shesheve do të jetë në dispozicion, dhe komponentët mund të shtohen dhe të shkallëzohen për të mbushur këto pllaka.

Shtypni butonin plus komponent për të krijuar një komponent të ri.

Një komponent mund të jetë një raport ose një dosje dhe ekrani i ardhshëm do të lejojë që të kërkojë një raport apo dosje ekzistuese.

Kërkoni raportin ose dosjen që dëshironi të përdorni në pultin aktual dhe zgjidhni atë.

Pasi të jetë zgjedhur raporti, është e nevojshme të selektohet se si do të shfaqet ky raport si një komponent në pult: a duhet të jenë të dhënat e papërpunuara në një tabelë, a duhet të jetë një tabelë si një byrek ose një tabelë, cilat fusha duhet të të përdoret në atë komponent dhe shumë opsione të tjera.

Përzgjidhni se si duhet të shfaqet raporti dhe lëvizni poshtë pjesës së krahut të majtë për të parë më shumë opsione.

Duke shkuar poshtë në listën e opsioneve për atë komponent, është e mundur të përzgjidhni kolonat për tu shfaqur në raport, e cila është veçanërisht e dobishme kur kaloni në një tabelë, në të cilën më shumë gjasa disa kolona nuk do të sjellin ndonjë vlerë të shtuar.

Duke shkuar më poshtë në listën e opsioneve, mund të gjenden më shumë opsione, si përzgjedhja e kolonës në të cilën duhet të renditen të dhënat, cilat njësi të ekranit duhet të përdoren në pultin e krijuar, duhet të shfaqen totalet dhe më shumë.

Pamje paraprake e tabelës së komponentëve

Sapo të përzgjidhen opsionet e duhura, përbërësi duhet të shfaqet si një vrojtim në të njëjtën dritare dhe mund të modifikohet derisa të klikosh mbi butonin shtesë për të shtuar përbërësin në pult.

Mos hezitoni të luani me tipat e tabelave të ndryshme në dispozicion deri sa të gjeni atë që do t'ju lejojë të merrni vendime ose veprime të tjera nga informacionet e kësaj pult. Zona e shikimit do të përditësohet sapo të klikoni në një tip tjetër të tabelës.

Pasi të shtohen disa komponentë në pult, do të duket më e dobishme dhe duhet të shërbejë për qëllimin e saj, për të shfaqur informacionin në kohë reale bazuar në raportet që janë përzgjedhur.

Me pak fjalë duke krijuar tabelë në SalesForce

Për ta përmbledhur, krijimi i pultit në SalesForce është një operacion i lehtë, dhe ka shumë përfitime dhe fleksibilitet. Një tabelë Rrufeje e Forcës së Shitjes ju lejon të merrni vendime më të mira, dhe shpejt të hyrni dhe të vizualizoni të dhënat që kanë rëndësi për ju, në kohë reale.

Cila është pulti juaj elektrik i preferuar i Sales Sales? Farë po pret nga krijimi i pultit në SalesForce? Na tregoni në komente.

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment