Si të bashkoni llogaritë në SalesForce Classic?

Si të bashkoni llogaritë në SalesForce Classic?

SalesForce si të bashkoni llogarinë

Nuk është e mundur të bashkohen llogari në ShitjetKërkimi i rrufetë, ky operacion duhet të bëhet në klasiken SalesForce.

Pasi të jeni në SalesForce Classic , shkoni te llogaritë> bashkoni llogaritë> gjeni llogari> bashkoni dhe zgjidhni vlerat që duhet të ruhen për mospërputhjet.

Gjej opsionin e llogarive të bashkuar në pultin e llogarive

Pasi të jeni në ndërfaqen klasike SalesForce, filloni duke gjetur skedën e llogarisë nga zona e navigimit dhe hapeni.

Në menunë e llogarisë, thjesht zgjidhni opsionin e llogarive të bashkimit, e cila është në dispozicion në seksionin e veglave në anën e djathtë.

Gjeni llogari për t'u bashkuar në SalesForce Classic

Pasi të bashkoni ndërfaqen e llogarive, gjeni dy ose tre llogaritë që duhet të bashkohen së bashku. Nuk është e mundur të bashkohen më shumë se tre llogari në një kohë.

Përdorni fushën e kërkimit për të gjetur llogaritë të bashkohen me emrin e tyre dhe klikoni mbi butonin për të gjetur llogaritë për të filluar kërkimin.

Sapo të gjenden llogaritë, zgjidhni ato duke vërtetuar kutinë e kontrollit në fillim të linjës së llogarisë.

Klikoni në vijim sapo të regjistrohen llogaritë për t'u bashkuar, janë zgjedhur më së miri, tre prej tyre më së shumti.

Zgjidhni vlerat për t'u bashkuar në llogaritë

Pasi të jenë zgjedhur llogaritë, një ndërfaqe do t'i tregojë ato pranë tjetrës, me çdo fushë të identifikueshme lehtësisht.

Për fushat që janë të ngjashme në të gjitha llogaritë, nuk duhet të ndërmerren veprime, pasi të njëjtat të dhëna do të barten në llogarinë e bashkuar.

Megjithatë, për fushat që kanë një vlerë të ndryshme në llogaritë, emri i fushës do të jetë i theksuar në ngjyrë blu dhe do të jetë e nevojshme për të zgjedhur informatat që duhet të mbahen në llogarinë e shkrirë, duke verifikuar butonin e radios përpara një të saktë .

Sapo të gjitha informatat të jenë kontrolluar dhe veprimet janë marrë në vlerën e fushave për të mbajtur në llogarinë e bashkuar, klikoni butonin e bashkimit për të vazhduar me bashkimin e llogarisë.

Një pop-up do të kërkojë konfirmimin e bashkimit të llogarive, pasi ky operacion nuk mund të anullohet.

Një rekord do të mbetet pas bashkimit, që përmban vetëm vlerat e zgjedhura dhe llogaritë ekzistuese ekzistuese nuk do të jenë më të arritshme.

Vazhdoni me kujdes dhe kontrolloni dy herë se informacioni i duhur është përzgjedhur për bashkimin e llogarive.

Llogaritë u bashkuan me sukses

Pasi të keni vërtetuar operacionin e bashkimit të llogarive, sistemi Classic i Salesforce do t'ju kthejë në vizualizimin e llogarisë.

Aty, lista e fundit e llogarive duhet të përmbajë llogarinë që sapo është shkrirë.

Klikoni në atë llogari për të parë nëse operacioni ka shkuar mirë.

Pastaj, kontrolloni që llogaria e bashkuar përmban informacionin e nevojshëm, siç është zgjedhur gjatë procedurës së bashkimit.

Nuk ka veprime të tjera për të marrë, llogaritë janë bashkuar me sukses së bashku në një llogari të vetme, sipas përzgjedhjes së fushës së bërë në ndërfaqen e bashkimit.

Si të bashkohen llogaritë në Salesforce Lightning?

Nuk është e mundur të bashkohen llogaritë në Salesforce Lightning, për shkak të menaxhimit të llogarive të ndryshme.

Ky operacion mund të kryhet vetëm në ndërfaqen Classic të Salesforce.

Si të bashkoni llogaritë në SalesForce? Shkurtimisht

Për të kryer një operacion të llogarive të shkrirjes SalesForce, thjesht ndiqni hapat e mëposhtëm:

  • Filloni me hyrjen në llogarinë SalesForce,

  • Përfundimisht kaloni në SalesForce Classic në rast se jeni regjistruar në Rrufe,

  • Shkoni te llogaritë> SalesForce bashkoni llogaritë> gjeni llogari> bashkoni,

  • Zgjidhni vlerat për të mbajtur pas operacionit të shkrirjes së SalesForce.

Pas kësaj, thjesht identifikohuni në llogarinë tuaj SalesForce Lightning, dhe do të shihni rezultatet e suksesshme të funksionimit të llogarive të shkrirjes SalesForce direkt në skedarin e llogarive SalesForce!

Artikuj të ngjashëm

koments (0)

Lini një koment