Si të përdorim Rrufeja SalesForce?

Si të përdorim Rrufeja SalesForce? - Shqiptar

Si të përdorim Rrufeja SalesForce?

Ndërfaqja e fundit e SalesForce, e cila quhet SalesForce Lightning, në kundërshtim me atë të mëparshmën, SalesForce Classic, supozohet të jetë mjaft e lehtë për t’u përdorur për të menaxhuar aplikimet e shitjeve të kompanisë suaj dhe burimet e lidhura me aktivitetet e shitjeve në Platformën SalesForce.

Shihni në këtë artikull si të përdorni ndërfaqen tuaj dhe të kryeni operacione themelore.

Udhëzues për fillestarët e komponentëve të rrufesë

Ndërfaqja SalesForce Rrufeja

Ndërfaqja është e ndarë në dy pjesë: në krye të shfletuesit të internetit, shfaqet një fushë kërkimi, së bashku me qasje të shpejtë në menutë dhe aplikacionet e preferuara.

Kjo do të jetë shiriti juaj kryesor i mjeteve kur punoni me SalesForce, dhe mund të konfigurohet që t'i përshtatet nevojave tuaja, të cilat do t'i shohim më vonë.

Në faqen kryesore, si parazgjedhje, shfaqet performanca e përgjithshme tremujore, për t'ju treguar menjëherë pasi të keni hyrë sesi shitjet shkuan kohët e fundit.

Duke lëvizur poshtë, do të keni akses në të dhëna më interesante, të tilla si lajmet e fundit, dhe gjithashtu një asistent i cili do të shfaq veprimet e mundshme që duhet të merren për të rritur shitjet, përcjelljen e klientëve dhe përmbushjen e afateve.

Duke zbritur pak më shumë, ngjarjet e sotme dhe detyrat e sotme do të shfaqen, nëse ndonjë është krijuar dhe është e rëndësishme për ditën.

Regjistrimet e krijuara së fundmi do t'ju japin një akses të shpejtë me një klik të thjeshtë në konfigurimin më të ri të të dhënave në sistem për një shqyrtim të shpejtë.

Marrëveshjet kryesore për mundësitë e fundit gjithashtu do t'ju ndihmojnë të vozitni më shumë shitje duke hyrë në disa mënyra nënshkrime të kontratave të mundshme.

13 Këshilla të Lehta për Rrufejen e Fuqisë së Shitjes dhe Mashtrime që Ju lutemi Salespeople (2019)

Konfigurimi dhe dokumentacioni

Ka disa gjëra që mund të konfigurohen për çdo përdorues në ndërfaqen SalesForce: konfigurimi i përgjithshëm, cilësimet e përdoruesit dhe aplikacionet.

Duke klikuar në ikonën e ingranazheve, do të keni qasje në menunë e konfigurimit, në të cilën mund të ndryshoni cilësimet e përgjithshme të platformës SalesForce, shumica e tyre që gjithashtu do të kenë një ndikim të përdoruesve të tjerë të sistemit.

Duke klikuar në ikonën tuaj të avatarit, në këndin e sipërm të djathtë të ndërfaqes, do të keni qasje në menunë e cilësimeve, në të cilën mund të ndryshoni cilësimet që zbatohen vetëm për përdoruesin që është regjistruar aktualisht, si fjalëkalimi, formati i datës, gjuha e ndërfaqes ose preferencat e tjera personale.

Butoni i shenjës së pyetjes do të ofrojë një qasje të drejtpërdrejtë në dokumentacionin SalesForce, dhe në çdo kohë mund t'u ofrojë përdoruesve ndihmë të drejtpërdrejtë në sistem, nga përdorimi i ndërfaqes deri në krijimin e grafikëve të personalizuar.

Ikona plus do t'i japë qasje veprimeve globale, siç janë krijimi i një ngjarje të re, një detyrë e re, një kontakt i ri, për të regjistruar një telefonatë, për të krijuar një mundësi të re, për të krijuar një rast të ri, për të vendosur një epërsi të re, të futni një shënim të ri, ose shkruaj nje email.

Të gjitha këto operacione janë të zakonshme brenda softuerit CRM, dhe zakonisht përdoren nga shumica e përdoruesve, prandaj një lidhje direkte vendoset atje dhe është e lehtë për t'u përdorur në çdo kohë, sa herë që duhet të kryhet një veprim biznesi.

Tutorial i Rrufejes së Salesforce

Artikujt e navigimit të aplikacioneve të shitjeve

Duke klikuar në ikonën e stilolapsit menjëherë nën avatarin e përdoruesit, do të hapet një artikull i aplikacioneve të shitjes në modifikimin e shitjeve dhe do t'i lejojë secilit përdorues të vendosë për vete aplikacionet më të rëndësishme në të cilat dëshiron të përdorë drejtpërdrejt nga shiriti i sistemit në krye.

Duke klikuar në shtimin e më shumë artikujve, lista e aplikacioneve në dispozicion do të hapet dhe çdo aplikacion mund të shtohet në listën e aplikacioneve për përdoruesin.

Duke klikuar dhe zvarritur dhe hequr aplikimet, rendi i tyre mund të ndryshohet dhe do të pasqyrohet menjëherë në ekranin e ndërfaqes.

Lista e aplikacioneve është shumë e madhe, dhe secila prej tyre ka përdorimin e vet, dhe ka si synim role të ndryshme brenda kompanisë.

Experfarë do të thotë përvoja e vetëtimës Salesforce për përdoruesit klasikë

Artikujt e aplikacionit

Duke klikuar në emrin e çdo aplikacioni në shiritin e menusë do të hapet direkt aplikacioni.

Në përgjithësi, secila faqe fillestare e aplikacionit do të tregojë si parazgjedhje elementët e fundit të krijuar që janë të rëndësishëm për përdoruesit aktual, me lidhje direkte për t'i modifikuar ato, dhe lidhje të tjera për të krijuar shënime të reja në bazën e të dhënave.

Aplikacione të tjera si pultet do të shfaqin informacionin dhe mund të konfigurohen plotësisht për secilin përdorues për të shfaqur informacionin që ka rëndësi për të.

Elementdo element i shfaqur gjithmonë ka lidhje të drejtpërdrejta për të hyrë në të dhënat në lidhje me aplikacionin, duke i bërë të gjitha lehtësisht të arritshme me disa klikime, dhe plotësisht të personalizueshme.

Gjashtë tiparet kryesore të Rrufejes së Salesforce ... dhe pse kanë rëndësi

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment