Si të bëni një filtër në fytyrë në Instagram?

Si të bëni një filtër në fytyrë në Instagram? - Shqiptar

Paga e konsulentit të SAP

Si të krijoni filtra të klientëve në Instagram?

Krijimi i filtrave me porosi AR për Instagram bëhet në kompjuter duke përdorur programin softuer Spark AR Studio, i cili mund të shkarkohet falas në faqen e shkarkimit Spark AR.

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar programin, është e mundur të krijoni filtra Instagram AR lehtësisht duke përdorur efektet e integruara në Instagram AR tashmë të disponueshme, ose duke krijuar tuajin në programin përkatës të krijimit të realitetit të shtuar, dhe t'i ngarkoni ato në biznesin tuaj në Facebook faqe ose llogarinë tuaj të biznesit në Instagramm dhe më vonë për të ndarë historinë në Instagram në Facebook.

Shihni më poshtë udhëzuesin tonë hap pas hapi për të krijuar efekte me porosi të Instagramit AR dhe t'i ndani me miqtë tuaj! Pas kësaj, shkoni më tej dhe krijoni një Instagram atë që po filtroni me imazhet tuaja dhe përfundoni me publikimin tuaj të efektit në Instagram.

Shkarkoni AR Shkëndijë
Filtri më i mirë AR në Instagram

Cilat janë efektet në Instagram AR?

AR: Realiteti i Shtuar

Efektet e Realitetit të Shtuar në Instagram, të quajtura gjithashtu efekte Instagram AR, janë efekte vizuale specifike që aplikohen në kohë reale në temë para kamerës, dhe ndryshon vizuale duke shtuar elemente, ose duke modifikuar fizikën e regjistruar me kamerën.

Shkarkoni, instaloni dhe filloni programin Spark AR Studio

Filloni duke shkuar në faqen e internetit të Shkëndijës AR Studio në kompjuterin tuaj - nuk mund të bëhet në celular, dhe vazhdoni me versionin më të fundit të aplikacionit të shkarkimit Spark AR, që duhet ta instaloni në kompjuterin tuaj duke ndjekur udhëzimet në ekran.

Pastaj, filloni aplikimin duke e gjetur atë në listën e programeve, nën emrin Shkëndijë AR Studio.

Do të duhet të identifikoheni me llogarinë tuaj të Facebook dhe Instagramin e lidhur - do të përdoret më vonë për të shkëmbyer lidhje midis softuerit dhe profileve tuaj në Facebook ose Instagram.

Pasi të keni në softuer Spark AR Studio, ai do të fillojë me një turne të shpejtë të udhëhequr, në rast se është hera juaj e parë që fillon aplikimin. Nëse ndjeheni si ajo, mos hezitoni ta ndiqni atë. Sidoqoftë, aplikacioni është goxha i thjeshtë për t’u përdorur.

Si të krijoni filtrin Instagram AR në disa hapa

Duke filluar duke krijuar një projekt të ri, ju ofrohen opsione të ndryshme paraprakisht:

  • Projekt bosh, për projekte të avancuara siç është krijimi i një Instagram çfarë po filtron,

  • Dekorimi i fytyrës, për të ndërtuar një pamje me objekte 3D dhe okluzive,

  • Objektet Botërore, për të vendosur një objekt 3D në botën reale me ndjekjen e aeroplanit,

  • Grim, për të krijuar një pamje kozmetikë me një gjurmues fytyre dhe blloqe,

  • Sfondi, për të ndryshuar sfondin me ndarje,

  • Dekorimi i kokës, për të ndërtuar një pamje me objekte 3D dhe okluzive,

  • Filtër me ngjyra, për të bërë një filtër me ngjyra me një kanavacë dhe blloqe,

  • Dekoratë në qafë, për të ndërtuar një pamje me objekte 3D dhe okluzive,

  • Maskë për fytyrën, për të krijuar një maskë me një gjurmues të fytyrës dhe rrjetë fytyre.

Zgjidhni modelet që dëshironi të përdorni, në shembullin tonë modelin e dekorimit të fytyrës dhe vazhdoni me krijimin e filtrit në Instagram AR.

Udhëzuesi Ultimate për Shkëndijën AR Studio për Instagram - Blog më vonë

Blloku i importit nga biblioteka e AR

Për të përdorur më shumë blloqe argëtuese, një bllok është një objekt 3D që mund të përdoret brenda filtrit të realitetit të shtuar, përdorni skedarin e menusë> Importi nga biblioteka e AR.

Nga atje, lundroni në bibliotekën e objekteve 3D të realitetit të shtuar për të gjetur objektin që dëshironi të shtoni në filtrin e realitetit të shtuar.

Për shembull, në rastin tonë, ne duam të shtojmë një përkrenare futuriste në kokën e modelit kryesor përpara kamerës.

Zgjidhni modelin që dëshironi të përdorni nga biblioteka e realitetit të shtuar, shkarkojeni atë dhe importojeni falas kur të jetë gati.

Pasi objekti të jetë importuar në projektin aktual, thjesht tërhiqni dhe lëshoni objektin nga menyja e pasurive, në këndin e poshtëm të majtë të faqes dhe zhvendoseni atë në gjurmuesin e fytyrës - prandaj do të lidhet me lëvizjet e gjurmuara të fytyrës.

Dhe kjo eshte e gjitha! objekti 3D është i lidhur tani me lëvizjet e fytyrës, dhe nuk ka pothuajse asgjë tjetër për të bërë - përveç që, në rastin tonë, ajo është shumë e madhe për fytyrën.

Prandaj, duke përdorur opsione të ndryshme, ne e shkallëzojmë atë deri në gjysmën e madhësisë, në mënyrë që të përshtatet më mirë gjerësia e fytyrës.

Test AR në fytyrën tuaj

Për të provuar rezultatet e realitetit të shtuar në kohë reale dhe me fytyrën tuaj, thjesht zgjidhni ikonën e kamerës në anën e majtë të dritares së Shkëndijës AR Studio dhe klikoni në kamerën tuaj për të përdorur menjëherë fytyrën tuaj.

Filtri më i mirë AR në Instagram

Eksportoni një filtër AR në Instagram ose Facebook

Pasi të keni mbaruar, klikoni në skedarin e menusë> eksportoni për të eksportuar realitetin e shtuar në Instagram ose Facebook.

Do të krijohet një skedar i vetëm dhe mund të përdoret për të dy operacionet.

Pasi të jetë krijuar pakoja, do të keni mundësi të shihni se sa hapësirë ​​përdor për Instagram dhe Facebook, në lloje të ndryshme pajisjesh.

Sigurohuni që madhësia e paketës të jetë sa më e ulët për të qenë në gjendje ta shpërndani atë me sukses në internet, pasi askush nuk dëshiron të shkarkojë një paketë të madhe që kërkon shumë kohë dhe përdor shumë bandwidth.

Paketat e plota mbi 40MB thjesht nuk mund të ngarkohen në faqen e internetit që merret me filtrat e Instagramit AR dhe filtrat e Facebook AR, prandaj sigurohuni që të përdorni imazhe të optimizuara dhe objekte të tjera.

Pasi të keni eksportuar projektin në një skedar lokal në kompjuterin tuaj, do t'ju ofrohet ta hapni direkt në Spar AR Hub, faqen në internet në të cilën mund të ngarkoni paketat tuaja në aplikacionet e lëvizshme.

Hub AR Hub

Once logged on the Hub AR Hub, click on upload effect to be able to upload your newly generated Instagram AR filter or Facebook AR filter.

Në pjesën e skedarit të efekteve, siguroni skedarin e paketave lokale, dhe më poshtë, në pronarin e efektit, zgjidhni profilin e Facebook ose faqen që do të menaxhojë efektin - kjo është ajo ku vendosni për shembull të postoni një filtër Instagram AR në një faqe biznesi në Instagram dhe më vonë për të shpërndarë histori në Instagram në Facebook, ose gjithashtu direkt në një faqe biznesi në Facebook.

Krijoni filtrin tuaj të realitetit të shtuar për tregimet në Instagram

Destinacioni i efektit do t'ju lejojë të zgjidhni midis këtyre opsioneve dhe do të lidhet direkt me llogarinë e pronarit të faqes Facebook.

Plotësoni kërkesat e formularit tjetër, siç e shihni të arsyeshme, dhe efekti juaj do të jetë ngarkuar në Facebook ose Instagram!

Probleme të zakonshme ndërsa krijoni një efekt në AR në Instagram

Si ta zgjidhni Shkëndijën AR Studio nuk mund ta heq dritaren e azhurnimit të politikave?

Nëse nuk mund të hiqni dritaren e azhurnimit të politikave në Studio e Shkëndijës sepse butoni për ta mbyllur atë nuk shfaqet, kjo është thjesht për shkak të rezolucionit të ekranit të Windows.

Gjeni çdo gjë më të madhe të cilësimeve të sistemit në shiritin e kërkimit të aplikacionit Windows.

Aty, në opsionet e ekranit, kaloni nga konfigurimi që keni në 100 përqind, minimumi - kjo do të lejojë që të gjitha dritaret e aplikacionit të shfaqen siç duhet, në vend që të shkallëzohen lart dhe ndonjëherë të keni butona që shfaqen jashtë zonës së dukshme të ekranit.

Pastaj, do të keni mundësi të klikoni në butonin OK të azhurnimit të politikave dhe të filloni të përdorni softuerin Studio e Shkëndijës për të bërë filtrat tuaj të Instagram AR!

Filtri më i mirë AR në Instagram

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment