Si të krijoni një faqe të biznesit në Facebook

Si të krijoni një faqe të biznesit në Facebook - Shqiptar

Krijo faqen e biznesit të Facebook

Krijimi i një faqe biznesi në Facebook është shumë e drejtpërdrejtë, duke shkuar në faqen specifike të biznesit në Facebook.

Duke pasur një faqe të veçantë biznesi në Facebook do t'ju lejojë të ndërtoni dhe zgjeroni prezencën tuaj në internet të markës, të lidheni dhe të komunikoni me klientët tuaj, të shitni shitjet, të menaxhoni reklamat dhe të merrni raporte specifike, të cilat për shembull nuk janë të disponueshme në grupet e Facebook ose në standard profilet.

Faqja e biznesit në Facebook

Për të filluar, shkoni në Facebook për faqen e internetit të biznesit dhe zgjidhni të krijoni një faqe. Gjithashtu është e mundur që nga kjo faqe të krijohen reklama drejtpërsëdrejti për biznesin tuaj, edhe nëse markë juaj nuk ka prani në rrjetin social.

Krijo faqe FB

Tani, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e faqes që dëshironi të krijoni. Çfarë lloji të ado biznesit keni? A është një markë e firmës tuaj, një biznes i pavarur, apo ndoshta është një komunitet si një OJQ, komunitet, organizatë, ekip, grup ose klub, ose një figurë publike.

Marrja e kësaj zgjedhjeje është e rëndësishme për të lejuar mundësi të ndryshme, pasi një biznes komercial do të ketë më shumë opsione për të menaxhuar reklamat si një biznes i të ardhurave dhe një figurë publike ose komuniteti nuk do të përqendrohet në strategjitë on-line tregtare.

Ndihmoni faqen e komunitetit të Facebook Smartphone

krijoi faqen e biznesit të Facebook

Pasi ta keni bërë këtë zgjedhje, zgjidhni emrin e faqes, i cili do të përdoret si emri i faqes kur arrihet nga shikuesit ose përdoret për të komentuar ose për të ndarë përmbajtjen dhe një kategori, e cila do të lejojë që faqja të jetë e shënuar në komunitetin e duhur dhe të propozojë për njerëzit e interesuar nga qendra të ngjashme të interesave.

Në shembullin më poshtë, ne po krijojmë një faqe të komunitetit për një faqe të ndihmës për smartphone, të cilat ofrojnë udhëzues për të zgjidhur të gjitha llojet e çështjeve me smartphone, si p.sh. lidhja në internet nuk funksionon ose telefoni nuk është në gjendje të dërgojë SMS.

Krijo faqen e Facebook

Tani duhet të zgjidhet një foto profili, e cila ka të ngjarë të jetë logoja për një markë ose kompani. Nëse nuk jeni të njohur me konceptin e fotografisë së profilit, një tablo e figurës së dhënë këtu do të shfaqet sa herë që faqja juaj ndërvepron në Facebook.

Në shembullin tonë, ne do të ngarkojmë logon e internetit.

Faqja është krijuar tani! Të gjitha opsionet tani janë hapur për ju.

Një pop-up do të shfaqet direkt për herë të parë duke hyrë në faqe, duke ofruar që të ftojë miqtë që të pëlqejnë faqen dhe të arrijnë në faqen e parë të pëlqyeshëm. Ky opsion do të vazhdojë të jetë i disponueshëm më vonë, por nuk do të theksohet më.

Hapi i parë, për të mbajtur vizitorët potencialë të faqes, është të vendosni një pamje sfond, një tablo të madhe që do të dekoroj në krye të faqes, elementin kryesor të dukshëm kur vizitoni faqen.

Si të hapni një faqe të biznesit në Facebook

Dhe kjo eshte! Tani faqja është krijuar.

Hapa të mëtejshëm do të ishte të shkosh më thellë në cilësimet e faqes dhe të nisësh informacione të vlefshme për klientët ose audiencën e synuar, në mënyrë që të lidhemi me njerëzit dhe të rritesh njerëzit e tu.

Nëse keni një faqe interneti, opsioni për të krijuar një buton do t'ju lejojë të futni një URL të veçantë dhe të gjithë vizitorët e faqes do të kenë mundësinë ta arrijnë atë duke përdorur atë buton të veçantë.

Cilësime të rëndësishme për të marrë në konsideratë janë informacionet e faqes, të arritshme në menunë e redaktimit të faqes së redaktimit.

Aty, futni detajet e kontaktit tuaj, orët e hapjes për një vendndodhje fizike dhe gjithashtu, shumë të rëndësishme për çdo faqe në Facebook, një dorezë, e cila do të përdoret për të krijuar një URL faqe si në vijim, në vend të një numri të gjeneruar nga makina.

Ku mund të FLY? Faqja e Facebook

Nga ajo meny, është gjithashtu e mundur që të hyni në informacionet, të cilat janë në thelb statistika në faqen tuaj: sa vizita, nga ku, cilat audiencë të mirë, janë vizitorët tuaj më shumë meshkuj ose femra, të cilët janë mosha dhe shumë më tepër. Këto janë të rëndësishme për të kuptuar audiencën tuaj dhe për të përshtatur përmbajtjen tuaj në mënyrë që të zgjerohet dhe t'i shërbejë asaj që pret.

Duke parë si vizitorë faqe do t'ju lejojë të vizitoni faqen ashtu siç do ta shihni ndonjë vizitor, pa informacionin shtesë që u shfaqet administratorëve.

Krijo Ad menu do të jetë vendi kryesor për të krijuar të gjitha llojet e reklamave, në shënjestër të audiencave të veçanta, për të marrë më shumë faqe, për të shitur produkte, për të marrë vizitorë në një faqe interneti të jashtme ose thjesht për të krijuar vetëdijen e markës.

Shumë opsione të tjera janë në dispozicion të administratorëve të faqes, mos hezitoni të luani me ta dhe na tregoni nëse keni ndonjë pyetje.

Këshilla të faqes së biznesit në Facebook

Një kosto e faqes së biznesit në Facebook është e lirë, prandaj mos hezitoni të krijoni një për biznesin tuaj ose komunitetin tuaj duke krijuar një Facebook fanpage.

Nuk është e mundur të krijohet faqja e Facebook-ut pa llogarinë personale, por thjesht mund të filloni duke krijuar një llogari në Facebook që do ta mbani privatisht dhe nuk do të përdorni, prandaj nuk keni ndonjë ndikim për ju.

Si të publikoni faqen e Facebook? Faqet e Facebook-it janë publike në mënyrë të paracaktuar, nuk ka asgjë për të bërë për ta bërë publike, siç është rasti në krijimin.

Ndihmoni faqen e komunitetit të Facebook Smartphone

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment