A është një program i filialit të veshjeve të notit të përshtatshme për ju?

Ka pasur kaq shumë herë kur e gjeta veten duke blerë diçka që nuk kisha ndërmend të bleja që në fillim. Ndërsa po kaloj nëpër media sociale, do të shoh një person që ushtron një veshje të lezetshme, dhe e gjej veten që dëshiron të gjithë veshjen, ose një pjesë të veshjes, për veten time.

Pavarësisht nëse e kuptoni apo jo, mund të ndikoheni në të njëjtën mënyrë, por vetëm për produkte të ndryshme sepse prodhuesit kanë zotëruar artin e marketingut të influencuesve. Closeshtë afër e pamundur që bizneset të shesin asgjë përveç nëse ndikojnë tek njerëzit për të blerë diçka.

Kompanitë e sigurimeve janë të mëdha për këtë. Disa madje konsiderohen kompanitë më të larta të sigurimeve sipas pjesës së tregut për shkak të teknikave të marketingut me ndikim gjenial që ata aplikuan.

Mediat sociale janë shndërruar në qendër për këtë formë të marketingut, dhe zbatimi i programeve partnere ka qenë jashtëzakonisht i lartë në mesin e daljeve virtuale. Me prirjen e mediave virtuale, influencuesit e mediave sociale OG jo vetëm që kanë rritur partneritetet e tyre të klientelës, por influencuesit e rinj kanë hyrë brenda dhe kanë ngritur klientelën e tyre.

Ndërsa zvarriten vera, daljet virtuale po zhyten në rroba banje për triko. Kështu që ata që kanë punuar në trupat e tyre verorë gjatë dimrit mund të përgatiten të rekrutohen në programet e lidhjeve të rrobave të banjës. Megjithëse njerëzit mund të mos i kuptojnë, këto lloje të programeve partnere mund të jenë një rrjedhë tjetër e të ardhurave.

Farë është marketingu i influencuesit?

Për të qenë në gjendje të kuptoni programet e filialeve, së pari duhet të gërmoni në kuptimin e marketingut të ndikuesve. Ndërsa lëvizni nëpër profile në mediat sociale, ju ndoshta shihni se njerëzit kanë #influencer në bio ose nën fotografitë që ata postojnë. Epo, ata njerëz që vëzhgoni janë "ushtarët" për marketing me ndikim.

Sipas TapInfluence, përkufizimi i marketingut të ndikimit është "marketing që përqendrohet në përdorimin e drejtuesve kryesorë për të dërguar mesazhin e markës tuaj në tregun më të madh." Në vend që dyqanet dhe sipërmarrësit të arrijnë drejtpërdrejt tek klientët potencialë, ata u drejtohen ndikuesve. Ata do të punësojnë ndikues për të promovuar markën e tyre në një mënyrë të rastësishme, por frymëzuese.

Rezultati shpresues është se ndjekësit e ndikuesit do të blejnë artikujt nga ajo markë specifike.

Influencuesit paguhen me para, zbritje ose sende falas. Në shumicën e rasteve, megjithatë, këta ndikues paguhen vetëm nëse njerëzit në të vërtetë blejnë atë që po promovojnë. Kompanitë mbajnë shënime duke i siguruar ndikuesit një kod ose lidhje specifike. Nëse një klient përdor lidhjen ose kodin për të blerë, kompania do të dijë të paguajë ndikuesin.

Njerëzit që zgjedhin të jenë ndikues janë ata që duan të punojnë nga shtëpia me kohë të plotë ose që duan të kenë të ardhura pasive jashtë punës së tyre të rregullt.

Kjo formë e marketingut është dukje e lirë për kompanitë. Especiallyshtë veçanërisht e dobishme për sipërmarrësit që mund të mos kenë fonde të mjaftueshme për të investuar në marketing. Markat nuk kanë pse të shqetësohen për pagimin e reklamave ose reklamave sepse këta ndikues po veprojnë si reklamë.

A janë marketingu me ndikues dhe programet e bashkëpunimit të njëjtë?

Përgjigja e shkurtër për këtë pyetje është po, marketingu me ndikim dhe programet e bashkëpunimit janë në të njëjtën formë të marketingut. Sidoqoftë, marketingu i filialeve zakonisht paguan një komision dhe bazohet në faqet e internetit, jo në mediat sociale. Pasi që një faqe në internet nxit shitje ose trafik për një uebfaqe tjetër, një komision paguhet.

Ndikuesit kanë tendencë të përdorin praninë e tyre në median sociale për t'i futur njerëzit në faqet e tyre të internetit. Pasi të jenë në faqen e tyre të internetit, ata ndikojnë tek vizitorët përmes blogeve, videove ose fotove për të klikuar në një lidhje që do të çojë në një sit tjetër ose që do t'i çojë ata në një faqe blerjeje.

Nëse bëhet si duhet, marketingu i influencuesit dhe programet e filialeve mund të krijojnë një prirje të madhe në shitje, veçanërisht nëse ato janë ndërthurur me njëra-tjetrën si për shembull duke ngulitur Facebook me faqen tuaj të internetit.

Amazon është një shembull i një shitësi me pakicë të madh në internet që ka një program të marketingut filial. Influencuesit përdorin lidhjet e filialeve për të fituar të ardhura pasive nga Amazon. Për dallim nga programet e tjera vetëm bashkëpunëtorë, Amazon ka një larmi opsionesh kur bëhet fjalë për promovimin e produkteve të caktuara.

Në këtë pikë, konsumatorët e dinë kur janë duke hasur në një influencues ose një sistem të marketingut filial. Pavarësisht nga njohja, ata ende mund të blejnë artikullin që po promovohet.

Disa platforma të mediave sociale kanë rregullore në të cilat ndikuesit duhet të shpallin kur një postim është një reklamë apo jo. Kjo transparencë i mban pjesëmarrësit e mediave sociale të ndjehen sikur janë duke u mashtruar nga njerëzit dhe markat që këta individë po përfaqësojnë.

Zgjedhja për të marrë pjesë në një Program të Filialeve të Veshjeve të Fëmijëve

Bikinis dhe sundresses janë ato që shihni shumica e grave që vishen me fotografi që janë të ndara gjatë verës. Disa nuk e kuptojnë atë, por veshjet e banjës, bikini veçanërisht, janë një komponent kryesor i modës verore. Sigurisht, pantallonat e shkurtra, funde dhe majat e depozitës janë artikujt për verën, por ato kanë tendencë të ripërdoren dhe rinovohen gjatë çdo vere.

Veshjet e notit janë pjesa e veshjeve që zëvendësohet afër çdo viti. Ato janë gjithashtu më të shtrenjta se copat e tjera të veshjeve verore. Mund t’i krahasoni rrobat e banjës me palltot. Gjatë dimrit, palltot mund të jenë thelbësore, kështu që ato kanë tendencë të jenë të larta në departamentin e modës. Ashtu si palltot, veshjet e banjës janë më të shtrenjta gjatë sezonit të saj sepse janë në kërkesë të lartë.

Shitësit me pakicë e dinë këtë, kështu që zakonisht menjëherë para fillimit të verës, ata fillojnë të kërkojnë influencues që të fillojnë të postojnë ndërsa sportojnë bikinet e tyre dhe rrobat e tjera të notit. Theelësi për ta zotëruar këtë është duke mos promovuar shumë herët ose vonë.

Një tjetër shënim kryesor është që marketingu në llojin e duhur të audiencës me llojin e duhur të pjesës së veshjeve është thelbësore për shitjet. Lloje të ndryshme të individëve preferojnë lloje të ndryshme të veshjeve, dhe ju zakonisht nuk do të tregtoni të njëjtën veshje për një nënë e tre fëmijëve ashtu si ju për një student të ri, kolegj.

Një influencues ose dikush që dëshiron të marrë pjesë në një program të filialeve të rrobave të banjës, mund ta gjejë se është i dobishëm financiarisht sepse rrobat e banjës janë me përparësi kryesore në modën e verës.

Përqendrimi në një ose dy programe të bashkëpunimit në një kohë është mënyra më e mirë për të trajtuar këtë lloj pune, sepse doni të paraqisni një front të bashkuar për shikuesit. Nëse jeni duke modeluar dhe promovuar markat e shumta të rrobave të banjës, shikuesit tuaj do të marrin ndjenjën se jeni duke e bërë atë për para. Ju dëshironi që ata të besojnë se keni vërtet frikë nga marka, kështu që ata do të ndikohen për të blerë.

Ju duhet të kaloni ca kohë duke hulumtuar lloje të ndryshme të programeve partnere në mënyrë që të mund të merrni pjesë në atë që i përshtatet më së miri personalitetit dhe stilit tuaj. Si prodhues, përdorimi i drejtuesve në komunitetet e duhura për të promovuar veshjen e banjës është fitimprurëse për të njëjtat arsye siç është për ndikuesit që të bashkohen me programin tuaj.

Ashtu siç ndikuesit duhet të hulumtojnë programin e duhur për ta, ju duhet të hulumtoni ndikuesit e përsosur dhe faqet e internetit të jashtëm për markën tuaj.

Frangat Imani, CarInsuranceCompanies.net
Frangat Imani, CarInsuranceCompanies.net
Frangat Imani writes and researches for the car insurance comparison site, CarInsuranceCompanies.net. She earned a Bachelor of Arts in Film and Media and specializes in various forms of media marketing.

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment