Si të fikësh automatikisht në Facebook

Si të fikësh automatikisht në Facebook - Shqiptar

Facebook të çaktivizohet automatikisht

Tipari i ri shumë i bezdisshëm i Facebook-ut automatikisht duke luajtur video mund të fiket lehtë. Për të ndalur automatizimin e Facebook, shkoni te Settings> videos> video auto-play> ndryshoni default për off.

Ky opsion i vogël i cilësimeve të menysë është se si të ndalni videot nga automatikisht duke luajtur në Facebook dhe mund të ndryshohet në çdo kohë, si në celular ashtu edhe në desktop.

Shihni më poshtë në mënyrë të detajuar se si të kryeni këtë operacion.

Fikni Facebookun automatikisht

Kur videot luhen automatikisht, që tani është rasti të jetë i paracaktuar për të gjitha llogaritë në Facebook dhe doni të fikni automatikisht në Facebook, fillo duke hapur menunë e Facebook-ut duke klikuar ikonën e sipërme të djathtë në versionin desktop.

Prej atje, zgjidhni cilësimet, e cila zakonisht gjendet në fund të listës së menusë, pak para opsionit të daljes në Facebook.

Tani, opsionet për videot në feedin e lajmeve mund të gjenden në fund të listës së dorës së djathtë, e cila përmban të gjitha llojet e opsioneve të menysë. Kjo menyje quhet thjesht video.

Si të ndalosh videon automatike në Facebook

Nga menyja e videove, pranë opsionit të videos automatike, ekziston një menu drop-down në të cilën është e mundur të ndalohet videoja automatike në Facebook, thjesht të kalosh nga default në off.

Tani, prapa në ushqimin e lajmeve, videoja automatike në Facebook është çaktivizuar. Videot në Facebook nuk do të luajnë vetvetiu kur shfaqen, por do të tregojnë një ikonë të shigjetës në krye të videove dhe nuk do të ngarkohen ose nuk do të luhen para se të shtyeni veten në butonin e luajtjes.

Cilësia e videos në Facebook është e dobët

Nëse cilësia e videos është e dobët në Facebook, me kusht që të keni një lidhje të mirë në internet dhe të mos keni ndonjë problem në shfletimin e Internetit ose në qasjen në faqet e internetit, thjesht shkoni te cilësimet> video> cilësinë e parazgjedhur video> HD nëse është e disponueshme.

Tani, videot do të luajnë në definicion të lartë sa herë që të jetë e mundur.

Nëse dëshironi të kurseni bandwidth gjatë kohës duke luajtur video në Facebook, në të njëjtën meny, zgjidhni Përkufizim i ngadalshëm vetëm për të ruajtur disa bajtë të çmuar.

Videot nuk do të luhen në Facebook

Kur videot në Facebook nuk do të luhen, shkoni te cilësimet> videot> cilësinë e parazgjedhur të videos> zgjidhni vetëm SD.

Nëse përjeton video në Facebook që nuk luan në aplikacion ose në shfletuesin e uebit, ka më shumë gjasa për shkak të faktit që videot po luhen në definicion të lartë, por lidhja është shumë e keqe ose videoja ka pasur një problem.

Papritmas, videot nuk po luajnë në Facebook. Asgjë nuk është ndryshuar. Ku qendron problemi

Si të mute një video në iPhone në Facebook

Për të heshtur videot në Facebook në parazgjedhje në celular, hapni cilësimet duke trokitur në ikonën e tre rreshtave> mediat dhe kontaktet> videot në fillimin e feedit të ri me zë.

Fikni videot e opsioneve në ushqimin e lajmeve të fillojë me zë, dhe videot do të fillojë mbytur nga default kur ato luajnë, ose me luajtje automatike ose me fillimin manual.

Si të fikni tingullin automatik për videot në Facebook në Android dhe iPhone

Asnjë tingull në videot e Facebook

Kur tingulli nuk po funksionon në videot në Facebook, pasi të keni kontrolluar se telefoni ose zëri i kompjuterit është aktivizuar, dhe zëri në videon e Facebook është vendosur, shkoni te cilësimet> mediat dhe kontaktet> kaloni tingujt përsëri.

Kalo tek Sound of Silence për Video në Facebook

Fikni tingujt e Facebook

Për të fikur tingujt e Facebook pa pasur nevojë të çaktivizoni telefonin ose të fikni altoparlantët e kompjuterave tuaj, hapni cilësimet duke trokitur në ikonën e tre rreshtave> media dhe kontakte> kaloni tingujt në aplikacionin.

Si të fikësh autoplay në YouTube

Çaktivizimi i autoplay në YouTube është me të vërtetë e thjeshtë. Në faqen e internetit të YouTube, pasi të keni filluar të luani një video, thjesht fikni opsionin e luajtjes automatike në anën e djathtë të ekranit, pranë videon dhe më poshtë shpalljes.

Ashtu si në versionin celular, është e mundur në desktop se opsioni i lojës automatike është e drejtë nën videon, në rast se hapësira e luajtjes së videos merr gjerësinë e tërë të dritares.

Joueur Du Grenier (lojtar papafingo) Kanali Youtube
Si të fikni funksionin e ri të autoplayit të YouTube

Chrome çaktivizohet automatikisht

Është shumë e lehtë të çaktivizosh video-automatikun në Chrome në pajisjet Android.

Në shfletuesin e shfletuesit të Chrome, shkoni te cilësimet> cilësimet e faqes> media> autoplay dhe kthejeni opsionin automatik për të bllokuar për të çaktivizuar automatikun në shfletuesin Chrome.

Si të Çaktivizoni Video Autoplay në Vende në Google Chrome (Përditësuar)

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment