Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Si të shtoni një çelës të huaj në phpMyAdmin

Si të shtoni një çelës të huaj në phpMyAdmin [Shqiptar]

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Si të vendosni çelësin e jashtëm në phpmyadmin

Shtimi i një çelës të huaj në phpMyAdmin është shumë e thjeshtë, por opsioni mund të jetë i vështirë për tu gjetur.

Hapni tabelën në të cilën dëshironi të shtoni çelësin e jashtëm. Shko te tab Struktura, në të cilën do të gjeni një nën menune të quajtur Relation View. Atje, zgjidhni në kolonën e cila do të mbajë çelësin e jashtëm dhe tabelën dhe kolonën e referuar nga ky çelës.

Ndërsa menutë mund të jenë shumë të vështira për t'u gjetur, referojuni më poshtë screenshots.

Gjithashtu është e mundur të shtoni një çelës të huaj me kodin SQL në vijim:

ALTER TABLE `table1` ADD FOREIGN KEY (`FK_table2`) REFERENCES `table2`(`ID`) ON DELETE RESTRICT ON UPDATE RESTRICT;

Krijo phpmyadmin te huaj

Krijimi i një çelësi të jashtëm mundëson disa opsione, duke përfshirë edhe sigurimin që një kolonë përmban vetëm shënimet që ekzistojnë në një tabelë tjetër, mundësinë për të parandaluar fshirjen e shënimeve në tabelën tjetër ose për të kaskaduar fshirjen në tavolina të referuara.

Por një nga opsionet më të dobishme, në ndërfaqen e phpMyAdmin, është që të merrni një listë të zbritjes me shënimet e tabelës tjetër, kur futni shënimet në një tabelë që përmban çelësa të huaj.

Është madje e mundur të vendosësh se cila vlerë shfaqet në mënyrë të paracaktuar nga një tabelë, kur kjo është një referohet nga një çelës i jashtëm në një tabelë tjetër, sipas shembullit më poshtë.

A keni lexuar?

Si të përdorni çelësin e jashtëm në PHPMyAdmin

Në seksionin e kufizimeve të çelësave të huaja të një tabele, një kolonë e indeksuar mund të caktohet si një çelës i jashtëm, thjesht duke përdorur ndërfaqen grafike të përdoruesit.

Si të hiqni çelësin e huaj në PHPMyAdmin

Hapni tabelën në të cilën dëshironi të hiqni një çelës të jashtëm në ndërfaqen PHPMyAdmin. Shkoni te struktura> shikimi i lidhjes, dhe aty, klikoni në rënie në vijën që korrespondon me çelësin e jashtëm që dëshironi të fshini marrëdhënien në PHPMyAdmin.

Pamja e raportit të PHPMyAdmin mungon

Pamja e marrëdhënies gjendet nën emrin e tabelës së Strukturës, pasi një tabelë është zgjedhur nga ndërfaqja grafike e përdoruesit PHPMyAdmin.

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

Artikuj të ngjashëm

 
 
 
 
 

Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
Të dhënat tuaja - të koduara. Identiteti - Anonim. Shpejtësia e Internetit - Superior.
 

koments (12)

Joan Shaw, 2018-08-19
この情報を読んで素晴らしい時間を過ごして、良い仕事を続けてください
Jon Valdez, 2018-08-19
ขอบคุณมากข้อมูล
Larry Hart, 2018-08-19
ง่ายชัดเจนและอธิบายได้ดีขอบคุณมาก
Kimberly Jenkins, 2018-08-19
Ótimo site, por favor, continue indo
Alice Alexander, 2018-08-19
Eso funcionó bien para mí, no hay necesidad de buscar más
Tinkeragea, 2018-08-19
Nagyszerű oldal, kérem folytassa
randopassionA, 2018-08-19
안녕하세요, 귀하의 기사를보고 그것이 내 문제를 해결하는 데 도움이 감사합니다.
mamanoursec, 2018-08-19
هذا جيد بالنسبة لي ، لا حاجة للنظر إلى أبعد من ذلك
histologit, 2018-08-19
Nevaru ticēt, ka beidzot atradu risinājumu, tas jau ilgu laiku bija murgs, tagad tas ir atrisināts
Pyperermatto, 2018-08-19
Sekeping maklumat yang besar, terima kasih kerana berkongsi
tehnikovx, 2018-08-19
Tidak percaya saya akhirnya mendapati penyelesaian itu, ini adalah mimpi ngeri untuk masa yang lama, kini diselesaikan
LokubusaS, 2018-08-19
Vet ikke hvordan du skal takke deg, men det er rent geni, takk

Lini një koment

Rritja e të ardhurave nga reklamat 50-250% me Ezoic. Një Partner Botues i Certifikuar i Google.
Rritja e të ardhurave nga reklamat 50-250% me Ezoic. Një Partner Botues i Certifikuar i Google.
 
Rritja e të ardhurave nga reklamat 50-250% me Ezoic. Një Partner Botues i Certifikuar i Google.
Rritja e të ardhurave nga reklamat 50-250% me Ezoic. Një Partner Botues i Certifikuar i Google.