cPanel shtoni domen të ri

cPanel shtoni domen të ri - Shqiptar

Si të shtoni një domain të ri në cPanel

Shtimi i një fushe të re në cPanel është shumë e lehtë, në Addon Domains> Krijo një domain Addon.

Kur të keni një uebsajt që pret në një dhe një emër domain i regjistruar në një ofrues tjetër - për shembull gandi.net ose godaddy.com - është e nevojshme të shtoni emrin e domain në listën e Addon Domains (ose domains të jashtëm), në mënyrë që të kesh kërkesa nga ai URL i adresuar për pritjen e përcaktuar.

Regjistruesi i emrit të domain -it Gandi
Regjistruesi i emrit të domain-it të GoDaddy

Në shembullin e mëposhtëm, emri i domain-it lifetravelsv.com janë regjistruar në gandi.net, ndërsa web hosting sigurohet nga shkëlqyera ex2 hosting.

EX2 Web hosting

Si të shtoni domen të ri në cPanel

Në ndërfaqen e administratës cPanel, hapni menunë e Shtojcave Addon. Aty plotësoni emrin e ri të domain-it, nën-domain-in dhe rrënjën e dokumentit - për shembull, të gjitha me emrin e domain-it që do të shtoni, si lifetravelsv.com.

Dhe kjo eshte e gjitha! Domeni i ri shtesë duhet të shfaqet në listë dhe mund të modifikohet nëse është e nevojshme.

Thjesht provo atë duke krijuar një faqe interneti, për shembull një index.html, me një lidhje në një faqe të synuar, ngarkoni atë nëpërmjet FTP me FileZilla ose një klient tjetër FTP, si më poshtë për wcifly.com.

Çfarë është një fushë e jashtme

Një fushë e jashtme është një emër domain që nuk menaxhohet nga i njëjti regjistrues sesa shërbimi i faqes së internetit.

Ku mund të FLY? Frymëzim udhëtimi dhe prenotim

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment