Cilat janë nivelet më të larta të CPM sipas vendit? Ezoic vs AdSense

Cilat janë nivelet më të larta të CPM sipas vendit? Ezoic vs AdSense - Shqiptar

Duke analizuar 1 milion vizita me Ezoic Big Data Analytics

Pasi të keni marrë më shumë se 1 milion vizita përmes platformës Ezoic mjetin e raportimit Big Data Analytics, këtu janë rezultatet e niveleve më të larta të CPM sipas vendit, ose gati.

Uebfaqet e analizuara gjatë një periudhe prej disa muajsh në 2019 për mbi 1 milion vizita në total janë:

Brenda platformës Ezoic, e cila gjen të ardhura më të larta nga rrjeti më i mirë i shkëmbimit të reklamave, një nocion më i mirë përdoret për të matur të ardhurat e reklamimit në internet, të quajtur EPMV, ose Earning Per Mille Visitors, fjalë për fjalë do të thotë Fitim për mijëra Vizitorë, në krahasim me CPM (Kostoja Per Mille) ose RPM (Të ardhurat për Mille).

Shihni më poshtë oh fitimet e platformës Ezoic krahasuar me pagesën e Google AdSense për të njëjtën përmbajtje.

Cilat janë CPM? RPM? EPMV?

Të gjitha këto terma kanë të bëjnë me sa dollarë do të shpenzojnë nga reklamuesit ose të fituar nga botuesit për një mijë përdorues, pasi një mijë përdorues është sasia mesatare e industrisë së klientëve të nevojshëm për të bërë disa klikime.

CPM, ose Kostoja për Mille, zakonisht është më shumë në anën e reklamuesve, sa do të shpenzojnë për një mijë shikime të reklamave të tyre.

CPM: Cost Per Mille

Termi RPM, ose Të ardhurat për Mille, është zakonisht në anën e botuesve, sa mesatarisht do të fitojnë për njëmijë shikime në faqe. Sidoqoftë, përdorimi i RPM nuk është një mënyrë e shkëlqyeshme për të matur të ardhurat, pasi një pamje e faqes mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme dhe nuk është përfaqësuese e udhëtimit të vizitorëve të faqes në të gjithë faqen.

RPM: Cost Per Mille

EPMV, ose Fitimi i Vizitorëve për Mille, është një nga mënyrat më të mira aktuale për të matur të ardhurat nga vizitorët në uebfaqe, dhe përdoret gjerësisht në platformën Ezoic, dhe posaçërisht në Mjetin e tyre të mrekullueshëm të Analitikës së të Dhënave, i cili ofron raporte të shkëlqyera të agreguara në të gjithë portofolin e faqeve të internetit. .

Duke përdorur EPMV, botuesit mund të kuptojnë më mirë se sa e vlefshme është të sjellësh një vizitor unik në faqen e tij të internetit, dhe ku do të jetë më i vlefshëm dhe si do të jetë më produktivi t'i tregosh atij reklamat.

EPMV: Earning Per Mille Visitors
Farë është EPMV? Ezoic

Fitimet më të larta për çdo vend nga reklama në internet

Normat e CPM sipas vendeve ndryshojnë shumë, por nivelet më të larta të Google AdSense CPM sipas vendit dhe partnerëve të tjerë të reklamimit në internet janë në Shtetet e Bashkuara, me më shumë se 11 dollarë EPMV.

I vetmi vend tjetër që paguan po aq sa SHBA është Zvicra, gjithashtu mbi 11 dollarë EPMV.

Platforma Ezoic EPMV më e lartë: Shtetet e Bashkuara me 11.86 dollarë

Nëse duhet të synoni vetëm një gjuhë për të fituar sa më shumë para, duhet të jetë anglishtja, duke synuar kështu Shtetet e Bashkuara mbi 11 dollarë EPMV, Australi, Kanada dhe Mbretërinë e Bashkuar, të tre në pesë nivelet më të larta të CPM për një vend mbi 10 $ EPMV, dhe, vetëm pas, Zelanda e Re, një vend tjetër që flet anglisht, me 9,50 dollarë EPMV.

Të gjitha vendet që nuk flasin anglisht, përveç Zvicrës, janë nën 10 dollarë EPMV.

Më të paguarit më të lartë janë në Evropë, të tilla si Belgjika me më shumë se 7 dollarë EPMV, Hollandë, Austri, Danimarkë, Gjermani, Irlandë, Norvegji dhe Suedi, me më shumë se 6 dollarë EPMV.

Në total, vetëm 20 vende në botë po paguajnë më shumë se 5 dollarë për një mijë Vizitorë mesatarisht, qoftë në Amerikën e Veriut, Evropë, Oqeaninë, plus Singapor dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Të gjitha vendet e tjera të botës janë të vështira për t'u synuar për të fituar para - dhe madje as shënjimi i tregut të tyre me faqet e internetit të lokalizuara nuk do të ndihmojë, siç është rasti në këtë studim, në të cilin faqet e internetit janë përkthyer në më shumë se njëqind gjuhë, përfshirë të gjitha gjuhët lokale të këtyre vendeve.

Vendet me më pak se 1000 vizita gjatë kësaj periudhe janë injoruar dhe filtruar për këtë kontroll, pasi rezultatet nuk janë përfaqësues të CPM që fitojnë.

CPM më e lartë e Google AdSense sipas vendit

Në Google AdSense normat CPM sipas vendeve janë goxha të ngjashme për sa i përket riparticionit të vendit, me vendet më të larta që fitojnë, vetëm duke marrë parasysh ato relevante me më shumë se 1000 vizita gjatë kësaj periudhe, ndodhen në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Oqeaninë, plus United Emiratet Arabe.

RPM më e lartë e platformës Google AdSense: Mbretëria e Bashkuar me US $ 2.47

Sidoqoftë, Google AdSense RPM është shumë më i ulët se ai që fitohet me sistemin më të mirë të administrimit të rrjetit të shkëmbimit të reklamave që është platforma Ezoic, ku të ardhurat janë 4 deri në 5 herë më të larta për të njëjtat faqe.

Normat CPM të Google AdSense sipas vendeve janë shumë më të ulëta se ato të platformës Ezoic, me disa vende në Amerikën e Veriut mbi markën e dollarit për mijëra shikime në faqe, dhe shumica e vendeve nën një dollar për mijëra shikime.

Si të rritni të ardhurat në faqen tuaj të internetit

Për të njëjtat faqe të shfaqura, mesatarja prej 0.71 $ për mijëra shikime të faqeve me pagesa të Google AdSense, është shumë më poshtë se platforma Ezoic EPMV prej 4.30 $ për të njëjtën përmbajtje të saktë që u ofrohet përdoruesve.

Platforma Ezoic është pra mesatarisht gjashtë herë më fitimprurëse sesa platforma Google AdSense, thjesht duke menaxhuar në emër të botuesit rrjetin më të mirë të shkëmbimit të reklamave për secilën pamje të faqes duke përdorur mësimin e makinës.

Bashkohuni tani në platformën Ezoic dhe shkoni në paketën Premium Ezoic për të maksimizuar të ardhurat e faqes suaj të internetit dhe për të marrë më shumë para sesa CPM e pagesave të Google AdSense sipas vendit.

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment