Whatfarë është motori i llogaritjes së Google? Një hyrje e shkurtër

Whatfarë është motori i llogaritjes së Google? Një hyrje e shkurtër - Shqiptar

Cilat janë Motori i llogaritjes së Google dhe Google Cloud Engine?

Motori i llogaritjes së Google, i cili gjithashtu njihet si Google Cloud Engine, pjesë e Google Cloud Platformës, është përgjegjës për shpërndarjen e makinave virtuale që veprojnë në rrjetin global të fibrave dhe qendrat e reja të informacionit të Google. Shkalla e llogaritjes në cloud në të gjithë botën nga raste të vetme është mbështetur nga mbështetja e rrjedhës së punës plus mjetet e Motori i llogaritjes së Google.

Makinat virtuale të Google Cloud Engine boot mjaft shpejt, plus ato ofrojnë gjithashtu performancë të qëndrueshme gjithashtu. Ato gjithashtu përmbajnë objekte pa ruajtje të diskut.

Aktualisht, ju do të gjeni serverët virtualë në disa konfigurime të cilat përfshijnë madhësi tashmë të përcaktuara gjithashtu. Motori i llogaritjes së Google qëndron përpara në konkurrencë kur bëhet fjalë për performancën dhe çmimin falë kostos fleksibël të tyre plus zbritjeve të automatizuara të përdorimit të qëndrueshëm.

Filloni me krijimin e një llogarie Google Cloud dhe më pas krijoni një llogari shërbimi në Google Cloud për të filluar lëshimin e mundësive të Google Cloud Engine.

Icingmimet e Motori i llogaritjes së Google për të gjitha llojet e makinave
Motori i llogaritjes së Google

Performanca dhe adingmimi drejtues i industrisë

The virtual machines of Motori i llogaritjes së Google boot quite fast and offer high performance consistently as well. It also provides top-notch local SSD performance. Purchase GPU or Cloud TPU for additional performance training plus operating machine learning versions.

Ulja e çmimeve, zbritje të automatizuar

Faturat bëhen nga Google në shtesat e nivelit të 2-të, dhe për këtë arsye, kërkohet të paguani vetëm kohën e llogaritjes së përdorur. Do t'ju pajisen me çmime të zbritura kur bëhet fjalë për ulje të qëndrueshme të përdoruesve për çdo ngarkesë pune që funksionon për një kohë të gjatë pa pasur nevojë për ndonjë angazhim të përparmë.

Rrjetëzimi efektiv dhe i shpejtë

Google Cloud Engine ndihmon në zhvillimin e grupimeve të mëdha llogaritëse të cilat përfitojnë nga gjerësia e brezit të makinerive që është konsistente plus e fortë. Ai mund të lidhet me makineri në qendrat e tjera të informacionit duke përdorur rrjetin personal global të fibrave të Google. Do të jetë e mundur të verifikoni konfigurimin e rrjetit, të zhvilloni një shembull, të kryeni disa teste, etj.

Rrjet global global-miqësor

The infrastructure of Motori i llogaritjes së Google is fully carbon-neutral. Much less energy is consumed by their international network of information centers as compared to the standard datacenter. Also, adequate renewable energy is bought by them so as to match all the energy used up by their global operations.

Kompania tani është duke zhvilluar gjurmën e qendrës së saj të të dhënave në të gjithë botën që të jetë e mundur që aplikacionet të funksionojnë më afër konsumatorëve të përdoruesve dhe këto mund të ndahen fizikisht për qëndrueshmëri.

Fleksibiliteti i motorit në Google Cloud

Kjo do të ndihmojë në zhvillimin e imazheve të makinerisë, ndryshimin në madhësi të grupeve, virtualizimin e rrjetit, zhvillimin e llojeve të makinerive të personalizuara dhe përdorimin e VM-ve preemptible të destinuara për ngarkesat e punës në grupe, në mënyrë që të zgjedh për kërkesat specifike të përdoruesit.

Modeli i çmimeve të kompanisë nuk do t'i bllokojë përdoruesit në llojet e makinerive të padobishme dhe të vjetruara, së bashku me kontratat në front.

Karakteristikat kryesore të Motori i llogaritjes së Google:

1. Llojet e paracaktuara të makinerive

Konfigurimet e paracaktuara për makinat virtuale sigurohen nga Motori i llogaritjes së Google për çdo kërkesë të vetme, duke filluar nga mikro instanca, deri tek ato me memorie 3.75TB plus 160 vCPU.

2. Llojet e makinave të personalizuara

Comput Engine do të ndihmojë në krijimin e makinave virtuale që kanë një formë e cila është ideale për ngarkesat e punës të përdoruesit. Do të jetë e mundur të gjeneroni kursime të konsiderueshme duke rregulluar një Lloj makine me porosi në kërkesat specifike të përdoruesit.

3. Balancimi i ngarkesës globale

Teknologjia e balancimit global të ngarkesës do t'i lejojë përdoruesit të shpërndajë kërkesa në hyrje në disa rajone, në mënyrë që përdoruesi të jetë në gjendje të arrijë performancën optimale me një kosto relativisht të ulur.

4. Ndihma për Windows dhe Linux

Përdoruesi do të jetë në gjendje të drejtojë sistemin operativ të preferencës tuaj, duke përfshirë CentOS, Debian, Ubuntu, CoreOS, SUSE, FreeBSD, Red Hat Enterprise Linux, ose Windows Server 2012 R2, 2008 R2, plus 2016. Do të jetë e mundur të shfrytëzohet të një grafike të përbashkët nga komuniteti Google Cloud Platform, ose mund të sjellë edhe të tijën.

Shkurtimisht Google Cloud Engine

Ka karakteristika të tjera të siguruara nga Motori i llogaritjes së Google të cilat ne nuk i kemi mbuluar në këtë artikull. Nëse dëshironi të pasuroni njohuritë tuaja për këtë temë të veçantë, ndjehuni të lirë të shkoni në internet dhe të shikoni videot dhe artikujt përkatës.

Filloni me një hyrje në Google Cloud Platform, krijimin e një llogarie Google Cloud dhe më pas krijoni një llogari shërbimi në Google Cloud para se të jeni në gjendje të përdorni potencialin e plotë të shërbimeve Google Cloud.

Motori i llogaritjes së Google

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment