Një prezantim i thjeshtë në Google Cloud

Një prezantim i thjeshtë në Google Cloud - Shqiptar

Hyrje në platformën Google Cloud

Kohët e fundit ka pasur një zhvillim të madh në tregun e Cloud Computing. Ne kemi hasur në shumë ofrues të Cloud si Google Cloud Platformë, Shërbime Ueb në Amazon, Microsoft Azure, VM Ware, Cloud IBM etj.

Shtë parashikuar që tregu i shërbimit cloud në të gjithë globin do të jetë 210 miliardë dollarë në vitin 2020 dhe do të vazhdojë të rritet me një normë prej 22% Shkalla e Rritjes Vjetore të Përgjithshme (CAGR) - tani është koha për të krijuar një llogari falas të Google Cloud për të përdorni Google Cloud Engine dhe filloni të përdorni fuqinë e kësaj teknologjie të re.

Gartner parashikon të ardhurat në mbarë botën me re në Cloud të rriten 17.5 përqind në 2019
Shërbime Ueb Amazon
Microsoft Azure
VMWare
Cloud IBM
Llogari Google Photos
Cloud Computing Statistics in 2019
Krijoni një llogari falas të Google Cloud

Exactlyfarë është saktësisht Platforma Google Cloud?

GCP (Google Cloud Platforma) konsiderohet të jetë një grup rrjetëzimi, informatikë, të dhëna të mëdha, ruajtje, mësim makinerish, plus shërbime të menaxhimit të cilat ofrohen nga Google i cili operon në infrastrukturën identike Cloud e cila përdoret nga Google brenda për fund - produkte përdorimi, për shembull, YouTube, Kërko në Google, Llogari Gmail, plus Llogari Google Photos.

Llogari e re Google Drive

Para se të kuptojmë këtë prezantim në Google Cloud Platform në këtë hyrje të Google Cloud, së pari do të hedhim një vështrim se çfarë është saktësisht Cloud Computing.

'Kuptoni me Cloud Computing?

Termi Cloud computing i referohet ofrimit të kërkesës së ruajtjes së bazës së të dhënave, fuqisë së llogaritjes, programeve kompjuterike, plus burimeve të tjera të IT me anë të një platforme shërbimesh cloud përmes uebit me kosto pagimi-si-ju-shkoni. Ai përfshin përdorimin e serverëve në distancë në internet për ruajtjen, menaxhimin dhe përpunimin e informacionit në vend të PC tuaj ose të një serveri lokal.

Llogaritja në re do t'i lejojë bizneset të shmangin ose zvogëlojnë çdo shpenzim të gjetur të infrastrukturës së TI në mënyrë që t'i ndihmojnë aplikacionet e tyre të funksionojnë më shpejt me funksionalitet të zgjeruar plus më pak mirëmbajtje. Në këtë mënyrë, ndihmon ekipet profesionale të TI që të rregullojnë burimet shumë shpejt në mënyrë që të plotësojnë kërkesat e paparashikueshme dhe të ndryshueshme.

Pse Platforma Google Cloud?

Pasi të mësojmë shkurtimisht për introdctionin në Platforma Google Cloud dhe Cloud Computing, do të bëjmë një vështrim përse individët duhet të shkojnë në Platformën Google Cloud. Kjo platformë ndodh të jetë një koleksion i shërbimeve cloud informatikë që po funksionojnë në infrastrukturën identike që po përdoret nga Google për produktet e tij të përdoruesit fundorë si ato të përmendura më parë.

Dhe ne të gjithë jemi të vetëdijshëm për gjerësinë e llogarisë Gmail, kërkimin në Google dhe bazën e të dhënave në YouTube tani - të gjithë ata që mund të arrihen gjerësisht duke krijuar një llogari të re të Google Drive për të nxjerrë potencialin e tyre të plotë.

Llogari e re Google Drive

Serveri i Google i ndodh një prej më të mëdhenjve në planet dhe ai rrallë ka rënë aktualisht. Prandaj, ne lehtë mund t'i besojmë pa shumë problem aspak.

Tani do të hedhim një vështrim në karakteristikat thelbësore që ofrohen nga GCP aktualisht që i ndihmojnë asaj të mbetet përpara në konkurs.

Paraqitje e mirë Cloud në terma të thjeshtë

Kjo platformë është e disponueshme në vende të ndryshme në planet përfshirë Amerikën e Veriut, Evropën, Amerikën e Jugut, Australinë, plus Azinë. Të gjitha këto vende ndahen më tej në rajone të ndryshme plus zona.

Do të jetë e mundur që ju të zgjidhni ku do të jeni në gjendje të gjeni aplikimet tuaja për plotësimin e kërkesave tuaja të disponueshmërisë, latencës, plus rezistencës.

Ndër produktet e ndryshme të Google Cloud të ofruara nga kjo platformë aktualisht, në vijim meritojnë përmendje të veçantë:

Hapja e një llogarie falas të Google Cloud

Pasi mësuam në këtë prezantim të Google Cloud në lidhje me atë që saktësisht është Platforma Google Cloud, nuk është koha që ne të marrim këto shërbime të mahnitshme. Për këtë, thjesht duhet të krijoni një llogari falas të Google Cloud në vetë platformën Google Cloud dhe të filloni të përdorni funksionalitete të tilla si Google Cloud Engine.

Do t'ju sigurohet kredia me vlerë 300 $ të cilën mund ta shpenzoni gjatë një periudhe kohore prej 12 muajsh. Sidoqoftë, do të jetë e domosdoshme të jepni të dhënat e kartës suaj dhe ato nuk do të paguajnë asgjë nga ju pas përfundimit të periudhës së gjykimit në atë rast.

Krijoni një llogari falas të Google Cloud

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment