Instaloni klientin vendas Windows 10 SSH PowerShell në disa hapa

Instaloni klientin vendas Windows 10 SSH PowerShell në disa hapa - Shqiptar

Fushat e autoriteteve Windows 10 SSH

Që nga Windows 10, tani ekziston një klient i integruar i Windows SSH që nuk është i instaluar si parazgjedhje, por që mund të shtohet si opsional përmes menusë së cilësimeve.

Një SSH, për prerje të sigurt, është një protokoll komunikimi i koduar për të shkëmbyer informacione midis një klienti dhe një serveri të tillë si një server domain CPanel.

Shumica e serverëve të uebit duhet të arrihen duke përdorur këtë protokoll për shumë operacione, duke përfshirë operacionet e sistemit, siç është krijimi i lidhjeve simbolike në serverin tuaj më të mirë të lirë të hostimit, për shembull, dhe të ekzekutoni të gjitha llojet e operacioneve që do t'ju ndihmojnë të fitoni para në internet ose të paktën të menaxhoni web-in tuaj duke pritur më mirë

Zakonisht rekomandohet të përdorni protokollin SSH përmes një lidhjeje të sigurt VPN për të siguruar që asnjë informacion nuk mund të vidhet gjatë rrugës.

Shell i Sigurt - Wikipedia

Shihni më poshtë një hap të plotë për të instaluar dhe të jeni në gjendje të përdorni predhën SSH për Windows.

Si të aktivizoni dhe përdorni komandat e reja SSH të Ndërtuara të Windows 10

Gjeni klientin dhe serverin Win SSH në Windows 10

Të dy klientët SSH për Windows 10 dhe serverin SSH për Windows 10 mund të gjenden në të njëjtin vend në cilësimet e Windows.

Filloni duke hapur aplikacionin e cilësimeve, të cilit mund të arrihen nga opsioni i kërkimit të Windows në shiritin e menusë së Windows.

Në Cilësimet e Windows, hapni pllakën e Aplikacioneve, që do të lejojë të gjeni, instaloni dhe çinstaloni standardet dhe veçoritë opsionale në instalimin tuaj të Windows 10.

Pasi të jeni në menunë Aplikimet dhe Karakteristikat, gjeni lidhjen opsionale opsionale.

Klienti dhe serveri SSH në veçoritë opsionale të Windows 10

Tani në tiparet opsionale, klienti Windows SSH ka të ngjarë të mos jetë i dukshëm në listën kryesore të aplikacioneve.

Klikoni në butonin shtoni një veçori për të hyrë në më shumë veçori opsionale të sistemit Windows 10.

Nga shtoni një listë të veçorive të veçorive, lëvizni poshtë derisa të shihni klientin OpenSSH, ky është klienti i integruar i Windows SSH që duam ta instalojmë.

Klient Windows OpenSSH: Klient i sigurt (SSH) me siguri, i bazuar në OpenSSH, për menaxhim të sigurt të tastit dhe qasje në makineritë në distancë

Ju gjithashtu mund të gjeni në të njëjtën dritare aplikacionin e serverit OpenSSH, në rast se ju nevojitet.

Klikoni në butonin Install për të filluar instalimin e klientit shell të sigurt Windows SSH 10.

Përdorimi i shell SSH për Windows 10

Tani që klienti Windows SSH është instaluar në Windows 10, ai mund të gjendet në menunë e aplikacioneve për kërkimin dhe nisjen e Windows 10, duke kërkuar programin "Windows PowerShell".

Programi i integruar i klientit Windows SSH: Windows PowherShell

Gjeni atë nga lista e aplikacioneve Windows 10 ose lëshuesi i shpejtë dhe fillojeni.

Dhe kjo eshte! Nga Windows PowerShell, ju jeni në gjendje të filloni një seancë SSH dhe lidhje me serverin tuaj SSH si zakonisht, pa pasur nevojë të instaloni ndonjë aplikacion ose program shtesë, por vetëm duke përdorur klientin e integruar të Windows SSH.

FITON SSH opsione dhe detaje: shtypni SSH në Windows PowerShell

Tani mund të përdorni linjën e komandës SSH qoftë nga programi Windows PowherShell ose nga Windows CMD SSH, që të dy kanë të njëjtin efekt tani që është instaluar klienti Windows SSH.

Mos harroni t'i drejtoni ato si administratorë në rast të përdorimit të opsioneve të përparuara.

Lidhja përmes SSH me serverin tuaj - Media Temple

Marrja e masave nga instalimi i klientit Windows SSH

Shtë bukur të përdorësh aplikacionin e integruar Windows 10 për të përdorur aftësitë e klientit SSH menjëherë nga Windows 10, pa pasur nevojë të shkarkoni dhe instaloni programe të jashtme.

Klienti dhe serveri i Windows SSH: Cilësimet> Aplikimet> Karakteristikat opsionale> Shtoni një veçori

A keni qenë duke përdorur Windows PowerShell, keni përjetuar ndonjë çështje me të? A keni qenë në gjendje të lidheni përmes SSH në më të mirën tuaj të preferuar më të lirë në internet, a po përdorni një lidhje VPN? Na tregoni në komente.

Instaloni klientin vendas Windows 10 SSH PowerShell në disa hapa

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment