Rishikimi i një interserver në web hosting të krijimit të një llogarie

Rishikimi i një interserver në web hosting të krijimit të një llogarie [Shqiptar]

Pse ka rëndësi zgjedhja e host-it të duhur?

Përzgjedhja e host-it të duhur është një nga gjërat më të rëndësishme për t'u përgatitur para se të hapni një blog Wordpress ose një pjesë tjetër të përmbajtjes në internet, pasi zakonisht do t'ju lidhë për vite me një ofrues të veçantë shërbimi.

Interserver ofron një gamë të gjerë shërbimesh pritëse, dhe, ndërsa isha gati për të hapur një faqe të re të internetit të quajtur Canfarë mund të vesh në lidhje me modën, ishte koha e duhur për t'i provuar ato, pasi nuk kam qenë gjithmonë i lumtur me të mëparshëm të tjerë ofruesit.

Interserver Web hosting

Planet e mbajtjes në internet të Interserver

Me një plan standard të mbajtjes në internet që fillon nga 5 dollarë në muaj, ai është një çmim i pranueshëm i krahasueshëm me ofruesit e tjerë më të mirë të lirë të mbajtjes në internet në treg - dhe është vetëm një çmim fillestar, për një pagesë mujore.

Pritja standarde në ueb përfshin opsionet e zakonshme të përgjithshme për opsione të tilla të hostimit: hapësirë ​​të pakufizuar ruajtjeje / transferimi i të dhënave / llogaritë FTP, rezervë javore, dhe një mundësi tjetër që unë pashë në të vërtetë për herë të parë në një host të internetit: Uebfaqet e pakufizuara!

Interserver Web hosting: Uebfaqe të pakufizuara në llogarinë standarde të mbajtjes në internet

Kjo është e drejtë, ndërsa zakonisht opsionet standarde të mbajtjes së faqeve në internet po kufizojnë numrin e faqeve të internetit në disa (kam 10 në një host tjetër, i cili është tashmë i shkëlqyeshëm), mbajtja në internet e Interserver nuk e kufizon numrin e faqeve të internetit - do të thotë që mund të blini sa më shumë emra domenesh që ju pëlqen dhe i keni shtuar ato në ndërfaqen e menaxhimit të domain CPanel, duke iu shërbyer këtyre emrave të domain nga hosti juaj.

Me një abonim prej 3 vjetësh, i cili është një plan i preferuar për të promovuar veten në mënyrë korrekte me blogun tuaj personal ose biznesin tjetër në internet, ai madje zbret në 4 dollarë amerikanë në muaj, gjë që është e pranueshme pasi ato kanë një cilësi të mirë shërbimi.

Regjistrimi i një llogarie dhe domeni të ri të mbajtjes në internet

Hapi tjetër për të krijuar një llogari është të zgjidhni një emër domain, pasi ai do të përdoret si një hyrje dhe dosja e rrënjës së serverit FTP.

Në rastin tim, faqja ime e re Whatfarë mund të vesh unë do të regjistrohet në shërbimet e mbajtjes në internet të Interserver, dhe unë do ta regjistroj atë me ndihmën e tyre.

Hapi tjetër përfshin sigurisht sigurimin e të gjitha informacioneve standarde të kontaktit, të tilla si adresën e emrit dhe numrin e telefonit.

Për një provë të parë të shërbimeve të tyre, unë zgjedh të paguaj çdo muaj, në mënyrë që të jem në gjendje të kaloj në rast se nuk jam i kënaqur me shërbimet e tyre - por duket se nuk do të ndodhë.

Në krye të web-it standard me 5 $ për një muaj, dhe një regjistrim domeni me ta për 11 dollarë, unë marr privatësinë e Whois, që do të thotë që emri im nuk do të shfaqet në informacionin e publikut, duke marrë totalin në 21 $ për muajin e parë, me mundësi të paguaj ose përmes kartës së kreditit ose përmes PayPal - zgjodha zgjidhjen e mëvonshme, pasi mora disa dollarë amerikanë në llogarinë time për të shpenzuar.

Ndërfaqja e administrimit interserver dhe CPanel

I gjithë procesi ishte i përsosur, i qartë dhe i thjeshtë siç mund të marrë. Emri i domain dhe web hosting janë krijuar në një minutë, më shpejt se sa më desh që t’i kontrolloja dyfish.

Duke eksploruar opsionet e ofruara në ndërfaqen e tyre të administrimit, informacioni shfaqet qartë dhe i lehtë për t'u gjetur, duke e bërë më të lehtë gjetjen e asaj që është e nevojshme për të administruar faqet e mia të internetit.

Duke shkuar në ndërfaqen e administrimit të web hosting, CPanel ofron të gjitha opsionet standarde, nga menaxhimi i skedarëve deri te administrimi i bazës së të dhënave, dhe një qasje e shpejtë dhe e lehtë për informacionin bazë siç janë adresa IP e faqes në internet dhe vendndodhja e drejtorisë.

Ajo që është interesante, dhe që më ka munguar me hostet e tjerë, është se ata aktivizuan statistikat e uebfaqes në CPanel, duke bërë të mundur që të shihet në kohë reale përdorimi i CPU, numri i proceseve të hyrjes, përdorimi i kujtesës fizike, numri i proceseve dhe inode aktualisht duke u përdorur.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të qenë në gjendje të monitorojmë siç duhet veprimtarinë e faqeve të internetit, dhe të zbulojmë çdo problem të mundshëm të skenarit. Në një uebfaqe tjetër me një host tjetër, unë një herë e mora llogarinë time të pezulluar për shkak të përdorimit të burimeve të larta, e cila ishte e vështirë për tu zbuluar pasi nuk kisha qasje në statistika të tilla nga ndërfaqja e administratës CPanel ... dhe u desh një kohë për të gjetur se webiste e mia janë sulmuar nga një bot, gjeni atë bot dhe bllokojeni para se të rikthehen faqen time të internetit.

Qasja në uebfaqe dhe konfigurimi i Wordpress

Dhe ishte kështu! Vetëm disa minuta pasi fillova procedurën e konfigurimit, uebfaqja ime e re ishte tashmë e arritshme - mirë, pa asnjë skenar ose faqe të ngarkuar në server, ajo ishte vetëm një faqe standarde e thjeshtë, por emri i domain-it Canfarë mund të vesh unë ishte tashmë i hapur dhe running.

Hapi tjetër ishte krijimi i një faqe Wordpress për një projekt tjetër për të cilin nuk ka akoma ndonjë konfigurim të emrit të domain-it, duke përdorur instaluesin e aplikacioneve softaculous në ndërfaqen CPanel.

Duhen vetëm disa minuta për të vendosur një Host WordPress duke përdorur softaculous, pasi gjithçka është drejt e përpara dhe e detajuar mirë me informacion shtesë për fillestarët.

Informacioni i vetëm i nevojshëm ishte versioni Wordpress, URL-ja e instalimit - që në rastin tim është në një dosje tjetër që përputhet me emrin e ardhshëm të domain-it që do të përdoret, emrin e faqes dhe përshkrimi mund të presë më vonë.

Pjesa më e vështirë e operacionit është të zgjidhni emrin e bazës së të dhënave për t'u përdorur ... e cila nuk është aspak e vështirë!

Dhe kjo ishte e gjitha, instalimi i Wordpress ishte tashmë në funksion dhe unë mund të krijoja direkt një llogari për menaxherin e përmbajtjes që në të vërtetë do të zgjedhë temën e duhur dhe të filloj të shkruaj artikuj për këtë projekt të ri.

Krijimi i llogarisë në internet interserver me një shikim

Vendosja e një llogarie në internet Interserver hosting dhe krijimi i një faqe në internet nuk ka qenë kurrë aq e lehtë, për më pak se 15 minuta gjithçka u vendos dhe faqja e internetit e Wordpress ishte e gatshme për t'u përdorur.

Pasi kam krijuar të dhjetën e konfigurimeve të tilla në hoste të ndryshëm në internet, kurrë nuk kam provuar ndonjë gjë kaq të shpejtë, veçanërisht për faktin se mund të zgjasë deri në 24 orë që një domen të jetë i arritshëm në të gjithë botën, për shkak të përhapjes së DNS ndër të tjera.

Sidoqoftë, çmimi është më se i arsyeshëm, shërbimet e ofruara janë në krye të lojës, dhe shërbimi është jashtëzakonisht reaktiv dhe efikas, gjithçka që shërbehet me ndërfaqe të lehta për t’u përdorur.

Interserver Web hosting

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment