Lëviz faqen e wordpress në domenin e ri

Lëviz faqen e wordpress në domenin e ri [Shqiptar]

Si për të transferuar wordpress site në host të ri

Kur ndryshoni host, ose dëshironi të kaloni në një fushë të re, ka disa nga veprimet për të bërë në një instalim WordPress në mënyrë që të ketë atë funksionimin përsëri me konfigurimin e ri.

Wordpress.com Krijo një faqe interneti apo blog falas

Megjithatë, duke ndjekur këtë udhëzues, duhet të jetë shumë e lehtë për të migruar site WordPress në domenin e ri!

Është gjithashtu si të kopjoni një faqe WordPress nga një fushë në tjetrën, meqë faqja origjinale nuk duhet domosdoshmërisht të çaktivizohet.

kompanitë e lirë të web hosting

Procesi mund të përmblidhet në këto veprime:

1 - Si të eksportojmë site wordpress

Para së gjithash, duke përdorur një klient FTP, lidhuni me serverin dhe shkarkoni tërë dosjen që përmban skedarët WordPress. Ky veprim do të marrë disa kohë, në varësi të shpejtësisë së lidhjes lokale dhe serverit, mund të zgjasë disa orë.

FileZilla zgjidhja e lirë FTP

Ndërsa ky veprim është në vazhdim, mos hezitoni të bëni hapin tjetër, migrimin e bazës së të dhënave WordPress.

Dosja lokale duhet të përmbajë të gjitha skedarët, duke përfshirë skedarët e fshehur si .htaccess (skedarët me emër që fillojnë me një pikë janë skedarë të fshehur në sistemet Linux).

2 - Migrojnë bazën e të dhënave nga një server në tjetrin

Shkoni në serverin e vjetër, hapni bazën e WordPress dhe zgjidhni veprimin e eksportit.

MySQL, sistemi i menaxhimit të bazës së të dhënave relacionale me burim të hapur

Aty, vetëm sigurohuni që formati i zgjedhur është SQL dhe klikoni eksportin.

Në varësi të madhësisë së bazës së të dhënave dhe shpejtësisë së serverit, një skedar duhet të jetë i disponueshëm për shkarkim pas disa minutash. Ai përmban databazën e eksportit WordPress dhe duhet të ruhet në kompjuter.

3 - Wordpress import bazës së të dhënave mysql

Tani, në serverin e ri, hapni administratën e cPanel web hosting ose mjet tjetër administrues të faqes, dhe gjeni bazat e të dhënave MySQL. Para importimit të të dhënave, duhet të vendoset një bazë e re e të dhënave, përdoruesit dhe qasja e përdoruesit në bazën e të dhënave.

cPanel, platforma pritëse e zgjedhjes

Këtu, filloni duke krijuar një bazë të dhënash të re, duke i dhënë atij ndonjë emër.

Pastaj, shto një përdorues të ri, me një fjalëkalim të mirë - përzierje letrash, numrash, karakteresh të veçanta. Fjalëkalimi nuk do të duhet kurrë të mbahet mend, vetëm kopjoni dhe ngjitni një herë, kështu që ruani atë diku të dobishëm deri sa të hapni një skedar të hapur Notepad ++ hapin tjetër.

Notepad ++ redaktor i kodit burimor

Dhe së fundi, shtoni përdoruesin të krijuar në bazën e të dhënave, me të gjitha qasjet, pasi ky përdorues do të jetë administratori i bazës së të dhënave për WordPress.

Tani, hapni bazën MySQL në Phpmyadmin, dhe shkoni në opsionin e importit. Kjo është se si do të ndodhë databaza e importit të WordPress.

Këtu, zgjidhni skedarin që është krijuar më parë, sigurohuni që formati i zgjedhur është SQL dhe gjithashtu hiqni kutinë e pjesshme të importit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për faqet e mëdha, pasi shkrimi ndonjëherë mund të kërkojë më shumë kohë për të importuar bazën e të dhënave sesa që lejohet të ekzekutohet.

Duke hequr këtë kuti, skripti nuk do të ndalet nga importimi i të dhënave në rast se arrin ekzekutimin e kohës, gjë që ne duam të bëjmë këtu.

Dhe sigurisht, filloni operacionin e importimit të bazës së të dhënave duke klikuar OK.

Pas përfundimit të importit sql, një mesazh suksesi duhet të shfaqet në phpmyadmin.

4 - Faqja e internetit e bazës së të dhënave Wordpress

Tani që baza e të dhënave është setup, është koha për të treguar WordPress në lidhje me këtë bazë të re të të dhënave, duke hapur skedarin wp-config.ini në rezervë lokale. Meqë ky skedar është i vendosur në dosjen rrënjë, ka më shumë gjasa që një nga skedarët e parë të shkarkohet dhe duhet të jetë në dispozicion edhe nëse transferimi nuk ka përfunduar ende.

Megjithatë, nëse kjo skedar nuk është ende në dispozicion, thjesht prisni që transferimi të përfundojë.

Atje, gjeni linjat e mëposhtme dhe përditësoni emrin e bazës së të dhënave, përdoruesit e bazës së të dhënave dhe fjalëkalimin e bazës së të dhënave me vlerat nga hapi i mëparshëm në cpanel:

5 - Ngarko site wordpress

Nëse të dhënat e WordPress janë shkarkuar nga serveri i vjetër, tani është koha për të filluar ngarkimin e faqes vendore të WordPress në server, duke përdorur ende një klient FTP.

Ky operacion ka shumë të ngjarë të marrë për aq kohë sa duhej për të shkarkuar të dhënat, kështu që të marrë kohën tuaj dhe të ketë një kafe =)

Nëse nuk ndryshon emrin e domain-it, ky hap nuk është i nevojshëm.

Megjithatë, nëse po lëvizni faqen e WordPress në domenin e ri, nga një emër domain në tjetrin, atëherë të gjitha lidhjet duhet të përditësohen, për të treguar URL-në e re në vend të një të vjetër.

Për ta bërë këtë lehtë, fillo me Kërko Replace DB.

Kërkimi i PHP-së zëvendëson mjetin për të përditësuar strings në bazën e të dhënave

Ndryshimi i URL-së të faqes së internetit mund të jetë një operacion i vështirë. Në rast të problemeve, referojuni dokumentacionit zyrtar.

Ndryshimi i URL-së të sitit - wordpress codex
Faqja e internetit të transferimit cpanel addon domain

7 - Si të transferoni një faqe wordpress në një tjetër fushë

Tani duhet të bëhet! Megjithatë, mund të mungojë një hap, që do të thotë konfigurimin e serverit të ri që të jetë i arritshëm nga URL-ja, e cila bëhet përmes ndryshimit të DNS-së.

Ky operacion mund të zgjasë deri në 24 orë që të jetë i dukshëm, prandaj jini të durueshëm nëse URL nuk po funksionon ende, mund të jetë sepse e gjithë interneti nuk di ende për faqen tuaj të re.

Ky proces, i quajtur replikimi DNS, mund të kërkojë kohë, derisa interneti të tërë e lidhë adresën e internetit të ri me emrin e saj të domain-it.

Web hosting më e mirë për biznesin e vogël

Si për të transferuar WordPress site në domenin e ri

Lëvizja e sitit WordPress në domenin e ri është në të vërtetë mjaft e lehtë. Për të transferuar faqen WordPress në domenin e ri, thjesht ndiqni këto hapa themelore:

Nëse ju bëni vetëm një vend të WordPress eksportit tek një host i ri, atëherë hapi i fundit nuk është i nevojshëm, pasi URL-ja e hyrjes do të mbetet e njëjtë.

Nëse lëvizni WordPress në domen të ri dhe URL është i ndryshëm, atëherë hapi i fundit është i detyrueshëm, pasi disa URL kanë emrin e vjetër të domain-it dhe transferimi i faqes së WordPress në një domen të ri do të kërkonte që ky operacion të ketë URL të saktë në bazës së të dhënave WordPress.

Udhëzues hap pas hapi për të migruar faqen tuaj të WordPress në një Web Host të ri

Në përfundim, si për të transferuar site WordPress në domenin e ri

Transferimi i sitit WordPress në domenin e ri nuk është aq i komplikuar, pasi është vetëm një çështje e kopjimit të kopjeve të të dy skedarëve dhe bazës së të dhënave për një transferim të WordPress tek një host i ri, baza e të dhënave nuk duhet të zhvendoset për një transferim në një tjetër directory.

Megjithatë, gjatë kryerjes së një transferimi të faqes së WordPress në domenin e ri, mos harroni të përditësoni kodet e hyrjes së bazës së të dhënave në skedarët e konfigurimit dhe të ndryshoni URL-në e re në bazën e të dhënave, dhe duhet të jeni të mbuluar!

Lexo më shumë

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment