Prestashop 1.6 ndryshon URL bazën e dyqanit

Prestashop 1.6 ndryshon URL bazën e dyqanit - Shqiptar

Pasi ta keni krijuar dyqanin tuaj, në Prestashop 1.6, mund të dëshironi të merrni një emër të ri të domain-it, ose ta ndryshoni atë në një moment.

Në këtë rast, duhet të shkosh në bazën e të dhënave për të ndryshuar URL-në bazë të dyqanit.

Në rastin tim, duke shkuar nga një subfolder, http://www.wcido.com/maleraffine/ në një emër domain të caktuar, http://www.maleraffine.com

Me pak fjalë: shkoni në bazën e të dhënave, në dyqanin [prefiksin e tabelave] shop_url, dhe përditësoni vlerat - provoni çaktivizimin / ri-aktivizimin e URL-së miqësore nëse nuk funksionoi.

Në admin> Parametrat e avancuar të instalimit tuaj të Prestashop, ju mund të shihni URL-në aktuale, në këtë rast të gabuarën.

Për ta ndryshuar atë, shkoni te CPanel (ose në një tjetër panel të administratës së serverit nëse keni) dhe zgjidhni PHPMyAdmin (ndërfaqja e bazës së të dhënave).

Prej atje, lundroni në [prefiksin e tabelave] shop_url, dhe zgjidhni atë.

Ju do të shihni atje rekord që dëshironi të ndryshoni, duke përmbajtur URL-në e vjetër => klikoni në edit.

Shih vlerat e vjetra? Do t'ju duhet të përditësoni të gjitha.

Pas vendosjes së vlerave tuaja të reja, klikoni SHKO.

Ju do të merrni detaje rreth azhurnimit që ndodhi në bazën e të dhënave, me një sfond të gjelbër nëse çdo gjë shkoi mirë.

Dhe pastaj, mund të hyni në faqen tuaj me URL-në e re.

Nëse kjo nuk funksionon, provo të çaktivizosh opsionin e URL-së miqësore dhe ta aktivizosh përsëri pasi të pastrosh cache-in e brokerit tënd.

Prestashop ndryshon URL dyqan në bazën e të dhënave

Për të ndryshuar URL-në Prestashop në bazën e të dhënave, hapni bazën e të dhënave me PHPMyAdmin në panelin e administratës tuaj pritëse dhe gjeni tabelën që përfundon me _url.

Një tabelë përfundon me friendly_url dhe nuk ka nevojë të përditësohet për të ndryshuar URL-në e dyqanit.

Ai që ndryshon është tabela e dytë, vetëm duke përfunduar me _url. Hapni tabelën dhe shfletoni vlerat.

Një hyrje do të jetë URL-ja e dyqanit dhe hyrja tjetër është URL-ja e SSL-së të domainit.

Për të ndryshuar URL-në e dyqanit Prestashop në bazën e të dhënave, përditësoni dy shënimet me URL-në e re të dyqanit Prestashop në bazën e të dhënave, URL-në e rrënjës dhe URL-në e SSL-së të domainit dhe ruani ndryshimet tuaja.

URL-ja juaj e dyqanit tani është ndryshuar në bazën e të dhënave për faqen tuaj të internetit Prestashop, nuk nevojitet veprim i mëtejshëm në bazën e të dhënave.

PrestaShop ndryshon faqen e bazës së të dhënave të sitit të URL-së

Për të bërë një URL të faqes së ndryshimit PrestaShop në bazën e të dhënave, hapni dyqanin shop_url dhe ndryshoni URL-në e faqes PrestaShop në bazën e të dhënave.

Sapo URL-ja e re të jetë futur në bazën e të dhënave, provoni të përdorni web faqen tuaj me URL-në e re të instalimit tuaj PrestaShop.

Ndryshimi emri i domenit të dyqanit direkt në Database V 1.7

Artikuj të ngjashëm


Comments (10)

Sheryl Porter, 2018-08-19
So that’s how we do it, great to know
Joe Foster, 2018-08-19
Vay, gerçekten bu kadar basit, şimdi deneyeceğim
Arthur Reed, 2018-08-19
Không biết cảm ơn bạn, nhưng đó là thiên tài thuần khiết, cảm ơn
Willie Brooks, 2018-08-19
Отличная информация, спасибо за обмен
Deaudino, 2018-08-19
正確に私が探していたもの、完璧なもの
asimovissacy, 2018-08-19
Ma proovin seda kohe, tänu jagamise eest
Peter, 2018-11-05
Hi Yoann I have found it so youre article did help me a lot. And thank you for replay. Best Regards Peter
Peter, 2018-11-05
Hi I don't have the [tables prefix]shop_url in my database ? So what can I do now ? Please Help Best Regards Peter
ybierling, 2018-11-05
Hello Peter, Which tables do you have in your prestashop database ? Best regards
Thanks very nice blog!, 2018-11-07
'

Lini një koment