Kriteret më të rëndësishme të mbajtjes së faqes në internet sipas 10 ekspertëve

Kriteret më të rëndësishme të mbajtjes së faqes në internet sipas 10 ekspertëve - Shqiptar

Zgjedhja e hostit të duhur të faqes në internet

Përzgjedhja e hostit të duhur për faqet tuaja të internetit mund të duket e ndërlikuar, veçanërisht duke pasur parasysh numrin e madh të ofertave të ndryshme në dispozicion - për një fillestar, madje mund të duket e pamundur të bëni një zgjedhje.

Ju me siguri doni të merrni web hosting më të mirë të lirë për biznesin tuaj, pavarësisht nëse doni të krijoni aplikacionin tuaj nga e para, promovoni veten në internet me blogun tuaj Wordpress, ose madje edhe për të fituar para në internet duke pasur një faqe interneti të trafikut të lartë duke shitur produkte të bashkëpunëtorëve .

Por si të zgjidhni atë të duhurin midis të gjithë - dhe lista nuk është as e plotë:

Ne e pyetëm komunitetin se çfarë mendojnë ata për zgjedhjen e hostit të duhur të faqes në internet, dhe këtu ka përgjigje:

 A jeni të kënaqur me hostin tuaj aktual të uebfaqes? A jeni i bllokuar në një kontratë afatgjatë? Reallyfarë është me të vërtetë e rëndësishme për të zgjedhur hostin e duhur të faqes në internet? Cili është informacioni më i vështirë për të gjetur në lidhje me një host të mundshëm të faqes në internet (shpejtësia, burimet e serverit, teknologjitë, ...)?

Benjamin Houy, Rriteni Me Më Pak: kontaktoni ata dhe kontrolloni mbështetjen e tyre të klientit

Kam përdorur dhjetëra hoste të faqeve në internet gjatë 10 viteve të fundit dhe e vetmja gjë që i kushtoj më shumë vëmendje është cilësia e mbështetjes së tyre ndaj klientëve.

Shumë pritës të faqes në internet premtojnë shpejtësi të shpejtë të ngarkimit, por shumë pak kanë mbështetje të mahnitshme. Dhe ky mund të jetë një problem i madh kur faqja juaj e internetit është në rregull ose kur vazhdoni të keni probleme nuk dini si t'i rregulloni.

Kjo është arsyeja pse unë e dua hostin tim aktual të faqes në internet (Kinsta). Ata ofrojnë një pritje tepër të shpejtë, por gjithashtu ofrojnë mbështetje të mahnitshme. Në fakt, shumicën e kohës, u duhen vetëm disa minuta për të më përgjigjur dhe për të zgjidhur problemet që kam. Si pronar i një biznesi të zënë, kjo është e paçmueshme.

Rekomandimi im numër një për njerëzit që kërkojnë një partner të besueshëm pritës është që së pari t'i kontaktoni ata, t'i pyesni disa pyetje teknike dhe të shihni se si reagojnë.

Sepse në fund të ditës, shpejtësitë më të mahnitshme nuk do të kenë rëndësi nëse ofruesi juaj i pritjes nuk mund të ndihmojë kur faqja juaj e internetit bëhet e hakeruar ose kur keni probleme teknike.

Benjamin Houy, themeluesi i Rriteni me më pakBenjamin Houy, themeluesi i Rriteni me më pak
Benjamin Houy është themeluesi i Rriteni me më pak, një kompani e trajnimit të marketingut që ndihmon pronarët e mërzitur të biznesit të vogël të marrin më shumë trafik në faqen e tyre të internetit.
Rriteni me më pak

Kenny Trinh, Netbooknews: 4 pika të vëmendjes para se të zgjidhni

Kur po ndërtoni uebfaqen tuaj, mund të mos mendoni shumë për shërbimin tuaj të mbajtjes në internet. Në fund të fundit, për një të huaj, mund të duket se shërbimet e mbajtjes së faqeve në internet janë pothuajse të njëjta, apo jo? Gabuar. Si çdo produkt ose shërbim tjetër, ju duhet të planifikoni, hulumtoni dhe vlerësoni me kujdes përpara se të zgjidhni hostin e internetit për faqen tuaj të internetit. Në fund të fundit, besueshmëria e shërbimit të pritjes është ndryshimi midis të pasurit në faqen e internetit të biznesit tuaj duke punuar për ju 24/7 dhe një që humbet biznesin në kohën e humbjes.

Këtu janë 4 gjërat që duhet të shikoni kur zgjidhni një kompani në internet për biznesin tuaj. Disa prej tyre janë konsiderata për çdo blerje biznesi, prandaj sigurohuni që të aplikoni të njëjtin sens biznesi në faqen tuaj të internetit, siç bëni për pjesën tjetër të kompanisë suaj.

1. Punoni ato që ju nevojiten:

A jeni një kompani e vogël fillestare, apo një organizatë e madhe? A ka faqja juaj një funksion të tregtisë elektronike? Zgjidhni një ofrues pritës që do të strehojë rritjen e biznesit tuaj dhe ndryshimin e nevojave në të ardhmen. A duhet të kërkoni një server të dedikuar?

2. Shërbimi ndaj klientit:

Nëse faqja juaj e internetit është në rregull ose ka çështje teknike biznesi juaj do të vuajë, kështu që kërkoni një kompani që ofron mbështetje të mirë. Të jesh në gjendje të bisedosh me dikë live është më i miri, ose shërbim i shpejtë me email. Mos zgjidhni një shërbim pritës që ofron vetëm një forum mbështetjeje. Dërrasat e një lloji janë të pashmangshme, kështu që ju duhet të jeni në gjendje të bisedoni me dikë për ta rregulluar shpejt!

3. Fleksibiliteti:

Shikoni një ofrues pritës që do t'ju lejojë të bëni ndryshime në faqen tuaj, të tilla si krijimin e llogarive të reja në email ose ndryshimin e cilësimeve të serverit. Sigurohuni se mund të hyni në postë elektronike në një numër mënyrash të ndryshme duke përfshirë online, kështu që nëse Outlook do të rrëzohet, prapë mund të kontrolloni postën elektronike nga pajisjet e tjera.

4. Lexoni shtypjen e mirë:

Një tjetër biznes themelor, por sigurohuni që të kontrolloni për të parë saktësisht se çfarë jeni duke blerë dhe të kërkoni "shtesa" që ju mund të presin të jenë pjesë e paketës tuaj. Llogaritë e postës elektronike, dërgimi i postës elektronike dhe bloget mund të llogariten të gjitha. Dhe nëse niveli i fillimit duket shumë i mirë për të qenë i vërtetë, ka të ngjarë të jetë. Mos u shqetësoni për shërbimet themelore si shtesa.

Issueështja tjetër e shkëlqyeshme e shtypjes është të siguroheni që ju mund të merrni biznesin tuaj diku tjetër nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin tuaj të mbajtjes së faqes në internet, veçanërisht nëse mund të merrni emrin e domain tuaj me vete nëse largoheni. Dhe pasi emri i domain‌ është identiteti i biznesit tënd në internet, kjo është mjaft e rëndësishme!

Kenny Trinh, CEO i NetbooknewsKenny Trinh, CEO i Netbooknews
Anh ndërtoi desktopin e tij të parë në moshën 10 vjeç dhe ai filloi të kodifikonte kur ishte 14 vjeç. Ai e di një ose dy gjëra kur bëhet fjalë për të gjetur një laptop të mirë dhe ai synon të ndajë gjithçka që di përmes faqeve të tij në internet.
Netbooknews

Sam Orchard, Edge of the Web: shikoni për faqet e rishikimit të jashtëm

Ka shumë faktorë që duhet të merren parasysh kur zgjidhni një host të uebit, si çmimet, shpejtësia dhe latenca për serverin. Por, më e rëndësishmja për ne është se si sillen kur diçka shkon keq. Do të ketë gjëra të pashmangshme që shkojnë keq në serverin tuaj herë pas here, por mënyra se si reaguesi juaj reagon ndaj këtyre çështjeve mund të jetë ndryshimi midis një ndërhyrjeje të vogël në shërbim, deri në një katastrofë të plotë të biznesit.

Problemi i madh është se ju nuk mund të gjykoni me të vërtetë një host për këtë derisa të ndodhë. Edhe kompanitë që flasin një lojë të shkëlqyeshme në shërbim, në fund të fundit mund të të lënë të pushojnë. Pra, mos u mbështetni në vlerësimet e tyre në vend, shumica e hosteve në internet thjesht nuk do t'ju tregojnë vlerësime të këqija. Në vend të kësaj, shikoni për përmendje në forume, media sociale dhe faqet e shqyrtimit të jashtëm për të parë se çfarë thonë pronarët e tjerë të biznesit dhe zhvilluesit për ta. Nëse njerëzit kanë pasur shërbim të keq nga ky host, kjo është vendi ku do të mësoni për të.

Sam Orchard, Drejtor Menaxhues, Edge of the WebSam Orchard, Drejtor Menaxhues, Edge of the Web
Sam Orchard filloi karrierën e tij si një Zhvillues gjithnjë duke qëndruar në ballë të tendencave dhe teknologjive të fundit. Gjatë 10 viteve të fundit ai ka marrë një rol kryesor në të gjitha Strategjitë Krijuese, nga konceptimi fillestar i projektit, përmes projektimit, zhvillimit dhe më tej drejt menaxhimit të marketingut.
Edge of the Web

Keno Hellmann, SelbstsaendigKite.de: shikoni për server të menaxhuar të cloud

Vitin e kaluar duhej të kaloja nga një ofrues pritës në një tjetër.

Arsyeja për të kaluar ishte nënformimi i plotë dhe madje edhe prishja e serverëve në faqet e mia të internetit u pritën.

Dhe tani jam plotësisht i kënaqur me nxitësin tim të ri.

Kur vendosa për një ofrues tjetër të pritjes së pritjes, unë kërkoja për kompani që ofrojnë serverë të menaxhuar të cloud, të cilat lejojnë të rregullojnë dashin, kapacitetin e sdd dhe fuqinë CPU individualisht dhe menjëherë kur është e nevojshme.

Një kriter tjetër ishte që serveri i menaxhuar të përmbajë vetëm faqet e internetit të mia dhe askush tjetër nuk duhet të shmangë funksionimin e shkaktuar nga webmasterët e tjerë duke ndjekur teknikat e paligjshme të zezë.

Për shkak të Ligjeve të GDPR, vendndodhja e serverit ishte vendimtare për mua.

Kështu që vendosa për një kompani pritëse e cila drejton vetëm serverë në Gjermani.

Keno Hellmann, CEO në SelbstsaendigKite.deKeno Hellmann, CEO në SelbstsaendigKite.de
SelbstsaendigKite.de - WordPress, Blogging & Online Geld verdienen

Dave Reed, HomeStudioToday: përdorni DigitalOcean pa kontratë

Unë jam jashtëzakonisht i kënaqur me hostin tim aktual të faqes në internet. Unë përdor DigitalOcean, një ofrues të pikave 'VPS' të cilat kryejnë në mënyrë eksponenciale më shpejt sesa planet standarde të përbashkët të pritjes në një pjesë të kostos. Unë paguaj 5 dollarë në muaj pa kontratë për një shembull të dedikuar ndaj pjesëve të pjesshme të serverit, i cili tejkalon shumë më mirë çdo host tjetër që kam përdorur në të kaluarën. Gjithashtu, nuk ka kontrata të kërkuara për të arritur në dollarin e tyre të poshtëm, është 100% pagesa-si-ju-shkoni. Të mësuarit se si të ruaj stafin tim të teknologjisë në një VPS ishte fillimisht një sfidë, por sapo të ngrija faqen dhe ta drejtoja, ajo ka qenë praktikisht pa mirëmbajtje. Në të kaluarën, unë kam qenë i mbyllur në planet e mbajtjes në internet që mund të kenë kosto të vogla para, por pastaj të rinovoj vitin e ardhshëm për çmime të konsiderueshme më të larta, gjatë gjithë kohës duke kryer në mënyrë abuzive dhe duke kufizuar në cilat karakteristika të serverit unë mund të hyj. Shkuarja me një pikëz VPS ishte zgjidhja më e mirë për mua dhe është një mundësi e fortë për këdo që nuk ka nevojë për dorën e tyre të mbajtur gjatë procesit të ngritjes së një serveri dhe siti.

Dave Reed, Themelues, HomeStudioTodayDave Reed, Themelues, HomeStudioToday
Dave Reed është një muzikant i përjetshëm dhe aficioni i regjistrimit në shtëpi me mbi dy dekada përvojë si në mjediset në shtëpi ashtu edhe në ato profesionale. Dave ka qenë duke krijuar faqe në internet që kur Javascript ishte i ri.
HomeStudioToday

Ryan Turner, 3PRIME, LLC: përdorni serverë të ngurtë rock nga ცნობილიhost.com

Ne kemi bërë një pjesë të markës sonë premtimin për menaxhimin e besueshëm të faqeve të internetit dhe mikrositeve, e cila përfshin të qenit përgjegjës për mbajtjen në internet dhe shërbimet e emrave të domain për klientët në mbarë vendin. 10 vjet më parë filluam të ofrojmë pritjen në serverin tonë të dedikuar për klientët e dizajnit në internet, si dhe menaxhimin e VPS, serverave të dedikuar dhe cloud për organizata të të gjitha madhësive. Ne e blejmë nikoqirin tonë nga Knownhost.com dhe kemi një histori të gjatë me ta. Serverët e tyre janë të fortë dhe mbështetja e tyre, përmes biletave dhe postës elektronike, në vazhdimësi na ka ofruar mbështetjen për backend-in që duhet të përqendrohemi në faqen e internetit, jo në server. Unë mendoj se informacioni më i vështirë për t'u gjetur, dhe më kritik, është përvoja personale nga burime të besueshme.

Kur flasim për pritjen, kjo është ajo që ne ofrojmë. Për shumicën e bizneseve të bazuara në internet, ata nuk kujdesen për RAM-in ose shpejtësinë e portit, ata kujdesen që faqja e tyre e internetit të jetë aktive, e pozicionuar mirë në kërkim dhe prodhon një rrjedhë të besueshme të drejtimeve dhe përvojës së klientit.

Ryan Turner, Bashkëpronar, 3PRIME, LLCRyan Turner, Bashkëpronar, 3PRIME, LLC
Z. Turner bashkëthemeloi 3PRIME në 2005 me një theks në ndihmën e bizneseve të veprojnë në mënyrë efektive në internet përmes faqeve të besueshme dhe efektive dhe marketingut të kërkimit organik. Sot, 3PRIME është një agjenci dixhitale me shërbim të plotë me kredenciale dhe përvojë teknologjike yjore që ofron zgjidhje të thjeshta, por efektive për biznesin me tulla dhe llaç, si dhe për markat në internet dhe kompanitë e tregtisë.
3PRIME, LLC

Michael Goldstein, VRG Web Design: ekzekutoni një provë për të njëjtën sit në hoste të ndryshme

Kam përdorur platforma të ndryshme pritjeje të përbashkëta gjatë 2 dekadave të fundit për klientët e mi të faqes në internet dhe kam zbuluar që ndërsa SEO evoluon gjithashtu duhet të zgjedhja ime në pritje. Megjithëse shërbimi ndaj klientit dhe koha e përgjigjes është shumë e rëndësishme, veçanërisht kur keni të bëni me faqet e wordpress ku një klient mund të shtojë një shtojcë që shkatërron faqen tuaj dhe ju mund të keni nevojë për mbështetje teknike për të hequr një skedar, faktori më i rëndësishëm është shpejtësia e pritjes. Arsyeja për këtë është se shumica e kompanive pritëse janë goxha të ngjashme me up-time, shërbimin ndaj klientit, bandwidth-in, postat elektronike, etj., Unë kam gjetur që Site Ground kohët e fundit është zgjedhja ime për shkak të mjeteve shtesë që ata ofrojnë për të rritur shpejtësinë e ngarkesës së faqeve për faqet e fjalëve.

Mënyra se si unë testova shpejtësinë ishte të blija 3 llogari të ndryshme themelore të pritjes së programeve me ofrues të ndryshëm dhe të ngarkoja të njëjtën faqe, më pas u zhvillua një test në GTmetrix.com.

Michael Goldstein, Pronar, VRG Web DesignMichael Goldstein, Pronar, VRG Web Design
VRG Web Design

Elyse Y. Robinson, BeAF Foreigner Inc: gjeni mbështetje të madhe në GitHub

Pritësi im në internet është i pazakontë. Unë përdor Github (Github Pages) falas. Unë e dua sepse është e thjeshtë dhe nuk ka frills ... thjesht ngarkoni skedarët tuaj dhe ndryshimet janë të menjëhershme.

Mbështetja është e madhe. Nuk ka kontratë dhe ju mund të largoheni sa herë që përgatiteni. Ajo që ka rëndësi për mua kur zgjedh një host është mbështetja e produktit dhe sa shpejt mund t'i përgjigjen pyetjeve të mia.

Pricemimi është një shqetësim tjetër dhe sa hapësirë ​​dhe gjerësi bandë mund të marr në muaj. Ju nuk dëshironi të përdorni të gjithë hapësirën tuaj dhe gjerësinë e bandës dhe të mbyllni faqen tuaj në internet në mes të muajit ose të pësoni më shumë tarifa.

Shqetësimi më i vështirë është se sa i madh është hosti i uebit për klientët e tyre. Ka mijëra hostë në internet atje dhe gjetja e një përmes një kërkimi është konfuze dhe marramendëse. Kam lexuar me një sasi të pabesueshme vlerësimesh ndër vite dhe kam kaluar të paktën 10 hostë të ndryshëm në internet.

Kush e di ... Mund të ndryshoj përsëri ... por tani për tani jam i kënaqur me vendimin tim dhe zgjedh Github.

Elyse Y. Robinson, Architect Change, BeAF huajer Inc.Elyse Y. Robinson, Architect Change, BeAF huajer Inc.
 BeAF huajer Inc.

Muhammad Zubair Asghar, Marka e Karrierave: kërkoni shpejtësi të mirë, burime të serverit dhe teknologji

Tani unë kam filluar shtëpinë time të softuerëve, kryesisht duke punuar si një kompani e marketingut dixhital, dhe duke u angazhuar me njerëz të shumtë për të gjeneruar shitjet e tyre.

Pyetja në lidhje me kënaqësinë që pret faqja e internetit është shumë e rëndësishme për mua. Unë kam një përvojë shumë të keqe në lidhje me nikoqirët e faqeve në internet nga 1.5 vitet e fundit, unë kam në internet faqet e mia të ndryshme në shitësit e shumë hosteve, por çështja kryesore me të cilën kam hasur organizata pritëse është se ata nuk janë të azhurnuar në pritje të përbashkët dhe me të vërtetë të dedikuar pritjen është kaq e shtrenjtë për të menaxhuar. Unë kam blerë një pritje të përbashkët nga një Bluehost muajin e kaluar, ekipi im i zhvillimit të softuerëve kishte punuar në një të dhënë të re të MySQL, por për fat të keq, Bluehost me kusht që MySQL të mos jetë i azhurnuar. Unë kam kontaktuar agjentin e tyre dhe ai e refuzoi kërkesën time për të mos azhurnuar versionin e tyre MYSQL . dhe atëherë ne duhet të ndryshojmë tërë kodin tonë që kemi bërë në vend, dhe projekti ynë pak është ndryshuar gjithashtu për shkak të kësaj çështjeje marrëzie.

Kam edhe hoste të faqeve të mia në shitës të ndryshëm gjithashtu, por ato kanë edhe disa çështje të mëdha siç i përmendni.

për mendimin tim, hostet më të mirë në internet janë ata që kanë të gjithë këta faktorë (shpejtësia, burimet e serverit, teknologjitë).

  • Shpejtësia: shumë e detyrueshme sepse shumica e ekspertëve të Seo fitojnë nga programet e reklamave të palëve të treta si (reklama google) dhe nëse shpejtësia e host-it të internetit nuk është e mirë, ajo do të ndikojë keq në faqen tonë të internetit në renditjen e motorëve të kërkimit dhe në të vërtetë ajo dëmton përvojën e Përdoruesit.

  • Teknologjitë: Teknologjitë e azhurnuara janë shumë të rëndësishme pasi unë tregoj që ndaj historisë sime më lart se çfarë lloji të çështjeve mund të përballemi për shkak të teknologjisë së vjetëruar.

  • Burimet e serverit: është gjithashtu një faktor shumë i rëndësishëm që duhet të ketë të gjithë host-i i mirë.

Muhammad Zubair Asghar, Drejtor Menaxhues - Marka e Karrierës.Muhammad Zubair Asghar, Drejtor Menaxhues - Marka e Karrierës.
Unë jam një inxhinier softuerësh që kam përvojë më shumë se 7 vjet si zhvillues i programeve kompjuterike, kam punë me organizim të shumëfishtë në vende të ndryshme kryesisht në një pozicion të zhvilluesit të programeve kompjuterike.
Marka e Karrierës

Jason, iTristan Media Group: ju duhet një ofrues pritës, jo një host në internet

Unë po vij nga këndvështrimi i ofruesit të pritjes, kryesisht si një ofrues i shërbimit të aplikacionit i cili është pak më ndryshe se sa ideja e "hostit" të përgjithshëm.

Pse ka rëndësi kjo? Për shkak se ne kemi ndryshuar pritjen tonë nga ndërmarrja që pret faqen e internetit "në" ofruesin e shërbimit të aplikimit ", si një shoqëri dixhitale, por në të vërtetë nuk kemi ndërmarrë hapa kuptimplotë për të adoptuar shitës / partnerë për këtë detyrë pritëse me kuptimin e duhur të ndryshimit.

Një ofrues i pritjes së pritjeve në përgjithësi pritet t'ju ofrojë shpejtësi në kohë dhe të arsyeshme nëse jo. Ajo që nuk do t'ju sigurojnë është vetëdijësimi i aplikacionit, performanca specifike e aplikacionit (ata nuk e dinë pse faqja juaj e versionit WordPress 5 është kaq e ngadaltë), ose çështje të tjera të performancës më të thella të nivelit të biznesit me aplikacionin tuaj, nevoja specifike të faqes, ose rrethana të tjera shteruese.

Pas gjithë kësaj parathënie, përgjigjja jonë është se shpejtësia dhe performanca janë një gjë, dhe po ne jemi të kënaqur. Por kjo është pjesa e lehtë; është një hapësirë ​​e komodizuar dhe është mjaft e thjeshtë të marrësh performanca të mira nga një këndvështrim i CPU / RAM / Storage nga pothuajse kushdo tani.

Ajo që është * shumë * më e rëndësishme dhe më e vlefshme është mbështetja e performancës në biznes-aplikim të ofruesit. Unë kam nevojë që ata të jenë në gjendje të flasin për nevojat e pirgut, opsionet e tepricës, strategjitë DDoS për të siguruar kohën e duhur në aktivitetin e sulmit të lartë, në menaxhimin e sigurisë, në ndërgjegjësimin e platformës për teknologjinë e zgjedhur të aplikimit.

Jason, CEO, iTristan Media GroupJason, CEO, iTristan Media Group
Duke pasur mbi 20 vjet zhvillim teknologjie dhe inovacion nën rripin e tij, Jason ka qenë në pararojë të integrimeve në kohë reale të zinxhirit të furnizimit, procesit të aplikimit të thjeshtë dhe transformimit dixhital për Tregtinë, Financat, Franchise dhe kërkesat e Big Data në NVM. Me një vëmendje të vëmendshme për vlerësimin e çështjes së biznesit, Jason kërkon të gjitha fazat e rezultatit të performancës së softuerit në fitime afatshkurtra, ndryshimin e kulturës, efektivitetin e fuqisë punëtore, dhe natyrisht, fitimin.
iTristan Media Group

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment