Si të formatoni XML në Notepad ++

Notepad ++ Formatter XML

Është e mundur, dhe madje edhe shumë e lehtë, duke përdorur softuerin Notepad ++ si një redaktues XML, të fusim një skedar HTML, duke përdorur Notepad ++ XML plugin të quajtur XML Tools, direkt në dispozicion në Plugin Manager, i cili është ndërtuar në Notepad ++ - rruga.

Si të merrni XML bukur

Nëse nuk e keni bërë ende, filloni të instaloni Notepad ++ përpara se të vazhdoni.

Shkarkoni Notepad ++ 64 bit, një burim të hapur dhe notepad falas, shikues i madh i skedarëve XML

Duke filluar me disa HTML të papërpunuar, XHTML ose ndonjë skedar të hapur XML, pa asnjë indentation - që do të thotë HTML tags nuk janë të ndara vizualisht nga njëri-tjetri.

Hapeni Menaxhuesin Plugin nga menyja Plugins.

Aty, shkoni poshtë për të gjetur Mjetet XML, të cilat duhet të jenë të disponueshme atje sipas parazgjedhjes. Nëse jo, gjithmonë mund të shkarkoni Notepad plus plus nga depoja e poshtme, dhe shihni artikullin tonë tjetër për të instaluar plugin.

Notepad ++ XML shtojcë XML repository në SourceForge

Pastaj, thjesht klikoni instaloni nga Menaxheri i Shtojcave, pjesa tjetër duhet të jetë automatike.

Notepad ++ nuk mund të ngarkojë 32 bit plugin në Windows

Në rast se nuk e keni përditësuar menaxherin tuaj të Plugin për një kohë, mund të merrni një mesazh që t'ju thotë ta përditësoni atë përpara se të instaloni ndonjë plugin të ri, i cili rekomandohet fuqishëm.

Një përditësim është në dispozicion për menaxherin e shtojcave. Është e këshilluar fuqishëm që menaxherin e shtojcës të përditësohet përpara se ndonjë instalues ​​tjetër të instalohet ose të përditësohet. Dëshiron të përditësosh administratorin e plugin-it tani?

Si të formatoni skedarin XML në Notepad ++

Pastaj, instalimi do të ndodhë automatikisht, thjesht të relaksoheni ndërsa po përparon. Duke mos llogaritur kohën e shkarkimit, nuk duhet të zgjasë më shumë se 5 minuta.

Para përfundimit të instalimit, Notepad plus plus do të kërkojë të rifillojë vetëm. Asnjë shqetësim, ashtu si çdo përditësim në Notepad ++, asnjë punë nuk do të humbasë, edhe nëse nuk do të shpëtohet. Megjithatë, është sigurisht më e sigurt për të shpëtuar të gjithë punën e hapur para se të bëhet ky operacion:

Disa hapa të instalimit ende duhet të përfundojnë. Notepad ++ duhet të rifillohet në mënyrë që të përfundojë këto hapa. Nëse rifilloni më vonë, do t'ju kërkohet përsëri. Dëshiron të rinisësh tani?

Pasi Notepad ++ ka rifilluar, shtojca e Tools XML është në dispozicion në menunë Plugins, me të gjitha opsionet e saj të dobishme për Notepad XML.

Cili është dallimi në mes të HTML dhe XML

Të dhenat e të dhënave me XML parser - ose HTML të dhënave indent, si HTML është një doktori specifik XML ndër të tjera, duke përdorur një skemë të veçantë XML - zgjidhni print Pretty (XML vetëm - me ndërprerje të linjës) në plugin XML Tools, të gjitha të dhënat.

HTML në XML në thelb nuk do të thotë asgjë, pasi HTML është shkruar tashmë në gjuhën XML. XML dhe HTML janë në thelb të ngjashme.

Krahasoni dy skedarë teksti me Notepad ++

Prettifier XML

Dhe kjo është ajo, të dhënat e HTML tani duhet të duken si të prera mirë, me shikim të lehtë për të parë ndarjen midis elementëve të ndryshëm, a do të ishte XML ose HTML. Është veçanërisht e mirë për të korrigjuar HTML, kur gabimet si fundi i humbur i etiketave janë raportuar nga kontrolle si validator W3C, i cili mund të përdoret si një validator XML për HTML.

Notepad ++ funksionon në këtë mënyrë si një beautifier shumë efikase XML, duke e bërë kodin të lehtë për të lexuar, troubleshot dhe për të ndarë, ndoshta notepad më të mirë për HTML.

Good luck building your XML dokument dhe duke e bërë kodin e mirë XML, tani duhet të jetë shumë më e lehtë me këtë lexues XML! Gjithashtu punon shumë për printim të XML, merrni një shembull skedari XML dhe shikoni për veten tuaj se si të shfaqet siç duhet struktura XML. Struktura e dokumenteve XML është shumë e rëndësishme për të respektuar standardin XML, dhe të përfitojnë nga të gjitha tiparet e XML.

Notepad ++ portable është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer se si të hapësh XML-in, dhe punon edhe për XML-tekstin
Notepad ++ hap skedarin në një dritare të re

Si të formatoni kodin HTML në Notepad ++

Përdorimi i mjeteve të plugin XML, zgjidhni opsionin auto indent, gjithashtu të aksesueshëm me shkurtore të tastierës CTRL + ALT + SHIFT + B.

Është gjithashtu e mundshme duke përdorur shtesat e menysë> Mjetet XML> Pretty print, që do të futet në Notepad ++.

Si e vendosni indentinimin XML në Notepad ++? Instaloni Vegla XML dhe përdorni funksionin e bukur të shtypjes

Si e vendosni indentinimin XML në Notepad ++?

Për të nënvizuar XML në Notepad ++, filloni duke instaluar shtojcën XML Tools. Pastaj, përdorni shkurtoren e tastierës CTRL + ALT + SHIFT + B. Kjo automatikisht do të fusë skedarin tuaj XML në Notepad ++.

Një mënyrë vërtet e shpejtë për të formatuar XML-in tuaj, përdorni Notepad ++ me shtojcën Vegla XML

Si të instaloni instrumente XML plugin për notepad ++ 64 bit

Shkarkoni paketën më të fundit të veglave XML të pluginit nga faqja e internetit SourceForge.

Soo saar nuxurka faylka Notepad ++ faylka rakibidda, badiyaa ku yaala "C: \ Program Files \ Notepad ++ plugins", oo dib u soo celi Notepad ++ si aad u hesho qalabka xayeysiiska XML-ka ku qoran liistada 'Notepad ++'.

Sapo instaluesi të jetë i instaluar, shkurtori për formatimin e XML në Notepad ++ është CTRL + ALT + SHIFT + B.

Mjetet XML për plugin Notepad ++ 64 bit

Nuk mund të ngarkojë LibXML dhe / ose LibXSLT

Kur marrja e gabimit të mjeteve XML të paaftë për të ngarkuar LibXML dhe / ose LibXSLT pasi të ketë instaluar plugin me pluginManager në Notepad ++, zgjidhja është që të shkarkoni manualisht një version të vjetër të pluginit dhe të instaloni bibliotekën XMLTools në një dosje të veçantë dhe bibliotekat në Notepad ++ instalimin e dosjes rrënjë.

Çështja duhet të zgjidhet në versionet e ardhshme të Notepad ++ duke filluar me 7.62 dhe të punojë me menaxherin e ardhshëm të pluginëve, por në fakt nuk është kështu.

Shkarko versionin e vjetër 2.4.9.1 që korrespondon me instalimin tuaj Notepad ++, x86 për 32bits dhe x64 për 64 bit.

Notepad ++ version i vjetër shkarko për të punuar XMLTools plugin

Pastaj, hapni arkivin dhe kopjoni skedarin e skedarit të bibliotekës XMLTools.dll në dosjen% programdata% \ Notepad ++ \ plugins \ XMLTools. Ju do të keni më shumë gjasa të krijoni vetë këtë dosje.

Pastaj, kopjoni të gjitha bibliotekat nga dosja e varësive arkivore në dosjen e instalimit të rrënjëve Notepad ++% programdata% \ Notepad ++ \ plugins.

Pas kësaj, provoni rifillimin e Notepad ++ dhe kontrolloni shtojcat> menu XMLTools, opsionet XML duhet të jenë të arritshme.

Si të formatoni XML në Notepad ++

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment