Si të krijoni një aplikacion në Dyqanin Google Play?

Si të krijoni një aplikacion në Dyqanin Google Play? - Shqiptar

Si të krijoni aplikacionin në Dyqanin Google Play?

Krijimi i një aplikacioni në Dyqanin Google Play kërkon disa hapa: hapjen e një llogarie në GooglePlayStore, Krijimin e një aplikacioni në Play Store, gjenerimin e ikonave duke përdorur AndroidAssetStudio dhe zgjedhjen e etiketave për t'u përdorur në Play Store, pas asaj që do të jetë e mundur të ngarkoni paketë e aplikacioneve në Dyqanin Play që është krijuar duke përdorur aplikacionin AndroidStudio. Pakoja e aplikacionit të gjeneruar Androind APK do të jetë aplikacioni që do të vendosë liçensimin e dyqanit Google, i cili quhet një lëshim i paketave të aplikacionit Google Android dhe mund të gjenerohet duke përdorur softuerin AndroidStudio.

Pasi të jetë krijuar, ngarkuar dhe publikuar aplikacioni, do të keni mundësi të përdorni informacione të dobishme: sa instaluar, sa rrëzime, cilat janë vlerësimet, sa azhurnime dhe shumë më tepër.

Shikoni më poshtë një shembull të plotë pas krijimit të aplikacionit të udhëtimit WhereCanIFLY, një nga aplikacionet më të mira të udhëtimit Android që lejon të krahasoni fluturimet dhe çmimet e hoteleve për të gjetur dhe prenotuar ato më të lira, dhe që është gjeneruar nga kodi ekzistues nga programi i bashkëpunëtorëve TravelPayouts.

Programi i Filialit TravelPayouts dhe kodi për zhvillimin e aplikacionit për prenotim fluturimi
WhereCanIFLY Where Can I FLY - aplikacioni më i mirë i buxhetit të udhëtimit Android

Bëni një aplikacion të ri në faqen e internetit të Google Play Store

Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj në faqen e internetit të GooglePlayStore, hapi i parë për të krijuar një aplikacion në dyqan është të klikoni në butonin Krijimi i Aplikimit, në mënyrë që të shtoni një aplikacion të Google Play Store në llogarinë tuaj - bëhet përmes faqes së internetit të GooglePlayStore, dhe jo në aplikacion.

Informacioni më i rëndësishëm dhe themelor janë gjuha e paracaktuar e aplikacionit dhe titulli. Përzgjedhja e një gjuhe të paracaktuar është e detyrueshme, dhe informacioni i shfaqur mund të përkthehet më vonë për të arritur në tregjet e tjera.

Pas kësaj, më shumë ekrane do të kërkojnë më shumë informacion, të tilla si përshkrimi i shkurtër i aplikacionit, një përshkrim i plotë, dhe më shumë.

Krijimi i fotove dhe ikonave me Studio Asset Studio

Disa pasuri grafike do të jenë të nevojshme në mënyrë që aplikacioni të publikohet, dhe mënyra më e lehtë ka të ngjarë të përdorni AndroidAssetStudio që do të gjenerojë të gjitha ikonat e Google Play të dyqanit të aplikacioneve të nevojshme në formatet e sakta, thjesht nga përdorimi i materialit tuaj burimor.

Mënyra më e lehtë për të gjeneruar të gjitha imazhet është të përdorni uebfaqen e quajtur AndroidAssetStudio që është në dispozicion falas online.

AndroidAssetStudio: Një koleksion mjetesh për të gjeneruar me lehtësi asete, siç janë ikonat e lëshuesve për aplikacionin tuaj Android.

Nga atje, zgjidhni gjeneratorin e ikonave të lëshuesit për të filluar krijimin e dyqanit tuaj të ikonave të Google Play.

Në ikonën e lëshimit të gjeneroni aplikacionin e AndroidAssetStudio, përdorni mjetet e dhëna për të gjeneruar një pamje që do të shfaqet në dyqanin e aplikacioneve.

Ju gjithashtu mund të përdorni vetë grafikun tuaj, në rast se tashmë keni një logo për aplikacionin që po krijoni, dhe nëse nuk e gjeni, gjeni një nga projektuesit më të mirë të logove më të pavarura për të gjeneruar ikona Google Play të përsosura për ju, që atëherë mund të përdorni në AndroidAssetStudio.

Pasi të keni krijuar ikonën tuaj të përsosur të Google Play, përdorni butonin ZIP për të shkarkuar për të marrë tërësinë e ikonave të krijuara për aplikacionin që po krijoni.

Në rastin e aplikacionit më të mirë të buxhetit të udhëtimit Android, kemi përdorur një ikonë të krijuar vetë duke përdorur GIMP, redaktorin më të mirë të fotografive me burim të hapur për të krijuar logon tonë që tregon frymëzimin e udhëtimit.

Krijoni ikonat Google Play të përsosur të dyqanit të aplikacioneve
Shërbimet më të mira për dizajnuesit e logos online
Edukimi më i mirë i redaktorit të fotografive me burim të hapur GIMP
Aplikacioni më i mirë i buxhetit të udhëtimit Android: Ku mund të fluturoj?

Vendosni grupin e ikonave të Google Play dhe ekranet e aplikacionit

Pastaj, ngarkoni skedarin e dhënë ZIP në faqen e internetit të Google Play.

Hapi tjetër do të jetë ngarkimi i pamjeve të ekranit të aplikacionit tuaj. Nëse nuk keni ende fotografi të ekranit të aplikacionit tuaj, që ndoshta është rasti nëse nuk keni krijuar akoma një Pako Google Play dhe jeni para paketës së aplikacionit të ngarkimit në hapin Play Store, gjithmonë mund të shihni se si të krijoni një Google Android pako aplikacioni dhe përdorni AndroidStudio për të simuluar një smartphone - prej andej, mund të krijoni pamje të aplikacionit tuaj.

Zgjidhni etiketat e Google Play

Në mënyrë që pakoja e aplikacionit Android Google që po krijoni të renditet në GooglePlayStore, është e nevojshme të zgjidhni deri në pesë etiketa që vlejnë për aplikacionin që po krijoni.

Për shembull, për aplikacionin tonë WhereCanIFLY të udhëtimit, ne përzgjodhëm etiketat Udhëtimi Ajror, Hotele dhe pushime me qira, dhe udhëtime dhe lokale, pasi aplikacioni ynë WhereCanIFLY i udhëtimit përdoret për të krahasuar çmimet e fluturimeve dhe hoteleve dhe për të prenotuar ato më të lirë.

Gjeni etiketat që vlejnë për aplikacionin tuaj të Dyqanit Luaj, në listën e etiketave në dispozicion.

Futja e lidhjes së politikës së privatësisë

Hapi i fundit për të krijuar aplikacionin tuaj në dyqanin e aplikacioneve, është të futni një lidhje me politikën e privatësisë që lidhet me aplikacionin.

Aplikacioni tani ekziston në dyqanin e aplikacioneve, por ju ende duhet të gjeneroni një pako të aplikacionit Google Android, të ngarkoni paketën e aplikacioneve në Play Store dhe të siguroheni që keni gjeneruar një pako të nënshkruar të aplikacionit Android APK përpara aplikimit tuaj siç janë më të mirat tona Aplikacioni i buxhetit të udhëtimit Android mund të shkarkohet në GooglePlayStore.

Aplikacioni më i mirë i buxhetit të udhëtimit Android: Ku mund të fluturoj?

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment