Si të krijoni aplikacionin dhe të ngarkoni në dyqanin Play?

Si të krijoni aplikacionin dhe të ngarkoni në dyqanin Play? - Shqiptar

Krijoni aplikacionin e nënshkruar Android dhe ngarkoni në Dyqanin Play

After having setup app on Dyqani Google Play in the GooglePlayConsole, and generated a Pako e aplikacionit Android Google using AndroidStudio, the next step to have the created Android application published on the GooglePlayStore is to upload app bundle to Play Store, which will allow for the team to validate it and publish it.

Shikoni më poshtë vazhdimin e shembullit tonë për krijimin e programit më të mirë të buxhetit të udhëtimit Android duke përdorur kodin falas ekzistues nga programi i bashkëpunëtorëve TravelPayouts.

Programi i Filialit TravelPayouts dhe kodi për zhvillimin e aplikacionit për prenotim fluturimi
WhereCanIFLY Ku mund të fluturoj - aplikacioni më i mirë i buxhetit të udhëtimit Android

Krijimi i një versioni të ri të aplikacionit

Duke pasur një pako ekzistuese Google Play pranë, filloni të regjistroheni në GooglePlayConsole dhe zgjidhni aplikacionin për të cilin duhet të publikohet një lëshim i ri i paketave të aplikacionit Google Android.

Nga atje, hapur në anën e majtë të GooglePlayConsole lëshon aplikacionin nënmenu nën menaxhimin e lëshimit.

Ngarko paketën e aplikacionit në PlayStore: GooglePlayConsole> menaxhimin e lëshimit> njoftime të aplikacionit

Pastaj, nga ekrani i lëshimeve të aplikacionit, gjeni butonin menaxhues të pista prodhuese.

Krijoni lëshimin në prodhim

Në lëshimet e aplikacionit për gjurmët e prodhimit, do të keni akses në detajet e lëshimit të botuar aktualisht në GooglePlayStore: emri i paketës së paketave të lëshimit, historia e botimit, përkthimet e gjuhëve, detajet mbi ato që janë të reja në botim dhe lista e hollësishme e Google Android Paketat e aplikacioneve dhe paketat e aplikacioneve Android APK-të e përfshira në lëshim.

Klikoni në butonin krijimin e lëshimit për të hyrë në formularin që përmban detaje të lëshimit të ri për të ngarkuar për aplikacionin.

Shtoni paketën e aplikacionit Android dhe APK

Shkoni poshtë pak për të gjetur një zonë tërheqëse dhe tërheqëse, në të cilën mund të kërkoni për skedarë në pajisjen tuaj ose të lëshoni paketat e aplikacionit Google Android dhe paketën e aplikacionit Android APK për të përfshirë në lëshimin duke u shtuar në aplikacionin në GooglePlayStore.

Mënyra më e lehtë për të shtuar pako me aplikacionin Google Android dhe APK është tërheqja dhe heqja e tyre nga eksploruesi i skedarit tuaj.

Në rastin tonë, ne thjesht po hedhim në formën e vetme pako të nënshkruar të nevojshme për aplikacionin e udhëtimit WhereCanIFLY i cili është një skedar i paketave të aplikacioneve.

Ngarkimi mund të zgjasë ca kohë, pasi edhe një aplikacion i vogël siç është aplikacioni i udhëtimit WhereCanIFLY i gjeneruar me kodin ekzistues nga pesha e programit të Filialeve TravelPayouts që peshon deri në 38 megabajt.

Nëse gjithçka shkon mirë, ngarkesa e paketave në paketat e aplikacionit Android dhe APK-të për të shtuar formën do të shtohen, dhe detajet e saj do të merren nga ndërfaqja: lloji, kodi i versionit, nivelet e API, SDK-ja e synuar, platformat vendase, versionet OpenGL ES , veçoritë dhe madhësia e shkarkimit të aplikacionit.

What'sfarë ka të re në botim

Në fund të fundit, pasi të keni shtuar paketat e aplikacionit, është e nevojshme të përfshini disa tekst që shpjegojnë se çfarë ka ndryshuar në atë version, në mënyrë që njerëzit që kanë shkarkuar aplikacionin të dinë pse ka një version të ri për ta shkarkuar dhe instaluar në celularin e tyre Android pajisje.

Konfirmoni plotësimin e prodhimit

Mund të ketë disa paralajmërime për t'u shqyrtuar, në varësi të aplikacionit tuaj të saktë.

Në rastin tonë, kemi marrë paralajmërime të forta se versioni i ri i aplikacionit tonë do të mbështesë më pak pajisje celulare Android sesa versioni i mëparshëm, që do të thotë se përfundimisht disa prej përdoruesve mund të mos jenë në gjendje të vazhdojnë të përdorin aplikacionin.

Sidoqoftë, kjo nuk është çështje për ne dhe ne mund t'i injorojmë këto paralajmërime.

Para se të finalizohet niveli i prodhimit, është e mundur të përcaktohet një përqindje e qarkullimit të lirimit, duke specifikuar përqindjen e bazës së përdoruesit tek i cili dëshirojmë të lëshojmë lëshimin.

Pasi të keni zgjedhur përqindjen, vazhdoni duke klikuar butonin fillestar të prodhimit.

Përfundimisht, do të shfaqet një pop-up i cili kërkon të konfirmojë se jemi mirë të vazhdojmë me paralajmërimet e injoruara.

Versioni i aplikacionit lëshuar në prodhim

Dhe kjo eshte! Në shembullin tonë, lëshimi i ri i aplikacionit të udhëtimit WhereCanIFLY që është ndërtuar me paketën e aplikacionit të Filialit TravelPayouts të Google Android është lëshuar në prodhim dhe është gati për rishikim para se të publikohet, një hap i domosdoshëm për shumicën e aplikacioneve në Dyqani Google Play .

Ku mund të aplikojnë Android mjete udhëtimi

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment